| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co bychom měli vědět o epilepsii

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 122 [Dalších 102 >>]
2.8.2006 23:13:13
Lenko.. bohuzel ti nepomohu .moc tvému dotazu nerozumím. Nemám ani podobnou zkušenost. Naše zachvaty jsou jiné. Ale je mi líto co zaživate. Je to naročné . Držte se a snad vam lekaři pomohou.

Iveto super že Míše léky zabírají a vše se zlepšuje. Ted už bude vše lepší...

My jsme taky bez záchvatu... tuk,tuk ,tuk..

Katka, tři děti
  • 
1.8.2006 21:36:05
Ahoj Lenko, velice s Tebou soucítím, neboť mám taky syna s epilepsií a dovedu si představit, co prožíváš. U nás to začalo před rokem. Byli jsme na dovolené v Tunisu a šestiletý syn tam začal dostávat epi záchvaty tak 3 až 6x denně. Po příjezdu jsme nastoupili do nemocnice a byl mu nasazen Depakin. Jenže záchvatů den ode dne přibývalo až na 26 denně. Byl vždy při vědomí, ale podlomily se mu nohy, upadl a třásl se. Trvalo to tak 30 sekund. Magnetická resonance i EEG bylo negativní. Pak nás poslali na dětskou neurologii do Ostravy a k Depakinu přidali ještě Timonil. Pomaloučku se to začalo zlepšovat. Až záchvaty nebyly, propustili nás po 3 týdnech domů. Díky Bohu je do teď bez záchvatu. V září nastupuje do školy. Je pomalejší, tak mám z toho docela strach.
Věřím a budu moc, moc držet palečky, aby se našel vhodný lék, nebo kombinace léku pro Vaši holčičku.
  • 
31.7.2006 16:20:46
Naše dvoletá holčička dostala první záchvat po očkování ve 4měsících.Od té doby brala spoustu léků např.convulex,topamax,lacmital,keppra,depakine,orfiril a timonil.Absolvovala vyšetření v Praze i v Brně vše naštěstí s negativním výsledkem.Psychotronický vývoj má zatím v normě,ale hrozně se o ni bojíme.Navíc jeji záchvaty bývají pokaždé jiné,někdy je v bezvědomí s křečí po celém tělíčku,jindy jen na jedné či druhé straně,nebo jen křeč v obličeji a poslední dobu je část záchvatu při vědomí a řká si o pití,deku nebo jen nás jmenuje.Nevíme si rady.Děkuji za odpověď Lenka
Ivana
  • 
11.5.2006 13:32:09
Dančo, díky. Přecitlivělá naše Terka je, ale hyper rozhodně ne. Je pomalá a klidná. Až moc. Ráno bych se z ní zbláznila, aby odešla včas do školy.V omdlívání hledají epilepsii(nebo cukrovku) hlavně babičky. Já se jen bojím, aby sebou nesekla cestou ze školy. Budu muset trvat na vyšetření, ať mám klid. Díky.
DanaK
11.5.2006 0:07:56
Ivano možná je jen přecitlivělá a proto takhle reaguje. Četla jsem že tenhle problém mají hodně děti hyperaktivní. Nehledala bych v tom hned epilepsii :o).
Ale určitě neurologa navštivte, pro jistotu.

Ivana
  • 
10.5.2006 21:28:29
Díky, trochu mě to uklidnilo. Na neuro nás doktorka zatím neposlala. Jsem z Mělníka a místní neuro je taková...No, jako celý Mělník.
DanaK
10.5.2006 9:29:05
Druhý zajímavý pořad byl zde

http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idec=206%20562%2024150/0001
DanaK
10.5.2006 9:23:30
Deni epilepsie do jisté míry dědičná být může, ale není to pravidlo.
Víc ti jistě řekne neurolog na kontrole sám, tak a´t dobře dopadnete.

Pavoučnice epi se operovat dá, ale ne všechny druhy epilepsie.

Koukni na pořad Diagnosa http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idec=201%20327%2027273/0013

DanaK
10.5.2006 9:06:59
Ivano nevím zda by mohlo jít o epilepsii, omdlévání samo o sobě příznakem epi není. Omdlévání spíš může způsobovat jiná nemoc. Rozhodně bych navštívila neurologa.
Ivana
  • 
9.5.2006 11:05:11
Poradí mi někdo, zda mám mít obavy i u své dcery? Je jí skoro 10 let a občas omdlévá. Následkem i malé bolesti(vytržení zubu),"trémy"- při čtení referátu a dokonce i na pouti na skákacím hradě. Doktorka nás na EEG zatím neposlala, prý je to psychické. Ale po přečtení předchozích článků mám obavy...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 122 [Dalších 102 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.