| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku K výživě novorozenců a kojenců

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 174 [Dalších 134 >>]
Dana
  • 
24.8.2007 17:51:49
Nejsem si jista, zda po takové době ještě řešíte tento problém, ale každý člověk by jsi měl přečíst instrukce na dané umělé výživě, což znamená např. ve 3 m má dítě vypít 750ml mléka za celý den(5 za den 150ml )a né dítě přecpávat a následně se divit.
4.7.2007 10:45:25
Strava matky prdíky bohužel může zhoršit, ale zlepšit ne. Já jsem ze zoufalství byla několik dní o suchých topinkách a čisté neperlivé vodě (malý se mi i osypával, proto tak strohá dieta) a prdíky ho trápily pořád. Takže vyloučení nadýmavých jídel to prostě jen "nezhorší". Nám moc pomohly kapky Baby Calm.
25.6.2007 16:40:46
Mám 5-ti měsíční dceru Lauru a již přes měsíc zkouším zavádět příkrmy, ale marně, neumí jíst ze lžičky a vše mi vždy se slinama vyplivne, dostanu do ní opravdu hodně málo a vůbec nevím, jak na to. u prvního syna jsem neměla žádné problémy, ihned od první lžičky věděcl co s ní má dělat. Je možné,že po měsící zkoušení ještě neví, jak jídlo ze lžičky spolknout. Jestli má někdo na to nějaký vyzkoušený fígl, prosím pora´dte mi.
Děkuji
Eva,chlapeček(10 měsíců)
  • 
3.6.2007 11:10:57
Dobrý den,obracím se na vás s prosbou o radu.Náš chlapeček(8 měsíců gestačně,narozen předčasně tj.10 měsíců od porodu)nechce jíst.Je to velmi komplikované a trvá to již 6 měsíců.Začalo to tzv.bojkotem kojení,s kterým jsme bojovali 3 měsíce s pomocí snad všech dostupných rad a laktačních poradkyň a poté jsme kapitulovali.Mleko si od té doby odstříkávám(mléka mám dost) a dáváme mu ho lahví Avent.Z počátku pil z lahve pěkně,ale od jisté doby nam bojkotuje i lahev.Když má velký hlad vypije max.20 ml,a lahev odhodí rukama pryč.Za půl hodiny zase.a pořád dokola.Z koušeli jsme pít z kalíšku,hrnečku atd.,ale bez valného výsledku.Bojím se že má malý málo tekutin.Vypije denně tak max 500ml.Dáváme i příkrmy,zeleninu,ovoce a kaše,ale přístup malého je obdobný.Jsem z toho neštastná a vyčerpaná.Malý je štíhlý(ne-li hubený),měří 71,5 cm a váží 7,25kg.Nevím jak mám dál postupovat,na co se zaměřit,aby malý nijak nestrádal.Děkuji moc za odpověd,popř. nějakou radu.Eva
12.5.2007 17:49:21
Dobry den, mam druheho kluka, kteremu je 6 mesicu. Zacali jsme s polednim prikrmem, mrkvickou. Malicky ma stale ale hlad, hlavne tedy v noci. Pres den normalne kojime, kdykoli si rekne, kolem poledne davame mrkvicku, ktera mu skutecne chutna. Kdyz ale prijde vecer a noc, zda se, ze malicky dostane vetsi hlad nezli pres den. Prestoze prikrmujeme mrkvickou, v noci kojime kazdou hodinu. Vypada to, ze v noci je hladovejsi nezli behem dne. Proto se chci zeptat, jestli muzeme soucasne davat poledni mrkvicku i vecer kasi, aby se "vice" zasytil a mel ucelenejsi noc. Je-li mozne, aby byl problem nekde jinde? V pul roce mame 70 cm a 7,5 kg. Porodni vaha byla 3,11 kg a 46 cm. diky za odpove´d
smolicka
  • 
21.4.2007 10:25:59
Ahoj Hani!Kojila jsem jen 3týdny,pak jsem přešla na umělou výživu.Ze začátku jsem malé čajíčky nedávala vůbec a malá měla zácpu.Pak jsem jí dala napít čaje a bylo po problému.Mezi umělou stravou a mateřským mlékem je rozdíl.Mateřské mléko slouží jako nápoj i jako jídlo.Ale u umělé výživy tohle neplatí.Čaj musíš dávat.Zkus se najíst a nenapít se,určitě by to nebylo nic příjemného.
  • 
13.4.2007 12:17:44
ahoj, rada bych se zeptala, zda jste davali pri umele strave miminku cajicky.
mama strach aby nemelo zizen a nebylo dehydrovane, i kdyz umela vyziva, kterou mame by mela plne nahradit mat. mleko.
Diky.
Lenka, tři děti od dvou měsíců do pěti let
  • 
14.3.2007 9:07:19
ahojky, podle toho co popisuješ, tvému synkovi už samotné mléko nestačí a je čas zavést příkrm. Každé dítě se vyvíjí jinak - některým dětem stačí samotné kojení až do půl roku věku, některým i déle a některé je nutno začít přikrmovat i dříve. Můj synek, po hodině kojení, plakal hlady ve čtyřech měsících. Věřím že matka v tomto věku dítěte už je schopna poznat různé reakce svého drobečka a rozliší zda má děcko hlad nebo ho trápí něco jiného. Mám tři děti a každé těhotenství, porod , kojení i rekce maličkých se byli jiné a rozhodně není třeba se fanaticky držet nějakých pouček. Řiď se svým vlastním rozumem a citem - jen bych asi spíše zvolila zeleninový příkrm než umělé mléko. S pozdravem Lenka :-)
Sta
  • 
2.3.2007 13:17:51
Ahoj vsichni, rada bych se zeptala na vas nazor. Patrim mez 2% matky, ktere doopravdy kojit nemohou. Malymu je 11 tydnu a na kontrole mu navazili 7kg. Bylo nam doporuceno trochu ho priskrtit v jidle. Nemyslim, ze bychom ho nejak precpavali, pije dokud chce a kolik chce. Takze vypije od 140 do 250 prumer tak 180ml. Neblinka, ani krome obcasnych prdu nijak netrpi. Ted sem se ho rozhodla skrtit na max 180 a dost - rve hlady. Nejak me ale prijde divny aby dvoumesicni mimino drzelo dietu a rvalo hlady. Musim podotknout, ze ja i manzel sme velmi stihli odjakziva a to ja jsem jako mimuno na pul roce mela neco malo prez 10kg. Tak co myslite, mam ho trapit hlady? Nebo jak, poradte prosim
Lu
  • 
24.12.2006 0:07:39
Elfi nešil! Řiď se instinktem - jsi přece výborná máma! Kdo jinej zná Mišáka tak dobře jako ty? Knížky a doktoři a výrobci papání se řídí statistikama - mělo by to tak být, ale každý dítě je jiný. Sama přece říkáš, že Mišák je napřed. Krm ho tak, jak TY SI myslíš, že je to pro něj nejlepší - jsi s ním 24 hodin denně, tak se vyznáš, ne? A jestli by mu to mělo ublížit? Neboj, byla bys první, kdo by to změrčil. HLAVU VZHŮRU - MIMI JE FAKT KRÁSNÝ...
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 174 [Dalších 134 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.