| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku K výživě novorozenců a kojenců

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 174 [Dalších 44 >>]
Hanka, Barča, 7m
  • 
27.9.2004 23:11:42
Souhlasím s Mary, já Barče nedám kravské dokud budu kojit a to teda chci ještě nějakou dobu. Od přírody je určeno k naprosto jinému vývinu a kdyby ty matky viděly jak se ty pribiňáčky vyrábí, nejedly by to asi ani samy. Ale fakt je, že to by se nedalo jíst asi nic, nejde to takhle hrotit. Nicméně dávat v několika měsících věku takové "dezertíky" a zbytečně těm malým prckům zatěžovat jejich nezralý trávicí systém, to se asi ty mámy nezajímají ani o to co jí ony samy. Jak by mohly mít představu o dítěti?
Hanka, Barča 7m
  • 
27.9.2004 22:53:32
Markéto, mrkvičku uvaříš nebo podusíš v troše kojenecké vody a rozmačkáš vidličkou. Je lepší nemixovat, ale rozmačkat, aby si dítě zvykalo, že strava není úplně hlaďounká. Zkus pár dní, pak přidej bramboru. Vždy ji vař s kmínem (pomáhá odstranit z brambor nežádoucí látky) a ten pak vyber. Pak zkus další z doporučovaných zeleninek, my dávali brokolici a teď dýni, příští týden chci sehnat slušné drůbeží maso (z biochovu, bez antibiotik a hormonů) a dám vývar.
Pokud budeš mít pocit, že je nutné přisladit, slaď raději hroznovým cukrem, na rafinovaný je času vždy dost.

Hodně zdaru
Hanka
27.9.2004 20:55:38
Marketko, mala mi mrkev ani nic jineho dlouho nechtela. Je dobre dat oskrabanou syrovou mrkev az do varici vody, ona se tak nevyvari a je sladsi. Ja uz davam vyvar (mam ho zamrazeny v kelimkach, to dat trochu vody, ten vyvar a mrkev a jinou zeleninu a varim). U male (ted 10 mes.) jsem zjistila ze nema rada rozmixovane jidlo. Takze mrkev zacala poradne jist az kdyz jsem ji opravdu hodne uvarila a rozmackala vidlickou. Pokud ji nejakou kasi, udelej ji do toho vyvaru a dej tam tu mrkev, treba to sni. Sul i cukr jsou zbytecne. Me mala ze zacatku snedla jen sousto namocene do moji (slane a zaprazene!) polivky. Takze nemam co radit! Kdyz tu mrkev nechce, zkus Kubika! Nebo jako ja v jejim 7. mes. jsem nastrouhala mrkev na jemno, cistou rukou vymackala stavu a dala ji to bud do kase nebo po lzickach nebo z hrnicku ... co byla ochotna vzit.


jinak sladkou chut dostane zelenina pri gratinovani - peceni v troube na trosce tuku a vode. Ale jestli tohle je mozne davat diteti, to nevim. u prvniho ditete jsem se divila a taky opovrhovala maminkami, ktere davaly diteti cokoliv. Ted vidim,z e jim zrejme nic nezbyvalo, jinak by dite na jidlo jen hledelo a pilo mliko. Tak nezoufej, ono neni nejdulezitejsi drzet se nejakych tebulek!!!


Ahoj Nadia
25.9.2004 11:09:14
Ja kojila prvni dcerku az do 2 let a prvni prikrmy zacala dostavat az v 9. - 11. mesici. uplne pomalinku. Nechcete jeste pockat, treba ma prcek jeste cas a chutna mu to nejlepsi.
  • 
25.9.2004 5:18:24
Dobry den,
pisete, jak si vas malicky pochutnava na mrkvicce, prosim vas jak ji pripravujete.Varenou, slazenou? Nam zadna mrkvicka krom te ze sklenicky od Hami nechutna.
Dekuji za odpoved a byla bych moc rada, jestli mate jeste nejaky tip na neco dobreho co se vam osvedcilo, ze papa. Ten muj klucina proste nic nemusi.
Marketa
Zuzana syn
  • 
19.6.2004 21:36:28
synovi jsou 3měsíce a přešel na Nutrinol kolik a kdy má pít k umělé výživě tekutin
Sylva
  • 
19.6.2004 16:19:44
Marie, obrať se na Laktační ligu, tam ti poradí opravdu odborníci, případně doporučí laktační poradkyni v místě bydliště.
Nejsem odborník, takže nevím, jestli je opravdu pozdě - třeba by se dalo ještě něco dělat.
axe
19.6.2004 12:48:01
Marie, v první řadě si nic nevyčítej. To, že nekojíš, neznamená, že jsi špatná matka :-))) Někdy se můžeš snažit sebevíc a prostě to NEJDE (i když jsou fanatici, kteří ti budou tvrdit pravý opak :-))) Tvoje mimi teď potřebuje pohodovou mámu a hodně lásky. Když si ho s sobě při krmení z lahve přitulíš - klidně "kůži na kůži" :-))), budeš mu koukat do očí a myslet na to, jak moc ho máš ráda, děláš pro něj stejně tolik, jako kdybys kojila. Btw, já jsem byla kojená půl roku, jsem alergik. Brácha kojenej nebyl a alergik není, takže kojení je fajn, ale úplně spasitelné není.
Pro případné rejpalky: můj kluk nechtěl moc pít, já dělala doslova psí kusy, abychom to zvládli - nakonec se mi podařilo plně kojit 6,5 měsíce, v 11 měsících se rezolutně sám odstavil.
  • 
19.6.2004 2:08:25
Mam 7 tydeniho syna,ktery je krmen umelou vyzivou.Vim ze materske mleko nicim nenahradim a ze je nejlepsi co diteti muzete dat.Presto se chci zeptat jestli to male o neco prichazi nebo jestli to ovlivnuje jeho vyvoj.Nemam s tim moc zkusenosti je to moje prvni dite.Ted si vycitam ze jsem se vic nesnazila kojit ale uz je pozde.Proto prosim vas zkusene o vas nazor.Dekuji za kazdy nazor.
18.6.2004 22:20:17
Jogurt je zkysané mléko a tudíž lépe stravitelné než čerstvé, pokud dítě nemá nějaké zažívací potíže, zkusila bych mu ho dát už ve druhém půlroce života, v rámci příkrmů, třeba napůl s ovocnou přesnídávkou. Nesní toho zase tolik, aby mu to nějak vadilo, tj. ohrozilo nedostatkem železa nebo vitamínů a nadbytkem bílkovin. Čerstvé mléko od krávy má jiný poměr bílkovin a dalších základních složek, než lidské, takže na pití pro kojence, kteří spotřebují asi litr mléka denně, není vhodné. Jogurty jsou šetrnější.
Upozorňuji, že toto je laický názor, když si nejsi v jídelníčku kojence něčím jistá, zeptej se vždycky raději ještě pediatra.
[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 174 [Dalších 44 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.