| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co bychom měli vědět o epilepsii

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 122 [Dalších 72 >>]
Narkéta, 16ti měsíční dcera
  • 
21.1.2006 20:07:39
mám 16ti měsíční holčičku a poslední měsíce se nám stává, že se jakoby "zahledí" do prázdna a nevnímá nás.Nereaguje na oslovení, ani na hlasité zvuky, jen na fyzický podnět.Trvá to vždycky 2-3minuty.Nemůže jít o petitt mal?
Narodila se týden po termínu, císařským řezem-po 9ti hodinovém porodu-vyvolávaném.Lékař mi říkal, že přidušená nebyla, ve zprávě byla indikace řezu pro nebezpečí přidušení.Jinak je úplně v pořádku, je to veselá čiperná holčička-od desíti měsíců chodí.
Ještě máme jeden problém, ale nevím, jestli to sem patří-když jí něco zakážeme, hodně se vzteká a to tak, že sebou hodí na zem a tluče hlavou o zem-dosti velkou silou-měla už několikrát na obličeji modřiny.Poradíte mi jak na to reagovat?
DanaK
19.1.2006 22:38:52
Ahoj, dej pak vědět, co vám řekli,.
U nás vše normál. Dnes jsme byli u zápisu do školky, tak snad nás vezmou. Kity byla nadšená :o).

18.1.2006 21:13:59
Ahoj Danco.

Koukam ze mas novou ikonu /hezka.../:o]]
Dneska se Anicka spatne probudila a pekne se trasla az
jsem si rikala ,tak a je to tady...ale tisila jsem ji a ona na me koukala a uklidnila se tak jsem vedela ze to nic neni....

A jak se vede vam? Doufam ze jste v pohode.
My jedeme v patek do Prahy do toho neurocentra k prim.Zivnymu aten rekne co dal....

Tak zatim ahoj.

DanaK
18.1.2006 12:52:27
Šárko spánková epi existuje, tzn. že záchvaty máš ve spánku a nevíš o nich. Záchvaty nohou být i po probuzení, před usnutím asi nejsou tak časté, pokud by záchvat byl, přikládala bych to únavě.
Doporučuji ti tvůj dotaz napsat na www.epilepsie.cz a určitě si zajít na neurologii.

• 
18.1.2006 12:26:04
Každý den při probuzení - někdy i při usínání, ale to zřídka - se třesu po celém těle. Nezdá se mi to, protože to dokonce fyzicky vidím třeba na ruce položené na přikrývce. Někdy je to méně, někdy více. Trvá to už asi 4 měsíce, a každý den! Při usínání mívám záškuby končetin. Je to epilepsie? Existuje něco jako spánková epilepsie?
  • 
13.1.2006 12:40:50
Jano, to se ti nedivím, že máš o syna strach. Musí to být pro tebe hodně vyčerpávající, když má záchvaty tak často. Jsi asi z Prahy, tak můžeš zkusit se nakontaktovat na pražský klub Společnosti E (Liškova 3, Praha 4). Scházejí se tam lidé s epilepsií, snad by ti poradili. Možná ti pomůže i jen tak si povykládat s někým, kdo se s touhle nemocí setkal a ví, co je zač. Mají internetové stránky http://epilepsie.ecn.cz, zkus se tam podívat. Jsou tam zveřejněny i epileptologické poradny, kam byste se mohli případně obrátit. Budu na tebe myslet, ať je líp.
  • 
13.1.2006 11:27:03
Ahoj Lenko, myslela jsem, že tvůj syn je už větší. Hledám zkušenosti těch, kteří již prošli pubertou. Syn užíval Depakin chrono 500 ráno a večer. Teď po té sérii záchvatů začínáme postupně přidávat Topamax 25 mg ráno a večer. Zatím bez valného účinku. V poslední době má záchvaty tak jednou za 3-4 dny. Takovou četnost jsme nikdy předtím nezažili. Je teď před maturitou a způsobuje mu to velké problémy ve škole.
Léčili jsme se od dětství na ambulatní dětské neurologii na poliklinice Budějovická. Teď jsme začali chodit od prosince do Motola na dospělou neurologii k Mudr. Marusičovi. Zatím se mi zdá, že pan doktor experimentuje. Uvidíme, jak se to vyvine za delší dobu. Teď jsem pořád jenom roztřesená, kdy syn zase někde zkolabuje. Bojím se ho nechat samotného.
Přeji tobě i synovi hodně zdraví. Jana
  • 
13.1.2006 9:36:42
Jano, docela jsi mě vyděsila. Já už si říkám, že se epilepsie snad nevrátí, ale jak vidím všechno je možné, když se tvému synovi vrátila po tolika letech. Můj syn měl první záchvat v pěti letech, pak se léčil asi 3 roky, bral antiepileptika. Vylepšilo se EEG, záchvaty nebyly, léky jsme vysadili. Teď má 12, nález na EEG je dobrý. I když tohle asi moc neznamená, mám kamarádku, která má EEG taky v pořádku a záchvaty má. Jaké bere syn léky a kam chodíte na neurologii? Chodíte do nějaké specializované epi poradny?
  • 
13.1.2006 9:35:34
Jano, docela jsi mě vyděsila. Já už si říkám, že se epilepsie snad nevrátí, ale jak vidím všechno je možné, když se tvému synovi vrátila po tolika letech. Můj syn měl první záchvat v pěti letech, pak se léčil asi 3 roky, bral antiepileptika. Vylepšilo se EEG, záchvaty nebyly, léky jsme vysadili. Teď má 12, nález na EEG je dobrý. I když tohle asi moc neznamená, mám kamarádku, která má EEG taky v pořádku a záchvaty má. Jaké bere syn léky a kam chodíte na neurologii? Chodíte do nějaké specializované epi poradny?
Jana, dospívající syn s epilepsií
  • 
10.1.2006 13:06:55
Mohu se zeptat kolik je synovi a jak dlouho je bez záchvatů? Můj syn měl v dětství také několikrát epi. záchvat. Potom jsme měli i bez léčby od 6 do 14 let pokoj. Ve čtrnácti letech to začalo tak jednou za rok. Teď je mu 18 a v posledních dvou měsících má záchvaty každé 3 dny. Jsme z toho už všichni vystresovaní a bojíme se ho nechat někde samotného. Změnili jsme lékaře a přidáváme nové léky, zatím nic nezabírá. CT i MRI má v pořádku.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 122 [Dalších 72 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.