| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku K výživě novorozenců a kojenců

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 174 [Dalších 64 >>]
katka-pracovnice v kojenec.vyživě
  • 
16.2.2005 16:08:34
Určitě by se chtěloř,co ho trápí.
Možná bude problém někde v nesprávném výběru kojenecké výživy.Doporučuji se obrátit na bezplatnou infolinku 800 100 000,kde je velice milá paní,která Vám možná pomůže více.Nicméně za lékařem bych pro názor skočila taktéž.
Jinak já doporučuji Nutrilon s prebiotockou vlákninou,možná nutrilon-Nenatal LCP.
Linda,Jakub2roky a Anetka 7tydnu
  • 
3.2.2005 19:00:06
LIDO,MAS SVATOU PRAVDU.MYSLIM,ZE BY MOHLI NAM, CO NEMUZEME KOJIT PLNE A NEBO VUBEC DODAT TROCHU VIC SEBEDUVERY A NE VYVOLAT POCIT,ZE JSME ZKLAMALY.ZNAM JEDNU HOLKU,CO BYLA Z TOHO ZE NEKOJI ZRALA NA BOHNICE.A ZBYTECNE.MA KRASNEHO,ZDRAVEHO KLUKA.ZAVINIL TO JEJI PEDIATR,PROTOZE NA NI KOUKAL JAKO NA KRKAVCI MATKU.JE TO SILA.CHLAP A POHORSOVAL SE NAD TIM,ZE NEKOJI.AT SI TO SAM ZKUSI,NE?LAHVICKAM ZDAR MAMINY!L.
Zuzana a Eli
  • 
1.2.2005 14:25:02
Ahoj Radime,
moje situace byla podobná, mám 8měsíční holčičku, po narození měla trošku problém s dýcháním, ale větší problém nastal po zjištění, že je refluxní. V důsledku mého pobytu v nemocnici 14 dní po porodu jsem zaviněním lékářů přišla o mléko a moje holčička měla velký problém s pitím z lahve - dostávala nutrilon AR, což je zahuštěné kvůli ublinkávání, a jediné co nám pomohlo,bylo po vystřídání několika saviček nalezení velké savičky,která připomínala prsní bradavku,použití jakékoliv jiné znamenalo hysterický pláč a odmítnutí stravy.Musela mít také v savičce větší otvor,jinak se brzy unavila.Náš problém to celkem vyřešilo a nyní nemáme problém ani s pevnou stravou.Asi jsem moc nepomohla,ale byla jsem taky moc bezradná, každý radil něco jiného, trošku jsme taky posunovali intervali krmení, aby byla opravdu hladová, ale na každé mimi platí prostě něco jiného a my Vám držímé palečky.
  • 
24.1.2005 0:25:50
Moc rád bych se zeptal na radu, jestli nějaká je. Máme 7-měsíční dcerku, která byla hypotrofická, při porodu měla 2,2 kg. Mateřské mléko měla jen měsíc a to odstříkané, z prsu se nedokázala napít. Ale i s umělou výživou máme neustále problémy, vlastně s čímkoliv. Dnes má 6,5 kg a za den vypije ve 4 dávkách asi 500ml mléka včetně kaše večer a 50ml čaje. Ale i to do ní dostáváme jen s chrastěním, nejlépe ve spánku.Po 5 hodinové pauze si sama vypije tak 70 ml. Pak odmítá, křičí, škube sebou, navíc má reflux, takže občas něco ublinkne.Pak už musíme odvádět pozornost, aby aspoň trochu vypila. Krmíme ji hlavně, když je ospalá nebo spí, v momentě, jak se probudí, přestane pít a odmítá. Máte někdo podobnou zkušenost ? Masozeleninový příkrm jí dáváme 3 měsíce, kupovaný i doma dělaný, toho sní ochotně tak 5-6 lžiček a pak zase děláme kašpárky a sní asi 100 g. Poradíte nám ? Jsme někdy v koncích.
Lida +2
  • 
17.1.2005 13:57:38
Lindo,

neboj a nemej komplexy.Je pravda, ze tady na rodine to ke kmplexum z ne-kojeni svadi. Ale, prosim, mas uplnou pravdu. Dulezitejsi je pohodove dite a matka, nez kojeni. Ostatne, cela nase generace vyrostla na lahvich, a co? Nejsme o nic vice ci mene nemocni nez nasi rodice a jiste mame sve rodice a oni nas take velmi radi. (A stale se dozivame vyssiho veku nez nasi predci?!?) Co se tyce alergii - no , nemam pocit, ze by jich bylo mene, nez kdyz ja jsem byla mala, ba naopak.

Ja jsem plne kojila 3 tydny - pak jsem musela prestat, protoze jsem byla nemocna a navic jedna z dvojcat se vylozene trapila hlady. Od te doby, co dostaly lahev spi, jsou hodne, nikdy nezlobily, mame se moc radi, maminka i deti jsou v pohode a dokonce i tatinek to privital, jelikoz konecne mohl take zacit krmit. Ted je holkam 3,5. Naposledy byly nemocne pred 15 mesici (osklivou chripku), alergie nemaji (jedna ma akorat koprivku na nakladane okurky, kterou jsem ja jako dite mela taky asi do 7dmi let). Takze Lindo, hlavu vzhuru!!!! Jses skvela matka, protoze nenechas sve dite trapit, coz je dulezitejsi, nez se tvarit jako zaslouzena matka!!!!
Linda,Jakub2roky a Anetka 5tydnu
  • 
17.1.2005 13:41:18
AHOJ VSECHNY NEKOJICI MAMINKY!ANO,JE TO TAK. V DNESNI DOBE,KDYZ REKNETE UZ NEKOJIM,TAK SE NA VAS VSICHNI KOUKAJI JAKO NA VYVRHELKU.MOJI HOLCICCE BUDE 5 TYDNU,KOJILA JSEM JI MESIC,PLNE 3TYDNY.MALA NEPRIBIRALA,BRECELA,KOJILA JSEM PO PUL HODINE.TO BYL MORD!DOKRMOVANI STRIKACKOU?ZKUSTE DOKRMIT HLADOVE DITE ZE STRIKACKY.VYSLEDEK?SPOLYKANY VZDUCH,BOLENI BRISKA,KOMPLET CELA RODINA V KONCICH.NYNI SI ZVYKAME NA MLICKO Z FLASKY A MALA JE V POHODE,V NOCI SPI.TO, ZE JI UZ NEKOJIM PRECI NEZNAMENA,ZE JI MAM MIN RADA!!!SYNA JSEM KOJILA 3NEDELE A ZADNE CITOVE STRADANI URCITE NEMEL A NEMA.PROC SE KOJENI TAK FANATICKY PROSAZUJE?MAMINKY PAK AKORAT MAJI KOMPLEXY.MYSLIM SI,ZE PRO DITE JE NEJLEPSI,ABY MELO POHODOVOU MAMCU,NE?
misapoho
10.1.2005 13:45:45
mamina to ma taky, ale zacalo se ji to delat o dost pozdeji, nez mne :o(
10.1.2005 11:34:23
ahoj misapoho,
nejsi sama, já to mám bohužel taky:-( Ve 25 letech a taky nemám potuchy co s tím:-(( Snad nám tu někdo poradí!
(Já to mám asi dědičný,babička a mamka to mají taky, mají skoro fialové nohy a já nechci!!!! už teď to mám dost:-(
misapoho
10.1.2005 10:53:26
Ahoj holky, je mi 26 a zjistila jsem, ze mam na nohach popraskane zilky, nevite, z ceho to je a jak proti tomu bojovat? Myslela jsem, ze se to dela az ve vyssim veku. Diky za info
  • 
9.1.2005 14:16:02
Vazeny pane doktore,
jsem rada a dekuji, ze se objevil prispevek na tema vyzivy kojencu. Rada bych se zeptala na vas nazor ohledne jogurtu. Cetla jsem radu doporuceni nepodavat kravske mleko detem mladsim 1 roku kvuli bilkovinam, ktere mohou vyvolat alergie. Ale zaroven ten samy zroj doporucuje podavat jogurty. Jogurty uz neobsahuji ony bilkoviny nebo jak tomu rozumet? Od kdy byste vy doporucil davat diteti jogurt, jaky - bily s ovocem nebo bez?
Syn má devět měsíců, projevil se u něj rozvíjející se atopický ekzém.
Děkuji za odpověď, Lenka Hrabcová.
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 174 [Dalších 64 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.