| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co bychom měli vědět o epilepsii

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 122 [Dalších 82 >>]
  • 
26.1.2006 18:28:22
mnmn
  • 
25.1.2006 21:50:31
Mám prosbu,
potřebovala bych znát názor na moji situaci:jmenuji se lucie a je mi čerstvých 16 :)(krásnej věk musim říct)
dneska jsme byli s kamarádkou v čajovně na čajíčku a vodní dýmce.I přesto že mám alergii a astma kouření vodnice mi myslím nedělá žádné problémy.Za ten den jsem se necítila nijak zvlášť hůř,byla zima tak sme si ještě před čajovnou dali pár loků vodky na zahřátí(samozřejmě s mírou,p.s.:alkoholu nijak zvlášť nepodléhám a znám svou hranici možností).....po příjemném posezení jsme se rozhodli tento pěkný podnik opustit,po řádném oblečení jsem vyrazila ze dveří...a pak vůbec nevím co se přesně dělo,ale nemohla sem se udržet na nohou,padla jsem k zemi a špatně jsem vnímala,slyšela jsem jen svou kamarádku jak je v šoku,prý jsem se strašně klepala a ležela na zemi,nevím jak dlouho to bylo.pak mě i s pomocí jednoho chodce pomohli zvednout,a pomalu jsme se obě vzpamatovávali.Chůze už mi šla normálně jenom jsem byla úplně mimo,,,,v metru jsem měla obrovskou potřebu sedět.Během cesty domů jsem se cítila špatně,ale žádné podobné stavy jako byl ten před čajovnou už nepřišli.Teď sedím u počítače:) a cítím se zcela normálně.

Za jakou koliv radu či názor moc děkuji. lucina.k@volny.cz
mějte se krásně Peace L.U.
  • 
25.1.2006 21:48:34
Mám prosbu,
potřebovala bych znát názor na moji situaci:jmenuji se lucie a je mi čerstvých 16 :)(krásnej věk musim říct)
dneska jsme byli s kamarádkou v čajovně na čajíčku a vodní dýmce.I přesto že mám alergii a astma kouření vodnice mi myslím nedělá žádné problémy.Za ten den jsem se necítila nijak zvlášť hůř,byla zima tak sme si ještě před čajovnou dali pár loků vodky na zahřátí(samozřejmě s mírou,p.s.:alkoholu nijak zvlášť nepodléhám a znám svou hranici možností).....po příjemném posezení jsme se rozhodli tento pěkný podnik opustit,po řádném oblečení jsem vyrazila ze dveří...a pak vůbec nevím co se přesně dělo,ale nemohla sem se udržet na nohou,padla jsem k zemi a špatně jsem vnímala,slyšela jsem jen svou kamarádku jak je v šoku,prý jsem se strašně klepala a ležela na zemi,nevím jak dlouho to bylo.pak mě i s pomocí jednoho chodce pomohli zvednout,a pomalu jsme se obě vzpamatovávali.Chůze už mi šla normálně jenom jsem byla úplně mimo,,,,v metru jsem měla obrovskou potřebu sedět.Během cesty domů jsem se cítila špatně,ale žádné podobné stavy jako byl ten před čajovnou už nepřišli.Teď sedím u počítače:) a cítím se zcela normálně.

Za jakou koliv radu či názor moc děkuji. lucina.k@volny.cz
mějte se krásně Peace L.U.
DanaK
22.1.2006 21:34:49
Markét pokud se probere tak se nejspíš o epi nejedná, spíš myslím půjde o nějaké zahledění se, koukání do blba :o). To děti občas dělají.
Ale pro klid duše si tam zajdi. Myslím, že doporučení nepotřebuješ, nebo aspoň některý lékaři ho nechtějí.
Udělají jí EEG, nic to není, taková ta čepička s elektrodama, nic nebolí. Malé můžeš číst, nebo jí můžeš povídat. Kity na to chodí co tři měsíce.
Epi má od 15m.

Jasmin držím palce :o).

Filip Bouška
  • 
22.1.2006 21:32:36
Tenhle článek mi docela dost otevřel oči, nemluvím o předsudcích vůči epileptikům ale spíše o tom jak jim pomoci při záchvatu, nikdy nevíme kdy na někoho takového narazíme. Díky!
22.1.2006 11:46:37
Dančo a ještě moc držím palečky at Kity vezmou do té školky.tak at se to povede. :o))))
22.1.2006 11:37:20
Ahoj Dančo.

Jsem ráda že se vám vede dobře :o)))

Byli jsme v pátek v Praze na te Neurologii s Aní a odnesli jsme si rady jak se k ní chovat a prohlídl ji a kromě velké hlavy ,která je ješte v norme je v pořádku.Napsal nám diazepam do zadečku.
Tak nás čeká kontrolní eeg a pak za 3 měsíce Ko. a kdyby se to opakovala tak máme hned volat. plavat nesmíme ale já bys stejne nenašla odbahu vlézt s ní do vody.Ale moc mě to mrzí...
Taky mu přišlo divné to Aničky klepání pri jídle a jinych věcech.Máme mu to natocit na video a on to posoudí. Byl pečlivý a komunikoval.byli jsme u neho hodku a půl...

Aníčka ted začala lezt azkouší se postavit,take říká nějaká slova,je moc roztomila :o)))

Máme zkusit taky předcházet afekt.stavům protože by mohly přejít v záchvat.
Neštovice zatím nemáme...Anička je naštěstí od toho záchv.uplně zdravá.I když jsme meli všichni anginu tak ona ji nedostala.

Jo a k posled.dotazu tenhle neurolog doporučení nepotřeboval a ani nechtěl...Tak uvidíte...

Tak si zase napíšem.A žádná dramata,že :o))) Ahoj.
Markéta, marulka16měsíců
  • 
22.1.2006 9:23:40
ahoj Danko-to jsi mě teda nepotěšila:-(Ale co se dá dělat-hned zítra zajdu k naší doktorce at nám dá doporučení k neurologovi.Doufám, že mi to napíše-ona je taková, že na dost problémů říká, že je to normální a že máme počkat.Kdyby mi to doporučení nechtěla dát, najdeme si jiného doktora.Naše marulka při tom zahledění reaguje na fyzický podnět-když s ní zatřeseme, tak se probere a překvapeně kouká.
Mohla bys mi napsat, jaká vyšetření vaší holčičce dělali?Koukám,že vaší holčičce jsou 3 roky.Kdy se jí to objevilo poprvé?
DanaK
21.1.2006 23:29:07
ještě záchvat poznáš i tak, že nepomůže s dítětem zatřást, mluvit, křičet, fackovat. Neprobere se.
První záchvat dostala dcera v postýlce, ležela akoukala do prázdna, manžel ji vzal, choval, mluvil, posadil ji na postel, třásli jsme s ní. začala modrat, běžela jsem pro sousedku, je zdravotnice. Mezi tím, asi po 5ti minutách se probrala, ihned nastal pláč a únava.
DanaK
21.1.2006 23:25:10
Markéto zajdi si na neurologii, přesně to co popisuješ měla Kity jako první záchvat. S tím, že do toho začala kolem pusinky modrat. Po chvilce vše přešlo a byla zase normální.
O týden později začala mít silné záchvaty kdy byla už v bezvědomí a neobeško se to bez zásahu rychlé.

S tím vztekáním, znám to u bratra. Nejlepší je nereagovat a pokud to už je nad rámec únosnosti u něj pomáhala studená sprcha. Ale pokud by byla tvoje dcera epi. byla bych opatrná.

Jinak slyšela jsem ,že epileptici si rádi sami sobě ubližují, mlátí se do hlavy, koušou se a jsou hodně nervozní a výbušní. Psycholožka mi to teda vyvrátila s tím, že je to čistě věc povahy, i když může souviset částečně s lékama, ale já znám epileptiky osobně 4 včetně mojí dcery a všichni jsou takový... Dcera když byla naposledy v nemocnici, byla vzteky bez sebe, že jsem měla strach že si ublíží, hvala, mlátila hlavou o postel, byla úplně nepříčetná a to je docela klidná povaha doma. I sestry už říkali, že to chování není normální a běžné.
Přitom dle psychologa je dcera v pořádku jen trochu víc temperamentní.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 122 [Dalších 82 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.