| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Předvánoční projev Antonína Zápotockého k dětem (1952)

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 62 [Dalších 12 >>]
Jean
  • 
2.10.2003 19:49:18
Věřím v Ježíše a je mou jedinou nadějí.Dává mi radost do života.Tak se vás všech ptám: Stačí jenom tato naděje?Jak odpovědět na jeho lásku?Moc jsem nad tím uvažovala a můžu říct,že jsem došla k závěru,že odpovědět na jeho lásku,je zachovávat zákon,který nám ze své lásky dal,abychom se při jeho dodržování cítili šťastně.Celý zákon je zapsán ve 2.knize Mojžíšově 20.kapitole.Tak si ho přečtěte,pokud možno v kralické verzi Bible,kde není tendenčně pozměněn.A popřemýšlejte jako já.Sami to ovšem nedokážeme.
Pavel
  • 
27.5.2003 9:51:10
Aby pro samé řešení rodokmenů člověk nezapomněl na to nejdůležitější: Jak odpovídám na Boží lásku? Člověk, který na lásku odpovídá láskou, se (po druhém příchodu Ježíše Krista opět na zemi) může pak ptát a dozvídat vše, nač bude chtít, třeba miliony let.
Co vlastně vím o Bohu, abych jej mohl(a) milovat? On za mne umřel, abych já mohl(a) žít, aby mohly žít mé děti, partner(ka).
10.1.2003 9:11:05
Mě to taky nejde do hlavy, ale někde jsem četla, bohužel už nevím kde, zřejmě v nějakých komentářích k Bibli, že Panna Maria byla s Josefem ve vzdáleném příbuzenském poměru, že to tak dřív bývalo, že si muž hledal manželku vždycky takhle v širším příbuzenstvu /např.Izák a Rebeka nebo Jákob a Ráchel/, možná je to nějaká židovská tradice. Takže tím by Josefův rodokmen byl zároveň i rodokmenem Marie, i když se to určovalo podle Josefa, a mohlo by se po pravdě říkat, že Ježíš je "Syn Davidův". Jinak si to neumím odůvodnit, to, že byl Josef Ježíšův nevlastní otec a tím na Ježíše přešel Josefův rodokmen mě nepřesvědčí.
Mikulášova babička
8.1.2003 14:53:10
Nemiluju, ja bez nich jen neumim zit, co nema citaci, jako kdyz neni:))))))) ehm... Zarazila me ta laska k lidem. V porovnani s Duchem svatym mi to prijde malo abstraktni a zavanejici telesnosti.
Veronika
  • 
8.1.2003 11:42:54
Protože v Izraeli (tedy zidovstvi) se dedicna linie vzdy urcuje podle otce (tedy i otce jen formalniho). Jezis je z domu Davidova tedy syn Jozefuv i kdyz neni synem rekneme "geneticky". Je ale synem, protoze Josef byl manzelem Marie a tedy otcem Jezise.
Martina, Kim 8 let
  • 
8.1.2003 1:09:38
Mimlo, skrz Ducha Svateho do ni vstoupil Buh, ten je tam jmenovan jako ten dulezity element, Duch je pouze prostredek. Mne by spise zajimalo, jak muze byt Jezis z domu Davidova pres sveho otce Josefa, kdyz tento tedy jeho otec neni?
Mimla
  • 
7.1.2003 23:49:33
Vidím babi, že miluješ citace. Já jsem někde četla ...a přistoupil k ní Duch svatý a řekl jí, že je úplně jiná, než ty, které doposud poznal...dál si to nepamatuji ale nikdo jiný nebyl myslím jmenován
Mikulášova babička
7.1.2003 20:32:20
A to "jinde" je jaka citace?
Klara
  • 
7.1.2003 19:59:35
Cituji bibli: "Narození Ježíše Krista se událo takto: Když byla jeho matka Marie zasnoubena Josefovi, ještě něž se sešli, ukázalo se, že je těhotná z Ducha Svatého." Matouš 1:18
a jinde: "Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jednorozeného Syna, aby žádný, kdo věří v něho, nezahynul, ale měl věčný život. Bůh totiž neposlal svého Syna na svět, aby svět odsoudil, ale aby svět byl skrze něho spasen. Kdo v něj věří není souzen, ale kdo nevěří je již odsouzen, neboť neuvěřil ve jméno jednorozeného Božího Syna."
Mikulášova babička
7.1.2003 10:12:07
Jsem v tomhle uplny laik, ale mela jsem za to, ze Jezis se narodil z Ducha svateho?
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 62 [Dalších 12 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.