2.8.2006 23:13:13
Lenko.. bohuzel ti nepomohu .moc tvému dotazu nerozumím. Nemám ani podobnou zkušenost. Naše zachvaty jsou jiné. Ale je mi líto co zaživate. Je to naročné . Držte se a snad vam lekaři pomohou.
Iveto super že Míše léky zabírají a vše se zlepšuje. Ted už bude vše lepší... My jsme taky bez záchvatu... tuk,tuk ,tuk.. |
Katka, tři děti |
• |
1.8.2006 21:36:05
Ahoj Lenko, velice s Tebou soucítím, neboť mám taky syna s epilepsií a dovedu si představit, co prožíváš. U nás to začalo před rokem. Byli jsme na dovolené v Tunisu a šestiletý syn tam začal dostávat epi záchvaty tak 3 až 6x denně. Po příjezdu jsme nastoupili do nemocnice a byl mu nasazen Depakin. Jenže záchvatů den ode dne přibývalo až na 26 denně. Byl vždy při vědomí, ale podlomily se mu nohy, upadl a třásl se. Trvalo to tak 30 sekund. Magnetická resonance i EEG bylo negativní. Pak nás poslali na dětskou neurologii do Ostravy a k Depakinu přidali ještě Timonil. Pomaloučku se to začalo zlepšovat. Až záchvaty nebyly, propustili nás po 3 týdnech domů. Díky Bohu je do teď bez záchvatu. V září nastupuje do školy. Je pomalejší, tak mám z toho docela strach.
Věřím a budu moc, moc držet palečky, aby se našel vhodný lék, nebo kombinace léku pro Vaši holčičku. |
• |
31.7.2006 16:20:46
Naše dvoletá holčička dostala první záchvat po očkování ve 4měsících.Od té doby brala spoustu léků např.convulex,topamax,lacmital,keppra,depakine,orfiril a timonil.Absolvovala vyšetření v Praze i v Brně vše naštěstí s negativním výsledkem.Psychotronický vývoj má zatím v normě,ale hrozně se o ni bojíme.Navíc jeji záchvaty bývají pokaždé jiné,někdy je v bezvědomí s křečí po celém tělíčku,jindy jen na jedné či druhé straně,nebo jen křeč v obličeji a poslední dobu je část záchvatu při vědomí a řká si o pití,deku nebo jen nás jmenuje.Nevíme si rady.Děkuji za odpověď Lenka
|
Ivana |
• |
11.5.2006 13:32:09
Dančo, díky. Přecitlivělá naše Terka je, ale hyper rozhodně ne. Je pomalá a klidná. Až moc. Ráno bych se z ní zbláznila, aby odešla včas do školy.V omdlívání hledají epilepsii(nebo cukrovku) hlavně babičky. Já se jen bojím, aby sebou nesekla cestou ze školy. Budu muset trvat na vyšetření, ať mám klid. Díky.
|
DanaK |
11.5.2006 0:07:56
Ivano možná je jen přecitlivělá a proto takhle reaguje. Četla jsem že tenhle problém mají hodně děti hyperaktivní. Nehledala bych v tom hned epilepsii :o).
Ale určitě neurologa navštivte, pro jistotu. |
Ivana |
• |
10.5.2006 21:28:29
Díky, trochu mě to uklidnilo. Na neuro nás doktorka zatím neposlala. Jsem z Mělníka a místní neuro je taková...No, jako celý Mělník.
|
DanaK |
10.5.2006 9:29:05
Druhý zajímavý pořad byl zde
http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idec=206%20562%2024150/0001 |
DanaK |
10.5.2006 9:23:30
Deni epilepsie do jisté míry dědičná být může, ale není to pravidlo.
Víc ti jistě řekne neurolog na kontrole sám, tak a´t dobře dopadnete. Pavoučnice epi se operovat dá, ale ne všechny druhy epilepsie. Koukni na pořad Diagnosa http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idec=201%20327%2027273/0013 |
DanaK |
10.5.2006 9:06:59
Ivano nevím zda by mohlo jít o epilepsii, omdlévání samo o sobě příznakem epi není. Omdlévání spíš může způsobovat jiná nemoc. Rozhodně bych navštívila neurologa.
|
Ivana |
• |
9.5.2006 11:05:11
Poradí mi někdo, zda mám mít obavy i u své dcery? Je jí skoro 10 let a občas omdlévá. Následkem i malé bolesti(vytržení zubu),"trémy"- při čtení referátu a dokonce i na pouti na skákacím hradě. Doktorka nás na EEG zatím neposlala, prý je to psychické. Ale po přečtení předchozích článků mám obavy...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.