| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co bychom měli vědět o epilepsii

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 122 [Dalších 92 >>]
Deni
  • 
28.4.2006 15:57:47
Ahojky,
mám doma 11měs. holčičku.V podstate velice klidne a pohodove dite az na to,kdyz se rozrusi( seberu ji neco, ci starsi ditko ji neco veme)zacne natahovat a ja pocitam zda se nadechne...Ve velkem rozruseni se nenadechne a postupne zmodra:o(((( Hned na ni striknu vodu, popripade hlavickou dolu a zatresu. Pak se uz nerozkrici a je vterinu bezvedomi..postupne prichazi k sobe a pak se chova jako by se nic nedelo:o(((((((Poprve se mi to stalo pred 1,5mes. Za tento tyden 3X:o(((( Jsme objednani k dr. na EEG.. Mam strasnej strach, aby vse bylo v poradku...
jeste by me zajimalo zda je epilepsie dedicna? Porod jsem mela CS...

dekuji za vase nazory
19.2.2006 18:06:48
Kuldo dík za informace :o)))

Myslím že se budou nekterým lidem hodit.....:o)))

Tak at se ti daří jak nejlíp to jde. AHOJ.
3.2.2006 19:55:08
Mám chlapce který má epi od roku a půl na vstek jsme vyzkoušeli pevné obětí prostě jsem ho přitiskly k sobě a držela dokud to nepřešlo ze začátku to vypadalo jako když se pereme a já si tak připadala ale dneska je mu 13 a když se chce vsteknout tak příjde se pomazlit epileptici jsou výbušnější a lehce se dají vytočit nám psicholožka vysvětlovala že je to také léky které bere, zvládli jsme normální školku a ted bojujeme s normální školou je trochu opožděný ale celkem to jde a ještě jedna velká zkušenost spolužáci jsou při velkém záchvatu naprosté jedničky pomůžou nesmějí se jsou bezva držím palce
  • 
3.2.2006 18:34:02
Dobry den,chtel bych se zeptat,kdyz beru celkem silne prasky prave na tuto nemoc muze to vyrazne zhorsit mou pamet nebo nejake jine mozkove vnimani? dekuji.
  • 
29.1.2006 23:22:17
lezl jsem inetem a dolezl až sem. sám mám epi od 20 let, takže celkem 28 let.
moje takový poznatky a nejde jen o dítě:
- první projevy buď nemůže pohnout třeba rukou a když nereaguje(jak kdyby tu chvilku nebyl). tento stav se prodlužuje a může trvat i rok s různou četností. až dojde k ...
- první velký záchvat začíná stejně jako malý. A jaký je vývoj? nekontrolovatelný pád a pohyby rukou a nohou. dochází k pokousání jazyka nebo jeho zapadnutí, někdy pěna u úst. člověk o sobě neví nic a záleží na jeho okolí co a jak s ním bude. to že se lidé koušou třeba do ruky? z vlastní zkušenosti jsem to dělal pro odvrácení záchvatu
- probouzení s velkou únavou a někdy i bolestí hlavy(byli časy, že i celý den jsem potřeboval na zotavení), celková dezorientace.
Co mě pomohlo?
1. lidi v mém okolí a moc
2. doktoři a čas - léčí tělo i duši chvilku trvalo než se našli léky a na vše doktora se zeptat a pravidelně k němu chodit a mluvit co a jak
3. najít si sám co mě a jak pomáhá a nepomáhá(není vždy pravda, že velká fyzická únava vede k záchvatu ve spánku, u mě naopak lehký spánek ...)
4. v žádném případě alkohol a nepravidelnost v životě(hlavně spánek)
5. neschovávat se a přežít se dá vše, dát to svému okolí vědět, vzájmu vlastního života :-)(příbuzní a okolí spíš snesou epi jak rozvod)
6. koníčky a umět si udělat radost v životě(já si kupuju kindrvejce pro radost a dávám si je v práci pod monitor, aha na PC bych taky neměl dlouho koukat , ale já na něm v práci i doma dělám :-)))
7 mě to pomohlo změnit pohled na život a lidi. vzalo mi to práci co jsem měl rád, ale mám jinou. oženil jsem se(i s tou epi) a mám tři holky a už i vnučku. A tak nebýt epi kdo ví jak bych na ten život koukal :-). a konec
veronika laudova
  • 
29.1.2006 14:15:39
chtela jsem se zeptat jestli ma nejaky vliv na epilepsii koureni marihuany ajine drogy a jestli epilepticky zachvat muze vyvolat i problemy v rodine
  • 
28.1.2006 23:23:29
AHOJ.JÁ SAMA MÁM SYNA KTERÝ MÁ EPILEPSII,POKUD TI MOHU PORADIT ZE SVÝ ZKUŠENOSTI RADEJI BYCH SE OBJEDNALA NA NEUROLOGII NA EEG.KLUKOVY JE 2,5ROKU A EPILEPSII MÁ OD 15MĚSÍCŮ.ZACHVATŮ JE MNOHO I TEN CO POPISUJEŠ MALEJ MĚL HLAVNĚ PO PROBUZENÍ,HLAVNĚ HO TĚD HLÍDEJ JÁ JSEM SI KOUPILA PRO SVOJI JISTOTU BABBY MONITOR HLIDÁ TO DECH KOUPÍŠ TO VE ZDRAVOTNÍCH POTŘEBÁCH STOJÍ TO OD 4000-5000KČ.BEZ TOHO SI TO NEUMÍM PŘEDSTAVIT,PROTOŽE NÁŠ MALEJ MĚL I SPÁNKOVÝ ZÁCHVATY I 4DENĚ.HLAVNĚ BACHA I PO RÁNU MĚL ZÁCHVAT.NAŠEMU ONDRAŠKOVY NASADILY LÉKY A ROK MÁ KLID ALE JE OPOŽDENÝ V MLUVENÍ.JÁ PŘENÁŠELA 14DNÍ A PAK MI VYVOLÁVALI POROD NEOTVÍRALA JSEM SE A TAK MI UDELALY CÍSAŘSKÝ ŘEZ.VÍC TI RADEJI NEBUDU PSÁT VÍM JAKÝ JSOU TO NERVY .MĚJ SE A HODNĚ ZDRAVÍČKA PA JANA
  • 
28.1.2006 23:23:28
AHOJ.JÁ SAMA MÁM SYNA KTERÝ MÁ EPILEPSII,POKUD TI MOHU PORADIT ZE SVÝ ZKUŠENOSTI RADEJI BYCH SE OBJEDNALA NA NEUROLOGII NA EEG.KLUKOVY JE 2,5ROKU A EPILEPSII MÁ OD 15MĚSÍCŮ.ZACHVATŮ JE MNOHO I TEN CO POPISUJEŠ MALEJ MĚL HLAVNĚ PO PROBUZENÍ,HLAVNĚ HO TĚD HLÍDEJ JÁ JSEM SI KOUPILA PRO SVOJI JISTOTU BABBY MONITOR HLIDÁ TO DECH KOUPÍŠ TO VE ZDRAVOTNÍCH POTŘEBÁCH STOJÍ TO OD 4000-5000KČ.BEZ TOHO SI TO NEUMÍM PŘEDSTAVIT,PROTOŽE NÁŠ MALEJ MĚL I SPÁNKOVÝ ZÁCHVATY I 4DENĚ.HLAVNĚ BACHA I PO RÁNU MĚL ZÁCHVAT.NAŠEMU ONDRAŠKOVY NASADILY LÉKY A ROK MÁ KLID ALE JE OPOŽDENÝ V MLUVENÍ.JÁ PŘENÁŠELA 14DNÍ A PAK MI VYVOLÁVALI POROD NEOTVÍRALA JSEM SE A TAK MI UDELALY CÍSAŘSKÝ ŘEZ.VÍC TI RADEJI NEBUDU PSÁT VÍM JAKÝ JSOU TO NERVY .MĚJ SE A HODNĚ ZDRAVÍČKA PA JANA
  • 
28.1.2006 23:23:15
  • 
26.1.2006 18:30:04
mnmn
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 122 [Dalších 92 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.