| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co bychom měli vědět o epilepsii

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 122 [Dalších 22 >>]
0
13.10.2004 12:37:05
Ahoj Dafie,
Podle toho co popisuješ se může jednat o epi. záchvaty.
Zahledění může trvat několik vteřin i několik minut.
Dcera vytáčí oči v sloup nebo do boku a trvá to tak 3 vteřiny. Je to ale velký pokrok dřív měla 5ti minutové záchvaty v bezvědomí. Léky jí snad pomáhají.
Rozhodně doporučuji navštívit d. neurologii a udělat chlapečkovi EEg, případně CT nebo Magnet. resonanci.

Není dobré s tím otálet. Záchvaty se můžou zhoršovat a je důležité to podchytit co nejdřív!

Jana
  • 
13.10.2004 11:33:20
Syn užívá Depakin 300mg, 1/2-0-1 a mám pocit, že je také více unavený. Pokud nejde večer včas spát, má zase potom velké problémy s usínáním. Myslím ale, že je to menší zlo než záchvaty. K záchvatům asi u něho nejvíce přispívá stres.
12.10.2004 16:16:37
Dobrý den, mám dotaz. Známý má dvojčata kluky, kterým je teď 7,5 měsíce. Jsou narozeni ve 35tt. Byli a jsou stále kojeni, bez žádných potíží. Až teď začal jeden chlapeček mít stavy "zahleděnosti"... Přestane na pár vteřin dýchat a jen "zírá"... stalo se to i v noci, kdy jim začala houkat Baby sense. Máte někdo nějaké zkušenosti, zda se může jednat i o počínající projevy epilepsie??? Nebo co to může být?? Dr. jim zatím poradil počkat, a pokud se to bude ještě opakovat, pak teprve zajít na vyšetření. Už se mu to stalo cca 4x (co viděli). Děkuji za vaše odpovědi.
Zuza
  • 
12.10.2004 14:21:40
Dcera brala antiepileptika jen krátkou dobu a i tak to bylo víc než hrozné.Byla úplně mimo a navíc měla strašné jaterní testy,dr.ji to vysadil,já jsem se naštvala a začali jsme s homeopatií.Fungovalo to,pak jsme přestali,protože holka byla bez problémů.Asi to byla chyba,záchvaty se vrátily.Zkusím to znovu homeopaticky,i když nás to stojí plno peněz.O antiepileptikách už nechci ani slyšet.Myslím,že pokud by je brala dopadla by strašně.
12.10.2004 8:59:28
Dceři zjistili Epi v 11letech.Začali jsme nenápadně-ze školy si stěžovali,že dcera si z nich dělá legraci a ačkoli na ni mluví-:kouká mimo ně!:Potom přišly Záchvaty s pádem.Bohužel dcera opravdu padala často a naprosto nekontrolovatelně-navíc sama nedokázala odhadnout kdy se záchvat blíží:(Takž byly týdny kdy mi denně ze školy volali že ji někde našli-na chodbě,na wc,před školou!Na eeg se epi projevila pouze po :spánkové:eeg.Jinak nic-proto trvalo delší dobu než vůbec epi diagnostikovali.Na CT a magnet.rezonanci se naštěstí nepotvrdilo že by se jednalo o nádor nebo aneurysma apod.Víme jen,že spouštěcí faktor je u nás jakákoli těkavá látka-Savo,definfekce atd.
Nyní je jí 14 a je na léčbě Depakinem.Jsme rok bez jakýchkoli problémů a uvidíme co přinese čas.Chci ale reagovat na únavu-nesoustředění.Pokud jsme užívali velké dávky Depakinu a zvlášť pokud je jedla ráno-opravdu ve škole fungovala na 50%.Dokonce usínala,nestíhala psát poznámky.Dostávali jsme i nějaké prášky na povzbuzení mozk,činnosti-ty více-méně pomohly-ale po určité době taky neůčinkovaly.
Takže tolik naše zkušenost.
Jana
  • 
11.10.2004 14:46:49
Dobře si dovedu představit Vaše pocity. Syn prodělal několik záchvatů do 6 let věku. Vždy to bylo při teplotě. Potom jsme měli několik let pokoj, až teď s pubertou se situace zhoršila. Začalo to asi před 3 lety (bylo mu 14 let) opět při teplotě. Začal užívat Depakin a po třech letech bez záchvatu mu ho vysadili. Okamžitě se objevil záchvat. Znovu užívá a teď prodělal 2 záchvaty v průběhu dvou týdnů. Jsem z toho vždy úplně vyšokovaná a od té doby ho pořád pozoruji. Před těmi třemi lety se také léčil homeopaticky. Mám pocit, že mu to dělalo dobře. Bohužel jsme se nechali ukolébat obdobím bez záchvatů a léčbu jsme přerušili. Začneme zase znovu. Mám pocit, že k záchvatům teď také přispěly stresy se školou.
hh hh
21.3.2004 19:53:35
Oline ahoj,
Podívej se třeba
http://www.stripky.cz/nemoci/neurologie/epilepsie.html
http://www.stripky.cz/nemoci/neurologie/epilepsie_pp.html

na www.epilepsie.cz je přímo poradna.

Jinak ještě existuje společnost "E". pomáhaji rodičům epileptiků, vydávají informační časopis.
Sídlo mají v Praze
Liškova 3
142 00 Praha 4
tel. 241 722 136

Pokud si z Brna napíšu Ti kontakt přímo na paní co to organizuje tady u nás pokud bys měl zájem.

D.

• 
21.3.2004 4:19:27
Dcera měla EPI záchvat.Možná,že Reaktivní.Je jí 15.let a doposud bez problémů.Mám obavy zda případný další záchvat zvládneme.Podle všeho je epileptička.Začínáme mít strach,nechat dceru chvilku bez dozoru.Vím,že existují lidi,kteří nám mohou jako začátečníkům poradit.
Všem,kdo tak udělají MOC děkujeme.
monika
  • 
15.3.2004 13:42:14
svagrina prave porodila dcerku aj napriek epilepsii ,caste zachcaty v tehotenstve ako zazrakom prestali
sylvaina
21.6.2002 20:23:17
Milá Jitko,
řiďte se radami lékaře a ničeho se nebojte. Má kamarádka má tuto diagnózu od dětství a dítě má. Hanička půjde na podzim do školy, je moc šikovná a úplně zdravá. Držím vám palce.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 122 [Dalších 22 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.