| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku K výživě novorozenců a kojenců

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 174 [Dalších 54 >>]
  • 
7.12.2004 19:01:10
Mam uplne stejny problem se svym 6mnesicnim synem,kojim ho 2krat denne,vic toho nechce,pri kojeni vypije tak 200ml za den,snazim se mu davat co nejvic mlika do prikrmu,pak ma vsechno zbytecne ridke a stejne tech tekutin ma sotva 500ml.Vsechno si to zapisuji a zacinam z toho blaznit.Ale na druho stranu vypada naramne zpokojene,nevim jak moc mu ty tekutiny chybi,ja toho take za den moc nevypiju.
Zuzka +2
  • 
2.12.2004 15:11:32
Zuzko,

ja s tebou souhlasim a nejsi sama. Ja jsem holky take nekojila dlouho, vlastne plne pouze 14 dni.Skoncila jsem z nekolika duvodu - jeden bylo moje zdravi a druhy bylo zdravi jedne z dvojcat, ktera chudinka, dokud jsem ji nedala umele mliko tak se vubec nenajedla, nepribirala, spise hubla (jo jo, jak ji potom mlicko z flasky smaklo). A take jsem si pripadala jako krkavci matka, zejmena z reakce okoli. Holkam je ted 3,5 roku. Nemocne jsou tak 1x do roka (musim zaklepat) a to maji celkem normalni virozy, ktere obvykle chytnou ve skolce. Alergie prozatim zadne, vztahy - mam pocit,ze tak mazlive deti jsem jeste nevidela. To neni v zadnem pripade odsuzovani kojeni, to je dpokazano, ze je dobre, ale spise chci podotknout, ze dite, ktre vyrusta na umele strave v zadnem pripade neumre, a muze byt take zdrave a bez alergii.
Zuzka + ilípek
  • 
2.12.2004 14:35:23
Je to trochu neaktuální příspěvek, ale nedá mi to.

Mám synka 7 měsíců, od narození byl kojen pouze málo (částečně) a od třetího měsíce jsem kojit přestala. Ne že bych chtěla, ale nestačila jsem jeho tempu - prostě nebylo co. Už od porodnice ve mě všichni zasévali komplexy méněcennosti - byla jsem snad jediná, kdo z dvaceti maminek kojil tak málo. Myslela jsem, že můj chudáček snad zemře, když nebude kojen. Byla jsem nešťastná, také jsem telefonovala na Ligu kojení. Největší blbost jakou jsem udělala! Paní Mydlilová chtěla hlavně znát rodné číslo miminka (proč asi?) neposlouchala mě ani 3 vteřiny, vysypala na mě něco o tom, že mám přikrmovat injekční stříkačkou. Největší blbost jakou kdy kdo vymyslel. Miminko totiž spolyká tolik vzduchu, že má z toho strašné bolesti bříška. Lituji toho, že jsem takovou blbost někdy dělala. Manžel potom udělal průzkum a přinesl promyšlené lahvičky a dudlíčky známé zahraniční firmy (nechci dělat reklamu) a helemese - bříško bylo o mnoho klidnější!!! Pak jsme ještě chvíli v pohodě kojili tak jako dříve a když se mi zdálo, že umělé mlíčko výrazně převažuje, tak jsme přestali. Naše paní doktorka mi řekla, že zná děti, které jsou plně kojené a přitom nemocné, a naopak děti nekojené a zdravé (tím nechtěla říci, že nekojit - jenom zdůrazňovala, že nejdůležitější je být v pohodě). Chlapečkovi je 7 měsíců, nebyl nikdy nemocný, nemá žádný zdravotní problém a v noci spí jako dudek (a my spíme spokojeně vedle něj). Příkrmy baští už také v pohodě. Pochopila jsem, že miminko je spokojené proto, že má vedle sebe odpočinuté, spokojené a veselé rodiče.
Tereza, dvě děti
  • 
21.10.2004 20:43:31
Ahoj, já jsem měla podobné problémy, dcera už více jak 5 měsíců, stále kojím. Lékařka mi doporučila ke kojení Sinlac. Je to kaše, dávám ji lžičkou asi tak - je to jak kdy 8-9 lžiček po kojení. Malá je spokojená, už dobře přibývá.
Hodně štěstí. Tereza
Milada.
17.10.2004 14:40:29
Lízo, tak z vakciny.net odpověděli obratem. Ta přehledná tabulka je zde: http://www.vakciny.net/AKTUALITY/Vakciny_a_Ockovani_2002.pdf - je nutné ovšem odstránkovat na stranu 36 a 37. Jak jsem psala, alergickou reakci na bílkoviny KM při očkování tam nevidím žádnou (jesm jen laik).
Je to prostě tak, že alergie na bílkoviny KM = automatické proplácení šetrnějších vakcín? Kdo další má ještě nárok na automatické proplácení? Nějaké osoby (děti), které měly velké reakce (např. horečky, vyrážky?). Nevíš, kde se toto dá dohledat?

Milada
Milada.
17.10.2004 14:02:38
Lízo,

prosím Tě, můžeš napsat něco více o plném hrazení šetrnějších vakcín při alergii na bílkoviny KM? Jsem z toho totiž "voĺaká zmetená":-)

Mám k tomu tyto dotazy:
1. Máš na mysli očkovací vakcíny?
2. Které bílkoviny KM přecházejí do MM? Já dosud myslela, že do MM přecházejí všechny alergeny - všechny bílkoviny.
3. Pokud se jedná o očkovací vakcíny, tak které konkrétně to jsou? - Prosím o názvy vakcín, popř. očkování proti čemu..
4. Pokud se jedná o očkovací vakcíny, tak se to proplácí pouze při alergii na KM nebo při jiných alergiích na potraviny (např. alergie na vaječný bílek)?
5. Kdo konkrétně to proplácí? Zdravotní pojišťovny či se jedná o nějakou dávku? Pokud se jedná o ZP - je to hrazeno u všech pojišťoven a je to stejná částka u všech pojišťoven?
6. Kdo o proplácení žádá? Rodiče takto postiženého dítěte, pediatr, alergolog?

Ještě tu o tom totiž nikdy nikdo nepsal. Jediný problém, o kterém se tu mluví, jsou problémy při očkování, pokud má nějaká osoba alergii na vaječný bílek. Kdysi jsem si k tomu vyžádala ze serveru vakciny.net nějaké informace, měli to tam tehdy přehledně v jakési tabulce a to tady: http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_27_02.htm - jenže teď už jim ta stránka nechodí :-( Budu tam muset znova napsat, kam to přesunuli.
Pokud tedy vím, tak osoby s alergii na vaječný bílek nesmějí být např. vůbec očkovány chřipku, žlutou zimnici a vzteklinu.

Na vakciny.net jsem k tomu teď našla pouze toto:
Za povšimnutí stojí alergické reakce a reakce přecitlivělosti vůči některým látkám obsaženým v očkovacích látkách. Naštěstí tento typ reakcí, i když někdy velmi závažný, se objevuje jen ojediněle.
Reakce přecitlivělosti na vakcíny mohou být trojího typu.
1. Alergické reakce na vaječné proteiny nebo antigeny z nich odvozenýcch.
2. Alergické reakce na antibiotika obsažená ve vakcíně.
3. Reakce hypersenzibility vůči některým vakcinačním antigenům nebo jejich složkám přítomným ve vakcíně.

1. Alergické reakce na vaječné proteiny
Klinické projevy osob alergických na vaječné proteiny jsou od nejlehčích forem, jako jsou vyrážky a dermatitidy, až po vážné formy anafylaktického typu. Vakcíny, které mohou být rizikové pro alergické osoby, u nichž by se mohly projevit klinické příznaky anafylaktického typu na vaječné proteiny, jsou následující:
- vakcína proti příušnicím nebo spalničkám (pouze byl-li atenuovaný kmen pomnožen na kuřecích fibroblastech)
- vakcína proti chřipce
- vakcína proti žluté zimnici
- vakcína proti vzteklině

O alergii na bílkoviny KM jsem tam opravdu nenalezla nic, ani v té jejich tehdejší přehledné tabulce. Je to nějaká novinka, nevíš? Kde o tom mohu něco nalézt? Jde mi čistě o praktickou stránku věci, některé maminky totiž ani nejsou informovány o tom, že mají v případě alergie na KM nárok na to, aby jim alergolog psal recept na méka, která jejim dětem nevadí.

Jinak, pokud jde ještě o osoby s alergií na vaječný bílek, tak zde: http://www.alergici.cz/club/40/vejce píší ještě o možném riziku při očkování proti klíšťové encefalitidě.

Díky moc za každé info.

Milada

Líza
16.10.2004 15:10:20
Prdylko, na vyšetření trvej nebo změň doktorku, jednak krev ve stolici obecně je vždy nutno vyšetřit, a jednak moje příbuzná to měla s miminkem stejné a byla to alergie na KM - respektive na ty bílkoviny KM, co přejdou do mateřského mléka. Musela přestat úplně kojit, převést dítě na Nutrilon Pepti, má plně hrazené šetrnější vakcíny atd.atd.
16.10.2004 9:42:08
Ahoj maminy, mám problém se svým 3měsíčním chlapečkem před 14 dny se mu ve stoličce začali objevovat krvavě nitky,šla jsem k paní doktorce ta mi na to dala Hylak a že mám přestat používat Sab simplex na bolení bříška.Říkala jsem jí,že známá má taky plně kojenou holčičkua měla s ní stejné problémy a jí doktor v nemocnici řekl,že se jedná o alergii na kravské mléko. Moje doktorka to nechce pořád připustit. Jestli s tím máte někdo zkušenost poraďte. Díky
  • 
30.9.2004 14:33:24
Tak jsme to dokazali!! Dnes muj Broucek spapal 200g mrkvicky a jeste chtel pokracovat, ale uz nebylo. Varenou mrkvicku ve vode mi nepapal, ale uvarenou v pare, tak 45min., uplne do meka 3ks velke, pak rozmixovat na kasicku, dve lzicky klickoveho oleje a tak tri lzice jablecneho 100%juice. Mnan mnam, to nam chutnalo.
Mockrat vam dekuji za podporu. Chce to opravdu trpelivost a pak se to vyplati.
  • 
28.9.2004 14:32:30
Jsem moc rada za vase odpovedi, nejradeji bych vsechny knizky, ktere ctu o vyzive, vyhodila, akorat mi to dodava pocitu, ze pokud jeste tak "banalni" zeleninovou kasicku muj Andilek nepapa, tak ze jsem naprosto neschopna. Uz se kazdy den desim poledne, co zas bude. Takze jak mi radite, zacnu znovu, bez moudrych knih a pomalu. Napr. dat varit mrkev az do varici vody, to je napad!Hned zitra to vyzkousim. Po pravde, mam to mrkvickove pyre hodne vodnate, to bude asi ten problem. Takze napisu, jak to zitra dopadlo. Dekuji vsem!PS:jak je mozne, ze od Hami mi papa vsechno a celou sklenicku!Kdyz varim ja, tak nic!
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 174 [Dalších 54 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.