| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku K výživě novorozenců a kojenců

[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 174 [Dalších 24 >>]
27.2.2004 23:24:27
Ramiro, mam naprosto stejny nazor, jako Ty. Pokud nekdo ma jiny nazor musi ho vyjadrit slusne a bez urazek, nebo ho radeji nevyjadrovat vubec.

Vzpomnela jsem si na jeden citat. "Nesouhlasim s Vami, ale udelam vse, abyste mohl svobodne vyjadrit svuj nazor." Tak o tomhle diskuze je. Pokud sklouzne do nadavek souhlasim, ze uz nejde o diskuzi a takovy projev si vubec nezaslouzi odpoved.

Ramiro, netrap se proste na podobne invektivy neodpovidej, nestoji to za to. Dalo by se to brat snad jeste s humorem a podobny projev zesmesnit... ale nestoji to za to, i tohle stoji prilis casu.
27.2.2004 19:22:55
To je neskutečné Ivano, jak jsi netolerantní a sprostá. Říkáš, že se má hledět hlavně na zájmy dítěte, ale pochybuji, že ty sama to děláš. Protože jestli jseš taková i doma tak lituju tvé děti. Tak sprostou a nevychovanou matku bych nechtěla.
27.2.2004 16:23:32
Aksalko, já tohle zažila s prvním dítětem a myslela jsem si, že to normální je. Celý dny jsem kojila a k bolavým bradavkám se přidala záda, nevyspání a další... Když jsem ale dojížděla do školy, krmil mimčo manžel umělym mlíčkem a bylo to úplně jiný dítě - pilo po několika hodinách a mezi tim bylo spokojený a hravý - ne ukňouraný jako se mnou. Nakonec jsem ho (ještě i z jiných důvodů) odstavila - k oboustraný spokojenosti. Nevim, jestli mu tehdy moje mlíko nestačilo, ale vypadá to tak. Přitom druhý dítě je pravej opak - od narození se kojí sice taky bez ohledu na hodinky, ale přisátej vkuse bejvá tak maximálně čtvrt hodiny - pak si hraje. Když se někdy po šestym měsíci začal zdržovat u prsu delší dobu, zavedli jsme příkrmy a hned se to srovnalo. Takže nedej na hloupý řeči o sobectví a žes to chtěla - každý dítě je jiný a jenom Ty víš, co už je nad Tvý (a možná i miminkovský) síly. Kojení má bejt ku prospěchu a pokud není, je třeba si vypomoct jinak...
Iva
  • 
27.2.2004 14:37:03
Ivano, já nemíním sama sebe shazovat a používat podobné výrazy, jako používáš ty, tak jen otázku. Kdo vlastně jsi jsi, že si myslíš že máš právo hodnotit druhé, dokonce do té hloubky jako co by měli cítit a prožívat? Ty na tom podle těcht příspěvků taky nejsi asi moc dobře, co? Docela bych se přimlouvala za to, aby správce podobné výkřiky a urážky mazal. Co vy ostatní na to?

Ke kojení - po půl roce věku bych se nebála už použít na noc nějaké kaše nebo sušené mléko, dítě už je dost velké a než se tak trápit, určitě je lepší začít s přikrmováním. Oběma se vám uleví a nikomu to neuškodí.
Ivana
  • 
27.2.2004 12:32:03
Promiň, ty jsi ale kráva! Dětí, co spí v tomhle věku celou noc, je jen malé procento. Tvé dítě spí úplně normálně, řekla bych, že pěkně.. na to, že je kojené. Kojit několikrát za noc je normální a jsi hloupá, jestli tě to obtěžuje... nebuď tak sobecká a dobřej svému děťátku to nejlepší.
Plno maminek probdí celé noci, kojí třeba i po hodině a neremcají. Pořídila sis dítě snad dobrovolně, tak koj a nestěžuj si.
  • 
5.2.2004 16:11:25
Aksalko, máš báječnou dětskou doktorku. Máš na ni kontakt? Jsem z Prahy.
Aksalka
  • 
11.1.2004 19:42:36
Jsem v koncich.Malemu je temer sest mesicu a ja uz mam kojeni dost.Zni to hrozne,ale je to tak!Uz od ctvrteho mesice prestal pribirat,jednou dokonce schodil,ale pani doktorka porad tvrdi jak je krasny.Nojo,ale ona ho pri krmeni nevidi.Kdyz ho prilozim tak tahne jak sileny a vubec se nechce pustit,nekdy lezime i hodinu a on porad tahne.A kdyz ho oddelam tak si hned zacne strkat ruce do pusi a treba ani ne po pul hodine se zacina domahat zase jidla.Nejenze me uz pekne boli bradavky,ale taky doma nic neudelam,jen kojim!To se to nekomu rika kojit treba i po hodine,ale to bych stravila kojenim nejmin 12hodin dene!Ale podle lekarky je to stale normalni.Kdyz byl mensi(3mesice),spal me uz krasne temer celou noc.Usnul kolem osme a vzbudil se na krmeni tak kolem pate-seste.A ted?Stezi usne v devet a v jednu uz krici,dam mu najist a ve tri rve znovu,pak v pet,sedm atd.A to vzdy kojim min.pul hodiny!Jsem naprosto vycerpana!Ale pry je to normalni.Ja myslim,ze ne!Chci se uz konecne vyspat.
Mate s timto nekdo nejake zkusenosti?Nemam mu uz davat lahev?Kasi atd.
7.1.2004 14:38:34
Celer je alergen, neměl by se dávat dětem ohroženým alergií (tzn. je-li někdo v rodině alergik). Stejně jako petržel.
7.1.2004 13:35:15
Neslyšeli jste někdo něco o nevhodnosti podávání celeru kojencům?
Joka,synové 15 let a 8 měsíců
  • 
4.11.2003 22:04:06
Před třemi lety jsem ležela v nemocnici, kde byla po operaci paní se zauzlezním střev - varovala nás všechny před pecičkami z melounu a hroznového vína, které toto způsobují. Já osobně malému dávám pouze šťávu z hroznového vína (s jablky od Hippu) a myslím, že není nutné zatěžovat děti "hmotou" navíc v podobě šlupek a pecek.
[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 174 [Dalších 24 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.