| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku K výživě novorozenců a kojenců

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 174 [Dalších 4 >>]
Mary
  • 
11.2.2003 13:16:54
Tak, že mléko je nejvíce podobné mléku kravskému je snad největší s prominutím prasečina co jsem kdy četla....
Je co do složení naprosto odlišné, protože potřeby telátka, pro nějž je mléko určeno, je diametrálně odlišné než u lidského mláděte. Dítě se postaví na nohy zhruba po roce života +-, telátko za několik hodin po porodu. Dítě zdvojnásobí svou váhu zhruba po 180 dnech, tele zhruba za 14 dní....
Kravské mléko je pro telátka, pro nikoho jiného, je uzpůsobeno telátku, nikoliv člověku. Jen člověk chce být celý život kojencem, neexistuje na světě žádný živočišný druh, který by běžně v dospělosti konzumoval mléko. Člověk jde ve své zvrácenosti ještě dál, konzumuje mléko jiného živ. druhu.

Však cpěte své děti sladkými tučnými mléčnými výrobky typu Pribináček apod....ať se mléčnému průmyslu daří dobře...
Petra Zdeňková
  • 
29.1.2003 22:37:14
Jestli Elišce nechutná hořký čaj,tak jej oslaďte hroznovým cukrem.Ten není škodlivý jako sacharoza.Je dostupný v každé lékárně.Ale možná to nebude nutné,protože stačí,aby si Eliška zvykla na novou chuť.
Klára (dcera Eliška, 5 měsíců)
  • 
25.1.2003 19:20:42
Elišce je 5 měsíců. Čůrá méně často zato větší množství. Bojím se, abych ji v zájmu dodávání tekutin zbytečně nepřecpávala. Dělám jí mléko řidší, ale stejně ho nevypije víc, spíš méně, než před zavedením kašišek a přesnídávek, což je logické. Mám dojem, že čaj nebo voda jí vyloženě nejedou a sladit nebo nějak dochucovat nechci. Jestli máte nějaké zkušenosti, napište! Díky Klára
Sosan
  • 
24.1.2003 15:29:26
Já bych se těch norem nedržel tak úzkostlivě, 150 ml na 1 kg hmotnosti mi přijde nějak hodně. Při kojení se vůbec nedá změřit, kolik toho dítě vypije a nikdo se nad tím nepozastavuje. Snížil se nějak výrazně počet počůraných plen? Jak je dítě staré?
Klára (dcera Eliška, 5 měsíců)
  • 
24.1.2003 14:27:04
Z článku jsem zjistila, kolik tekutiny by mělo miminko za den vypít. Bohužel nemohu nikde zjistit, jaký pitný režim mám nasadit. Eliška nesplňuje normu asi o 300-400ml. Už měsíc nekojím a hned jsem nasadila kromě sunaru pevnou stravu. Jídlo Elišce chutná, ale tekutiny ne. Ani dětský čaj ani voda (ještě jsem nezkoušela ovocnou šťávu, připadalo mi to brzy). Jediné, co Eliška pije, je sunar, ale toho nevypije dost, aby získala potřebné množství tekutin. Prosím poraďte mi někdo kdy, jaké a kolik tekutin svému miminku dáváte. Děkuji Klára
12.12.2002 8:46:21
Dekuji za odezvu, ale presne mrkvova polevka mu nejede, ani ve flasce ani po lzickach. Preji hodne zdravi a hlavne prijemne a pohodove vanoce. Alena
11.12.2002 22:10:48
Ali a jaké polévky mu vaříš? Já teda opět začínala jen mrkvovým pyré, protože je sladké jako mlíčko, a to nám teda mooooc chutná :-)
Jak si na to trochu zvyknul, šup mu k tomu bramboru, ta taky nemá nijak ostrou chuť. Zpočátku to chce zeleninku ne moc výraznou.
Ale třeba mu kuchtíš právě tohle a stejně mu to nešmakuje, pak teda nevím :-(
Držím pěsti. Ahoj Ivana.
11.12.2002 21:23:21
Dobry den,
pokud by to bylo mozne, chtela bych poprosit o radu, syn byl kojen pouze jeden mesic, nyjn mu je pet mesicu, zkousela jsem se ho postupne prikrmovat polevekou po malych davkach, ale syn razantne odmita, myslela jsem, ze si postupne zvykne, ale kdyz zjisti, ze se nejedna o mleko okamzite zacne brecet, takze se mi nedari ho prikrmovat, mohl by mi nekdo poradit,jak mam dale pokracovat, obavam se abych v nem nevyvolal odpor k polevka a k jinym pokrmum, nez je mleko.
Moc dekuji a preji hezky den.
Alena Diakova
Daniela, 2 dcery - 3 a 1,5
  • 
27.3.2001 21:10:15
Milado, je mi Tě opravdu líto, i Tvé dcerky - sleduji váš boj s ekzémem od začátku. My jsme se ho zbavili poměrně snadno, jak jsem Ti kdysi psala, ale jednalo se tehdy pouze o kojenecký ekzém. Bohužel Ti nemůžu nic poradit, jen Ti chci říct, že vám moc a moc přeju, abyste i vy brzy nad ekzémem zvítězili. Snad si pak budeš moci pochutnávat na jogurtech z nového jogurtovače (napiš pak, jak jsi s domácími jogurty spokojená).
Daniela
Daniela, 2 dcery (3 a 1,5)
  • 
22.3.2001 20:17:14
Ireno,
informace nejen o jogurtech velmi pěkně shrnula Stáňa ve svém příspěvku v rubrice Zdravá výživa z 5.3.: http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=17567
V odborných knihách jsem se dočetla totéž a jsem přesvědčena, že pan doktor by Ti odpověděl ve stejném duchu.
[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 174 [Dalších 4 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.