| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Průzkum: děti v nemocnici

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 60 [Dalších 20 >>]
Miška, 3 děti
  • 
1.11.2001 11:26:58
Viky, to jsem ráda, já se nemohla dočkat, že napíšeš konečně něco takového. Dovedu si představit, že ji teď nespustíš z očí a že ji pořád jen objímáš a hladíš.... Tak vám oběma přeji, ať už vás nic zlého nepotká. Hodně štěstí a zdraví!:))
Kateřina (Markétka 4 roky)
  • 
1.11.2001 10:06:49
Viky, tak ji za nás všechny pomazli a popusinkuj a ať dál všechno zvládnete VE ZDRAVÍ! Hodně štěstí a držím Vám oběma palce!!! Jo, a řekli ti vůbec, co to vlastně bylo?
Viky, dcera 2 měsíce
  • 
1.11.2001 9:52:00
Marto, Miško a ostatní. Snad to dopadlo dobře, už jsme s malou doma a je to spokojený, mazlivý smíšek. Bojovala o život, ale byla statečná a všechno zvládla. Díky všem za podporu.
Viky, dcera 2 měsíce
  • 
28.10.2001 9:42:53
Děkuju všem za podporu. Stav se mírně zlepšuje. Odpoledne, pokud se stav nezhorší, ji budu moci přiložit. Ona stejně asi nebude mít sílu sát a já "toho" taky moc nemám. Spíš je to z důvodu psychiky mé i malé. Pořád je však na JIPce na kapačkách. Na kolínskou JIPku si nemohu ztěžovat. O malou je dobře postaráno, sestřičky se k ní chovají jako k vlastnímu dítěti, mají starost i o mne (mé mléko a psychiku). Mám na toto oddělení i pozitivní reference. Dělají i vše proto, abychom nepřišly o kojení. K tomu mi pomáhá i existence Laktační ligy. Pořád se však nemohu zbavit subjektivního dojmu, že prvních 20 hodin pobytu na dětském oddělení bylo cosi zanedbáno, tedy dokud jsme nepřešly na JIPku. To však budeme řešit později.
Všechny maminky, dejte si pozor na infekce a virózy, je to pro takhle malý mimina pěkný svinstvo. My vůbec nevíme, kde k tomu dítě přišlo, nikomu z nás nic není, mezi lidi se malá skoro nedostane. Snad to "chytla" venku vzduchem. Ani plně kojené děti nejsou 100% imunní vůči všemu. A při existenci asi 30 tisíc mutací virů se nedá zjistit, co dítěti je. A na virózy léky v podstatě nejsou.
Milada, dcera 11m, syn 5,5 roku
  • 
28.10.2001 7:02:21
Ahoj Viki,

držím palce jako ostatně všichni tady na Rodině.

Milada
Miška, 3 děti
  • 
27.10.2001 20:42:31
Viky, moc držím palce a všechno, co můžu, aby ti ji brzy zase z JIPky propustili a ty mohla být s ní. A drž se. Neboj, my maminky vydržíme hodně..!:) A holčičky prý taky, tak i ta tvoje bude silná a překoná to!
marta
  • 
27.10.2001 20:09:39
Ahoj Viky! Doufala jsem celý den, že si přečtu lepší zprávu, tak snad zítra. Je jasné, že na JIP nemůžeš být s malou a když lékařům důvěřuješ(není důvod k opaku, jejich přístup je zřetelně jiný, než na odd.)je prakticky jedno, jestli tam dojedeš 1x či 3xdenně.První dny tě to uklidňovalo, teď z toho začínáš blbnout. Je to zcela přirozené a nejlepší by bylo se odreagovat, což se ti zřejmě nebude dařit.Musíš se snažit o každých pár minut, kdy se ti podaří myslet na něco jiného. V žádném případě nebudeš působit jako krkavčí matka, protože to je tak, že ty jsi ta,na které stojí veškerý další vývoj.Musíš se připravit na moment propuštění z JIP, abys na to měla fyzicky i psychicky. Pak nastane chvíle, kdy zase budeš muset čelit zdeformovanému personálu, tak teď sbírej síly a važ si toho, že na JIP žádné zanedbání nehrozí. Nebylo by ani dobré zbytečně lékaře popuzovat.Je to tedy fakt divné, že ta nemoc přišla jak z čistého nebe. Nedomnívám se, že by s tím malá spotřeba spánku mohla souviset.Držím malinké nadále palce, jasně, že i tobě.Snad máš také oporu v rodině. Jestli se tvůj muž hroutí, jsi to zase ty, kdo mu musí dodat sílu. Takový je ženský úděl.
Viky, dcera 2 měsíce
  • 
27.10.2001 10:43:36
Na normálním dětském oddělení jsem s ní první den byla pořád, přes noc, ale JIPka je něco jiného... Až ji propustí z JIPky, tak s ní POCHOPITELNĚ zase v nemocnici budu, i když se tam maminky vůbec nevyspí a nenají, děti ano. Žádní rodiče na JIPku nechodí tak často, jako my, až nám doktoři přátelsky přiznali, že už jim naše návštěvy připadají jako kontroly, ale že nás chápou a naše návštěvy tolerují, přestože nebývá zvykem na dětskou JIPku pouštět tolik návštěv.
Viky, dcera 2 měsíce
  • 
27.10.2001 10:38:36
Teď ji nekojím, dostává mé odstříkané mléko stříkačkou. Je na JIPce, kde nelze ubytovat maminky. Jak jsem psala, chodila jsem tam 3x denně, ale malá buď spí nebo ji vyšetřují. Kontakt s ní je malý. Moje návštěva ji spíše zneklidní a na mne to všechno psychicky působí špatně. Jak jsem psala, dle lékařů je lepší být doma v klidu a nestresovat se, kvůli mléku. Už takhle ho je stále méně. A na JIPce není zvykem tolik návštěv. TEď je důležité abych byla vyspalá a pořádně jedla, abych měla dost sil na její rekonvalescenci, která bude náročná. Já jsem na tom od porodu také nebyla nejlépe. A k čemu by jí byla maminka, která vysílením onemocní též. Snad nepůsobím jako macešská matka...
Miška, 3 děti
  • 
27.10.2001 8:00:49
Viky, já myslela, že s takovým malým dítětem, ještě když kojíš, můžeš být v nemocnici také! Já bych asi chtěla být se svým dítětem pořád. Docela bych to nepodceňovala a chtěla bych na ní mluvit a hladit ji. I takové malé dítě přece cítí, že má u sebe maminku... Držím palce.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 60 [Dalších 20 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.