| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku K výživě novorozenců a kojenců

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 174 [Dalších 94 >>]
Elfík +1+2
24.1.2006 14:10:16
Ahoj.
Potřebuji poradit (nakousla jsem to již výše). Synovi je 18.týdnů a není kojený. Začali jsme tudíž přikrmovat. Měl 3dny mrkvové pyré, dnes poprvé brambor. Vždy sní poměrně dost, na to, že začínáme a pak ještě vypije i 150ml mléka. Nevím, zda by nebylo lepší mu po jídle dávat jen čajíček (kolik). Kdy začít s ovocem? Nepochopila jsem, zda až vystřídáme zeleniny a začnu opravdu dělat míchané polívčičky, zda to ovoce mám dávat ke svačině či místo té polévky. A zase - jako plnou dávku, či dokrmit mlékem. Nikde to nemohu najít. Děkuji
Elfík +1+2
24.1.2006 12:41:23
Ahoj.
Mám doma 18.týdenního chlapečka narozeného 18.9.2005 a od 21.1.2006 mu dávám mrkev.Dnes už dostane za chvilku brambor atd.Měli jsme dle lékařky začít hned 19., ale ty dva dny nás nezabijí a alespoň byl u prvého příkrmu tatínek. Takže 100% od 5.měsíce, což je den po dokončeném 4.měsíci.
Mišulka hned napoprvé spapal celou mističku a ještě to zapil 150ml mléka. Je to v pořádku? Je velký - má už teď 7,7kg a 68cm. Taky se rychleji vyvijí. Už nyní si hraje s nožičkami, převrací se dle svého a v náručí se pokouší stoupat.
Je pravdou,že mrkev trochu staví, ale mi s tím měli potíže už dřív, tak máme doma laktozu od lékařky a ta zabírá.
Já spíš řeším problém receptů. Lékařka řekla 3dny mrkev, pak 3dny do toho brambor, pak 3dny krůtí/kuřecí/králičí maso a jedenkrát týdně žloutek. Ale v jídelníčkách firem, co mi dala je, že mám dávat nejdřív mrkev, pak jen brambor, pak jen brokolici atd. A pak teprve míchat. Tak nevím. Koupila jsem i nějaké hotové příkrmy od Hippu, ale to už jsou směsy i s masem.
Můžete-li mi někdo poradit konkrétně, kdy, kolik dní, kolik atd. dávat té zeleniny? Kdy ovoce? Můžu klasické přesnídávky? Sama je mám ráda, ale nechci ublížit svému vymodlenému dítěti. (dle lékařů jsem měla být neplodná).
Děkuji moc.
Markéta 2 týdenní holčička
  • 
20.1.2006 21:06:34
Zdravím všechny maminky a přidávám se k tomuto tématu.Z porodnice jsem si odvezla hypotrofickou holčičku 2200 g a bohužel krmím z láhve výživou Nutrilon Nenatal LCP.Malá se mi po něm kroutí a třeba 5 hodin pláče.Mám hrozný strach.Dostala jsem rady,že mám zkusit krmit Sunarem Baby,ale mám obavu,protože je opravdu maličká a vím,že Sunar by měly děti až od 3 kg.Nevím si rady a tak prosím, může mi někdo poradit co dělat?.
PajaMM
20.1.2006 19:38:26
Jani,

podle me je ukonceny 4. mesic den, kdy diteti prave zacne mesic 5. To znamena, ze pokud se dite narodi 1.ledna, tak ukonceny 4. mesic ma 1.kvetna....a ne cervna...
Jana, chlapeček 4 měsíce
  • 
20.1.2006 19:32:58
Dobrý den, zajímalo by mě kdy má dítě ukončený 4. měsíc. Naše paní doktorka mi tvrdí, že dítě ukončí 4. měsíc až v den, kdy je mu 5 měsíců.Např. dítě se narodí 1. ledna a 4. měsíc má podle ní ukončený až 1. června. Přijde mi to docela nelogické, potom by 1. měsíc dítěte trval 2 měsíce. Můžete mi to prosím vysvětlit? Ptám se na to proto, jelikož na výživách je vždy napsáno "od ukončeného .... měsíce". Bojím se abych dítě nezačala krmit něčím co ještě není vhodné pro jeho věk. Děkuju
Pavla
  • 
19.12.2005 12:26:13
Ahoj,mám dceru s atop.ekzémem,kterým trpí od 1měsíce.Nyní je jí 20měsíců a můžu říct,že jsme vyzkoušeli snad všechno.Aler.testy ukázaly,že malá není alergická na KM.Tím,že jsem měla trpělivost a vždy jsem vyloučila nějakou potravinu asi na týden jsem vysledovala,že jí vadí jakékoliv mléko i PEPTI.Koupila jsem sojové mléko a naše malá je spokojená a ekzém ustoupil,ale musíme hlídat co jí.
Zuzana + Terezka 6m
  • 
5.12.2005 21:31:57
Ahoj maminky, zatím plně kojím, ale chci začít dávat dceři šťávičky.
Poraďte mi prosím, jestli máte nějaké dobré, nebo i špatné zkušenosti s nějakým typem odšťavňovače.
Děkuji
  • 
24.11.2005 8:57:03



Srdečně zdarvím nekojící maminky,
je to balzám číst tyto řády co se týká nekojení a umělé výživy. Já jsem kojila částečně 6 týdnů, protože mám vpáčené bradavky.Vůbec to nešlo, malá byla nenajedená a nespokojená a já s manželem na nervy.Od šestinedělí krmím umělě, Zitulka, manžel i já jsme v pohodě a vážně teď si užívám to krásné mateřství.
Zdravím
  • 
18.9.2005 15:02:58
Děkuji všem za tak poučné příspěvky.Také jsem si připadala méněcenná, když nekojím. Měla jsem těžký 3 dny vyvolávaný porod a mlíko se mi vůbec neobjěvilo.Po týdnu jsem dostala vysoké horečky a zjistili, že mě po porodu nevycévkovali a že mi v močáku zůstává skoro litr vody a tak se asi netvoří mlíko a přesně jak některá popisujete přikládání se stalo noční můrou a malej jen řval jak viděl prso. Domů z porodnice jsme šli s příkrmem Nutrilloo pepti a musím říci, že ho malý nesnášel a vyhazoval co se dalo.Do kočárku na procházku bylo obtížné jít, protože se několikrát poblinkal a stále řval hlady. Vydrželi jsme to do šestinedělí a potom nám doktor doporučil Nutrillon premium. Zpočátku přestal ublinkávat, ale poslední dobou si trochu ublinkne, ale je to jen vyjjímečně.
Chtěla jsem poprosit o radu zkušenější - kolik jednotek v jakém věku jste dávali a v jakých časových rozmezích napít. Zdá se mi, že vypije dost a každý i sestra z Laktační ligy mi to tvrdili.V 11 týdnech začal pít 150 ml asi 6x denně, což se mi zdá hodně.Když snížím na 120 nebo 135 ml,tak si chvíli pobrečí, ale také tak usne.V noci se budí 2x. Jak krmíte v noci z lahve.Přebalujete v noci nebo rychle nakrmíte a necháte usnout. Také mi radili vývary z ovesných vloček na noc a nebo nutrillon forte na noc, ale stejně se budí a chce jíst.Budu ráda za každou informaci i klidně na meil Handalka@seznam.cz. Ráda bzch si vyměnila nějaké zkušenosti se stejně statečnýma maminkama, které jak já říkám kojí z lahve.Děkuji

Dita H. + Agáta 4 m
  • 
23.6.2005 20:41:20
Tahle diskuse je balzám na duši. I já byla ve stejné situaci. Po císaři se mi mlíko udělalo až za 5 dní, Agáta se mi nechytla na ploché bradavky, pak jsme zkusili kojit přes kloboučky - to chvíli šlo, ale kojila jsem vždy přes hodinu, což bylo na nervy. A mlíka jsem stejně měla málo, takže jsem musela nahrazovat jedno kojení Nutrilonem z flašky. Samozřejmě se Agátka už nechtěla namáhat a přestala mi pít z prsu. Nechtějte vidět ty scény, když jsem jí přiložila. Řvala jako bychom jí na nože brali, kopala do mě nožičkama, pěstičkama bušila do prsu, prostě šílený. Tak jsem to vzdala, ale ne úplně. Protože jsem sama alergik a chtěla jsem malé dát "lepší základ", volila jsem cestu odstříkávání mateřského mlíka a krmením z lahve. Vydržela jsem to do konce 3. měsíce, vždy jednou odstříkané a jednou umělé mlíčko. Byla to otročina, ale věřím, že to stálo za to. Teď už krmím jen umělým mlíčkem a můžu potvrdit, že Omneo se nám osvědčilo nejlépe. Než jsme "vychytali" jaké bude Agátce vyhovovat, chvíli to trvalo - vyzkoušeli jsme Nutrilon, Nutrilon hypoalergení, Bebu a HIPP. Po Omneu je spokojená, netrpí na prdíky a v noci krásně spinká. Já jsem odpočinutá, můžu se přes den Agátě věnovat, jsem v pohodě a užívám si mateřskou dovolenou jako opravdovou dovolenou.
A ještě pro pobavení: moje nejlepší kamarádka porodila šest týdnů před námi dvojčátka (Anna a Matěj), rodila také císařem a hned třetí den byly děti plně kojené. Dnes je jim skoro 6 měsíců, váží každý 8 kg, stále je plně kojí a ještě má tolik mlíka, že po celou dobu zvládala odstříkávat mlíčko pro mě. Zamrazila ho v pytlíčkách a já měla vždy "rezervu" pro Agátu. Paní doktorka mi řekla, že je to v pořádku, že se to takhle vždycky dělalo a že bude mít Agáta víc protilátek. Máme prostě takovou soukromou kojnou. :-)
Zlomte vaz a hlavně buďte v pohodě. Potom bude v pohodě i vaše dítě. Dita
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 174 [Dalších 94 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.