Žabi |
5.9.2007 7:57:46
No právě, u nás je problém najít třídu, kde je málo dětí. Byla nám doporučena škola pro nadané děti, ale tu bohužel u nás nenajdete. Takže objíždíme vesnice okolo našeho města a zjišťujeme, kde je kolik dětí. On se ale věkem opravdu zklidňuje, jenže nechce uznávat cizí autority a to je problém. Jinak doma na něj jsme velmi přísní, takže čekám, kdy u nás zazvoní sociálka (to si dělám srandu), ale fakt v ničem neustupujeme. On totiž přijde k cizímu člověku a začne s ním muvit a vůbec se ho nebojí a nerespektuje ho! A to nevíme, jak překonat. Na něj platí přísnost. A když někdo nedovede být přísný, tak on toho hned využije a nic si z něj nedělá! K tomu má ještě velmi dobrý hudební sluch, jenže jsme nenašli zatím učitele hudby, který by ho zvládl. Takže tak.
|
4.9.2007 9:58:07
Hazentlo, myslím, že pokud se synek zatím neprojevuje jako "otloukánek", nemusí to být s případou šikanou tak horké. To, že bude nejmladší, nerozhoduje. Můj třetí syn byl taky zdaleka nejmladší (nar. 22. září), ale v sociálních dovednostech byl vždy na úrovni spolužáků, a kdyby měl podobný problém, ozval by se. To asi bude hlavní, aby se synek nebál nebo nestyděl se svěřit, pokud bude mít s někým potíže. Náš kluk je teď v tercii, a až doteď byl nejmladší i na celé škole - přeskočil pak ještě čtvrtou třídu.
Nejstarší syn zažil na začátku gymplu náznak šikany (je poměrně drobný, navíc trošku zrzek), ale vypořádal se s tím sám a rychle :-D |
4.9.2007 9:40:05
Tohle mi mluví z duše, sama jsem ve školce četla Robinsona Crusoa a nastoupila jako říjnová skoro v sedmi pronudivše se celou základkou a gymplem, v prvním ročníku na VŠ v šokovém stavu, co to po mně vlastně chtějí a kdyby nezasáhla listopadová revoluce, rozhodně teď ten diplom doma nemám. Kromě toho jsem byla největší ve třídě a do konce gymplu jsem nikdy nedostala psaníčko od kluka, od profesora 3x.
Můj synek pravda skoro v pěti nečte, píše jako levák dost bídně, ale počítá do sta a sčítá odčítá bez problémů do dvaceti. Samozřejmě narozen 21. září a paní učitelka ve školce na mě koukala jako čerstvě vyvoraná ponrava, že uvažuju o umístění do školy již příští rok a ne až za dva. Včera jsem hodila pokec s bývalou spolužačkou z gymnázia, t.č. učitelkou na prvním stupni, a ta mi řekla, ať se řídím intuicí, což v podstatě dělám, ale asi mě čeká pěkný boj. Kromě toho mám strach ze šikany, ten můj prďola by byl jednoznačně nejmladší ve třídě, i když rozhodně ne nejmenší. Fakt nevím, doufám, že se rozhodnu správně, ještě je čas, možná se poradím s dětským psychologem, zatím mám velké dilemno. |
Lída+2 |
4.9.2007 6:06:04
Mončáku, když to je taky o možnostech. luk má ve třídě chlaečka co ej taky hyperaktivní,ale v množství 13 dětí se to dalo. A letos jich je 14a kluk mi už loni přišel klidnější....
třeba , kdyby našla ŽAbi třídu do 15 dětí..tak by to malýmu taky nevadilo být ve škole. |
Moncaka |
3.9.2007 22:18:44
Myslíte, že se hyperaktivita časem srovná? Mám dceru pěkného divocha a bylo nám doporučeno dát jí do školy o rok dřív, aby se pak moc nenudila a nezbořila třídu. Stejně jí bourala, protože stejně byla dopředu před ostatními, ale naštěstí paní učitelka jí zaměstnala a dva roky tím pádem byly celkem v pohodě.
8 jí bude až v listopadu a teď je ve 3. třídě. Pokud by měla odklad, tak by byla teprve prvňáček. |
berunka |
• |
3.9.2007 22:15:46
Nemyslím to nijak zle a nechci se vás dotknout, ale když byste nad tím upřímně zauvažovala,nemůže být problém v tom, že doma nekladete synovi žádný odpor, proto s ním nejsou problémy a ve škole(školce) se již musí přizpůsobit?
|
Lída+2 |
3.9.2007 16:39:25
no teď právě k Lukovi nastoupila holčička co jí 2 roky učili doma. Asi by to chtělo. než ztratit rok... až dva....
Teď šla poprvé do školy do třetí třídy.:-) To musí být takový zvláštní. Luk se raduje.:-) je jich konečně sudý počet.:-) |
huhu, holky 4 a 2 |
• |
3.9.2007 15:49:10
ahojte, jenom se chci zeptat, neda se to resit vyukou doma a pozdejsim zaclenenim do bezne skoly? Napr. ve 2-3 tride, kdy uz se dite zklidni, ale zaroven mu neubihaj roky. Problematice nerozumim, jeste nejsme tak daleko. Jenom me to napadlo, jestli to nejde resit i takhle.
|
Lída+2 |
3.9.2007 10:17:11
ŽAbi kamarádka to měla dost podobný+ nevyhraněný ruce a oči.... právě vedla do školy čerstvou prvňačku 8let( v půlce září).
|
Žabi |
3.9.2007 8:58:32
Dobrý den, my řešíme také problém s odkladem. Syn je narozen v srpnu 2002, takže by měl jít příští rok do školy. Číst umí od čtyř let. Úkoly řeší pro děti o několik let starší. Jenže budeme žádat o odklad pro synovou velmi velkou hyperaktivitu a neuznávání cizích autorit. Doma s ním problémy nejsou, ale ve školce ano. Má tady také někdo takové dítě?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.