DanaK |
4.1.2006 20:34:25
Mě tehdy dr. na poradně napsal, že k rozvoji záchvatů může přispět komplikovaný průběh neštovic.
|
DanaK |
4.1.2006 20:26:11
Jasmin, Kity začali po neštovicích právě záchvaty, takže pozor na to.
Neštovice jsou docela nebezpečný a je to virus co jde hlavně po nervech, dle mé Dr. Je možné očkování na planné neštovice, ale v tomto případě už je asi pozdě... |
4.1.2006 20:14:49
Ahoj prosim o radu. Ve skolce se objevili nestovice. Jak moc jsou pro dcerku nebezpecne? Syn by je mohl donest domu.Co bys delala Danco ?
Mate s tim nekdo zkusenost? |
DanaK |
2.1.2006 21:16:38
Ahoj,
Noční záchvaty jsou samozřejně možné. Existuje spánková epilepsie, kdy jsou záchvaty ve spaní. Ty Kity nemá, v noci měla záchvat když byla nemocná, ale byla vzhůru. Napiš mi co ti napsali lékaři, třeba to zkopíruj sem, nebo můžeš na email. Díky. Díky za přání, doufám a přeji si to jak nic na světě. |
2.1.2006 16:39:40
Ahoj Danco.Tak doufam ze do noveho roku jste vstoupili v pohode.
Prosim jeste o inf. Dr.mi odepsali a nepotesili a chci se jeste zeptat jestli jste meli zachvat nekdy v noci,nebo je mela mala jen pres den.Koukala jsem v disku. zpatky a moc vam drzim palce at uz zadny nikdy nema.Ahoj. |
31.12.2005 14:44:59
Prejeme vsen statecnym detickam a jejich rodicum ten nejklidnejsi rok ,bez stresu a nemoci .At jsme vsichni zdravi a stasni. Ahoj Jasmin
|
• |
30.12.2005 1:45:57
Já jsem k epilepsii přišel dá se říci velmi nešťastně když mi bylo 16 let nalezli u mě nádor po dvou těžkých operacích ho úspěšně odoperovali s puvodní diagnozou že budu ochrnut, ale vše se podařilo byl jsem zdravi za 1/4 roku jsem nastoupil do školy všechno bylo ok až o 2 měsíce déle jsem měl krvácení do mozku které se začalo projevovat bolest hlavy následně na to aura na na levém oku a potom už nic nevím, operovali mě v LBC tam to neuvěřitelně zpackali když jsem přišel do Prahy tak se moje neuroložka téměř zděsila když viděla jak vypadám tak jsem žil nádherně 2 měsice s pocitem, že jsem zdraví na začátku prázdnin jsem měl svuj první záchvat probíhla tim způsobem že jsem měl auro na levím oku okamžitšě jsem si zavolal sanitku v domění, že je to další krvácení.Na CT mi sdělili že to nic není a diagnoza byla že jsem byl dehitratován a na konci prázdnin přišel osudový zlom v mém životě znova při koukáni na formule se objevila aura zavolal jsem znova sanitku nic si nepamatuji odvezli mě znova na ct tam řekli že je to ok tak jsem byl v nemocnici na pozorování a ten den jsem měl ještě jeden brutální záchvat od té doby mě nasadili antiepileptika (liskantin) beruho 1,5 - 0 - 1,5 deně a jsem v poho dokonce mě nechali udělat i řidičský průkaz sice tam mam mnoho omezení už jsem 1,5 bez záchvatu a mohu jenom doufat že to bude vše ok. Tímhle chci všem říci, že život nekončí a všichni se moc držte a hlavně to nevzdávejte vždy existuje naděje a přeju všem hodně štěstí, lásky, a hlavně zdraví a co nejmíň záchvatů ve vašem životě. S pozdravem Petr kdyby jste měli jaký koliv dotaz ohledně mého případu na omezení tak neváhejte a pište mohu poradit oba dva rodiče jsou ze zdravotnictví. :) :)
|
DanaK |
29.12.2005 21:57:12
ahoj,
Kity měla první záchvat v 15ti měsících. Cca 1x do týdne. Později když byla už na antiepileptikách tak jen při nemoci. teď 24.12 to bylo rok co měla poslední záchvat a doufám, že už to byl náš poslední! Doufám! když si nalistuješ pár stránek zpět, psala jsem zde už. tak do nového roku, hlavně zdraví! |
29.12.2005 17:09:28
Ahoj Dančo.
Už jsem dostala odpovědi i z Epileps. i z neurochirurgie.Shodují se na tom že to byl epi.záchvat.V teplické nemocnici asi čekají na další.pustili nás dimů bez jakych -koliv informaci.Zkusím s Aničkou jiné pracoviště.Opravdu podrobně mi na netu poradili. Unavená byla ale oni jí asi kdyjsem se oblékala dali ten diazepam.Tak nevím ale byla spavá celý den. Byla zdrava a bez teploty.Doufam aby se to už nikdy neopakovalo.Musím promyslet kde ji nechám vyšetřit dál... A co vy:Jak dlouho s tím válčíte? |
DanaK |
27.12.2005 22:17:47
Jasmin dle toho co píšeš bych to viděla na epi. záchvat. v tom plavání nebyla nachlazená, neměla horečku?
Také u epi záchvatu je charakteristická ta únava. I když u vás byla způsobena také i tím diazepamem, ale ona byla unavena už hned po záchvatu, že? Na EEG se nemusí prokázat nic, dcera ho má také v pořádku. Určitě bych s ní zůstala ve sledování neurologa a svůj dotaz můžeš napsat i do poradny na www.epilepsie.cz možná by nebylo od věci zažádat o magnetickou resonanci. Epi záchvatu se dá do jisté míry předcházet, ale musíš zjistit příčinu záchvatů, U někoho to může být únava, u jiného stres. Dcera měla záchvaty z ničeho, prostě si hrála byla v pohodě a najednou ležela na zemi v křečích. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.