| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku K výživě novorozenců a kojenců

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 174 [Dalších 74 >>]
Eva, 11měsíční dcera
  • 
6.4.2005 9:09:28
Mám prosbu o radu, mám 11 měsíční zdravou dceru. Stále jí dávám jen ke svačině jogurt s ovocem, ovoce, přesnídávky, k obědu kuřecí maso se zeleninou, bramborem, rýží nebo těstovinou a k večeři rýžové a obilninové kaše. Občas to proložíme baby sušenkami. Jinak stále kojím. Dokojuji i po každém jídle. Nemáte někdo radu, čím bych jí mohla již jídelníček obohatit, na to, že jímjiž je 11 měsíců, mě přijda tato strava už jednotvárná. Moc děkuji
Linda,Jakub2roky a Anetka 3.5mesice
  • 
29.3.2005 22:04:11
DOBRE JSI UDELALA LENKO.VYBRALA SIS SAMA A TAK TO MA BYT.VSADIM SE,ZE MALEJ SPI CELOU NOC A JE POHODAR,VID?JAKO NASE ANETKA.JE FAKT ZLATA.JE PROSTE NAJEDENA!TAK AT ROSTETE!!!L.
  • 
21.3.2005 20:33:44
Ahoj, dcera má stejný problém. Doporučovaná kombinace mi přijde dost divoká vzhledem k tomu, že děcku je jen 5 měsíců. Asi to nebude špatný koktejl, ale tak od roku a půl. Dcera pije mléko rýžové zn. Zajic-rýžový. Většinou je k dostání v lékárnách nebo zdravých výživách. Dle specialistů ve Vinohradské nemocnici lze tento nápoj podávat již od 6. měsíce, přestože na krabici jsou uvedeno od tří let. Samozřejmě je na každém, jestli tomu bude věřit či ne. Z rýžového mléka vařím, přidávám do omáček nebo připravuji jen čisté mléko. Vyhovuje nám více než všechny sojové náhražky, po kterých dcerku bolí břicho.
Měla jsem i recept na rýžové mléko připravované doma, ale bohužel ho nemohu najít. Pokusím se ho zjistit. V případě zájmu mi napište přímo na mou adresu tenis@iol.cz (nechodím tak často na tyto stránky).
Zdravím, Martina a Alžbětka
13.3.2005 19:17:11
naše malá má 11měs., do 8 měs. byla kojená, nyní dáváme sunar - kaši na střídačku na noc, ráno zase Hamilon /večer 240ml, ráno 150-180ml/- přes den vypije asi 200ml dětsk. čaje - nemůžu sehnat žádné informace, zda má dostatek tekutin - můžete poradit ?
Gábina, 2 kluci
  • 
6.3.2005 23:33:46
Vcelku souhlasím s názorem Lízy, ten naordinovaný koktejl mi připadá docela šílený.Řešili jsme stejný problém, když bylo synovi rok a půl a teď je stejně tomu mladšímu a řešíme to znovu. Krevní testy ti v tomto věku pouze ukáží hladinu protialergických látek v krvi, takže nic konkrétního. Pouze čím vyšší číslo, tím větší riziko rozvinutí alergie. Podle toho, co píšeš asi nekojíš, ale pokud jde o mléko Nutrilon Pepti MCT, tak jsme ho užívali vcelku s úspěchem, akorát jsme ho museli různě ochucovat, aby to syn vůbec vypil. Na dost dlouho jsme vypustili veškeré další mléčné výrobky a zkusili různá sojová mlíčka, která bez reakce strávil. Ty máš ale ještě dost malého drobečka na nějaké experimenty, ale zkus zapátrat v prodejnách zdravé výživy, případně bio, protože tam se dá lecos objevit. Snad tě, ale potěším, že s rostoucím věkem reaguje synův organismus na mléčné produkty lépe a lépe, i když to nijak nepřeháníme.

Hodně trpělivosti a úspěchů při léčbě přeje Gábina
Líza
6.3.2005 6:11:07
Kroupy nebo oves obsahujou lepek, který v 5 měsících nemá dostat ani zdravé dítě, natož atopické. Stejně tak předpokládám, že stopy lepku budou i v ječném sladu.
Alergický může být i na mořské řasy a olejnatá semena.
Fazole nebo čočka ho budou nadýmat.

EAV se vůbec nemusí shodovat s tím, co by vám ukázaly klasické krevní alergo testy. Pokud ty vám ukážou, že je tam alergie na KM, pak byste dostali Pepti (a - máme to v rodině - nevěř tomu, že nempomáhá). Ale je dost pravděpodobné, že nic takového v nich nebude.
  • 
5.3.2005 21:29:10
Obracím se na Vás s prosbou o radu. Náš téměř již pětiměsíční syn má Atopický ekzém. Od známé jsem se dozvěděla o paní s podobným problémem, které prý pomohli v Institutu Celostní medicíny. Co nejdříve jsme se tam tedy objednali. Kde nás vyšetřili pomocí EAV, pak nám řekli že má syn alergií na kravské mléko a poslali nás k dietologovi (také z Institutu Celostní medicíny), který nám řekl že všechna mléka označená HA (zatím používáme), ale i PEPTI jsou úplně zbytečná a doporučil nám používat jen obilné mléko, které si sama připravím z kombinace rýže, jáhel (krup nebo ovsa), cizrny, čočky nebo fazoli azuki, olejnatých semen, mořské řasy a ječmenného sladu. Nemůže tohle mléko malému uškodit? Sama raději důvěřuji doposud používanému mléku, ale doktor se mě snažil přesvědčit o opaku.
Lenka a Karlík.
  • 
2.3.2005 20:58:45
Jsem moc ráda,že jsem tu našla taky někoho normálního.
Já jsem nekojila ani den.Měla jsem dlouhý porod.Tři dny jsem poslouchala
na hekárně jak ostatní rodí a ječí.Když jsem konečně porodila i já, tak jsem
ještě tři dny spala,tak že,jsem neslyšela ani mobil.Sestry byli natolik soudné,že mi dítě přinesli až jsem byla schopná se o něj postarat.
Pak samozřejmě začalo fanatické přesvědčování o důležitosti kojení.
Sama jsem zdravotník."Důrazně"jsem sestře vysvětlila,že mě nutit nebudou a buzerovat se taky nenechám.Za chvilku tam stála s flaškou a moje dítě bylo do konce pobytu v porodnici klidné a spokojené.
Fanatičky kojte a ostatním do toho nekecejte!
Lenka a Karlík
  • 
2.3.2005 20:35:03
Ty jsi ale omezená K....,nebo telátko!Copak jsi vystudovala?
Asi jen 9 tříd!
katka-pracovnice v kojenec.vyživě
  • 
16.2.2005 16:08:51
Určitě by se chtěloř,co ho trápí.
Možná bude problém někde v nesprávném výběru kojenecké výživy.Doporučuji se obrátit na bezplatnou infolinku 800 100 000,kde je velice milá paní,která Vám možná pomůže více.Nicméně za lékařem bych pro názor skočila taktéž.
Jinak já doporučuji Nutrilon s prebiotickou vlákninou,možná nutrilon-Nenatal LCP.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 174 [Dalších 74 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.