| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku K výživě novorozenců a kojenců

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 174 [Dalších 114 >>]
Hanka, 6.mes. dcerka
  • 
29.8.2006 12:06:56
Ahoj, mně v porodnici docela pomohli, ale hodně jsem toho i četla. Je důležité se nenervovat.
Když bolí prso, protože je v něm moc mléka, tak se musí zchladit a před kojením nahřívat pod teplou sprchou a masírovat (dlaněmi proti sobě, jako když se válí knedlíky). Když je mléka víc než stihne mimi vypít, tak ho můžete po kojení odstříkat. Někdy to trvá než začne pořádně sát. A když je mléka více, tak se pak tolik netvoří.

Když není poptávka, není nabídka.

A naopak, když je ho méně, stačí pít čajíček pro kojící matky a přikládat častěji k prsu, do několika dnů se tvorba mléka rozběhne. Pití čaje pro kojící matky rozhodně neškodí, piji ho každý den od té doby co malá měla přes 6 kilo, což bylo velmi brzy a mně připadalo, že jí moje mléko nemůže stačit. Zároveň tím dodržuji pitný režim, který je důležitý. Měly byste vypít 3 až 4 litry tekutin denně. Mimi mléka vypije až 1/6 své váhy denně. Když je trošku větší, tak se to brzy vyšplhá nad 1 litr mléka denně.

Když má období prudšího růstu, tak pije neustále a v noci i po 2 hodinách. Pak to někdy vypadá, že mám prsa obě úplně prázdná. Ale je to klam, nepropadejte panice, vždy se tam nějaké mléko najde.

Právě jsme začaly s příkrmem mrkvičky. Myslím, že po ukončeném 6.měsíci je to akorát.

Vydržte, pa Hanka
petra, emma 5 měs.
  • 
24.8.2006 19:12:32
Chtěla bych zavařit domácí broskvovou přesnídávku pro kojence, poradíte jaký použít konzervační prostředek? Díky Petra
Dana, 15 měs.Kája
  • 
1.8.2006 21:38:54
Ve 13měsících jsem skoncila s kojením.Malému jsem nabídla Nutrilon, ten nechtěl.Pak sunar, ten mu chutnal.Po měsíci byla u nas střevní chřipka,malý zvracel.Od té doby mléko odmítá.mám nabídnout jiné, nebo mu dat pauzu? Mléčné výrobky máme každý den.Nemůže mu to chybět?
7.7.2006 13:04:58
Ahoj Elfinko, já mám holčičku, které jsou 4 měsíce a váží 6,5 kg a už mám také přikrmovat. Samozřejmě taky nevím co a jak, ale mně doktorka řekla, že mám dávat k dopolední svačině šťávičku nebo pyré z ovoce a k obědu zeleninku (u obojího postupně více druhů). Slýchám ode všech, že ovoce se dává až dýl, ale těžko říct komu věřit a jak to dělat. Ovoce i zeleninu zatím dopíjíme mlíčkem, protože toho ještě moc nezbaští.
Květa +10měs .syn
  • 
6.7.2006 16:22:27
Nám řekla dětská lékařka,že je syn vyspělý a proto můžeme zařadit do jídelníčku sýry a jogurty a taky máslo na chlebík už v 10 měsících a jemu to moc chutná,byla jsem ráda,že máme zase něco nového na zub.Malej je k jídlu ale už jsem kolikrát taky nevěděla co vymyslet.Ale dávám pozor při nákupu,aby v tom nebyla chemie.Máslo kupuju jen obyčejné,žádný umělý margarín!Sama ho taky nejím.Hodně zdaru a chuti k jídlu.K.
Lada,syn 5.měsíců
  • 
3.6.2006 23:09:45
Já četla, že med by se neměl dávat dětem do 2 let. V medu je obsažen pyl, který by mohl vyvolat alergii. Určitě se vyplatí dávat si na takovéto "nebezpečené" potraviny pozor a zbytečně organizmus dítěte nezatěžovat.
Evule,,,,:-)
  • 
3.5.2006 20:57:26
Mam 4 měsičního chlapečka,kterého pořad kojím a před časem ho dost trápily bolestivé prdíky:-( Známá mi poradila,abych si zašla k jedné paní,která prodává kosmetiku firmi-JUST-která se dovaží se Švýcarska a ta mi prodala bezkonkurenční Tymianovy krem,malému jsem při každém přebalení onou mastičkou promasírovala podbříšek a po dvou dnech měl malý pokoj:-) nemohla jsem tomu uvěřit a měla jsem s toho obrovskou radost.Mastičku ještě pořad používam a moje malé sluníčko už nic netápí:-) A protože jsem přes těhotenství přibrala 21kg adost jsem popraskala,tak si u ní léčím i stryje,tak doufam že krémy zaberou i na ně..!Chtěla jsem Vám jenom napsat mou zkušenost.Jest-li máte stejne potíže tak se zkuste poptat jest-li to u Vas ve městě někdo neprodáva a když ne a byl by zájem,tak se ozvěte ráda poradím a pomůžu:-)
1.5.2006 4:39:22
tooooooo
28.4.2006 11:50:28
Jano, některé potraviny by opravdu prcci do jednoho roku neměli. Např. žloutky a živočišné tuky. Co se mase týče, tak tam by to mělo být již od půl roku, ale pouze v malých dávkách a nejlépe přesnídávky. Myslím, že oficiálně je to 10g na den, ale nemělo by být každý den. Nejlepší je začít s drůbežím nebo králičím masem a postupně zkoušet i vepřové a hovězí. Samozřejmě v kombinaci s brambory, nebo rýží a zeleninou. Čím více složkové jídlo mimi dostane, tím lépe pro něj. Ohledně tuků je nejlepší rostlinný olej nebo máslo,ale jen ve velmi malinkém množství. Do kojeneckých přesnídávek se taky přidává, takže takové množství úplně stačí. Jde o to, že vitamíny se nejlépe vstřebávají pomocí tuků. Nejedná se ale o živočišné tuky. Mléko se doporučovalo od 1 roku a naposledy jsem slyšela, že až od dvou let. Osobně jsem prvního nekojeného syna naučila na mléko v roce a druhého kojeného syna asi měsíc po jednom roku (tedy 13m). Je ale důležité, jestli rodiče netrpí alergiemi na jídlo a nebo i mimi nemá už nějakou alergii potvrzenou. S hruškou bych asi trochu brzdila. Je sice možné jí dávat, ale nadýmá a trošku i staví, tak bych jí určitě nedávala často. Borůvky už vůbec ne. Jsou sice přesnídávky, ale pokud mimi dostane jednu tak za 2 týdny, nic se nestane.Čerstvé borůvky nedoporučuji. Mohly by způsobit těžkou zácpu. Tak to asi vše. Jen bych chtěla na závěr dodat, že trendy a zjištění ohledně dětské výživy se dost často mění. Někdy jsou ovlivněny osobním názorem člověka, který ho preferuje, takže ve směs ta klasická tabulka, kdy a co dítěti dávat, neexistuje. Vždycky se tam něco změní. Zdravím.J.
  • 
27.4.2006 18:40:19
Právě jsme absolvovali kurz o výživě kojenců do 1.roku, kde jsme se dověděli, že by malí prďošci vůbec neměli/nepotřebují dostávat výše jmenované potraviny do 1.roku, že prý příliš zatěžují jejich střeva. Kamarádka to ale konzultovala se svou doktorkou, která jí tvrdila, že jsou v nich bílkoviny, nenasyc. mastné kyseliny atd., které nutně potřebuje ve vyšší míře než dostává z mateř. mléka. Ty ale přece dostával/dostává z mateřského mléka, které by mu mělo dle výzkumů do 8.měsíce výhradně stačit,ne? potraviny doporučené pro první rok jsou zhruba následující- mrkev, cuketa, květák, brokolice apod. ze zeleniny, brambory, rýže, jablko, hruška, borůvky(až od 10.měs.)- a to je vše z ovoce. taky dietoložka říkala, že by se uvedené potraviny měly kombinovat max. 3 najednou. poraďte prosím, co si myslíte hlavně o tom masíčku do 1 roku?


[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 174 [Dalších 114 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.