| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Indiánské babičky žijí i v Čechách

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 63 [Dalších 43 >>]
4.10.2005 12:51:16
Nejen že jsem se u tohoto článku moc nasmála, ale hlavně mi mluví z duše!
Mám 2 měsíční prdelku která skoro stále řve, ale jak mile jí dám do šátku, okamžitě usíná a po 3-3,5 hod jí musí budit!
Zvláštní jsou ale reakce některých lidí! Myslí si že mám v šátku zvíře, dále poslouchám že to není zdravé, že malou trápím a to prosím i od lékařky!! Mě ale nikdo nepřesvědší!! Šátek je prostě SUPER!!!!!!
3.10.2005 14:54:53
Také jsem se setkala s řadou negativních reakcí. Vždycky jsem odpovídala, že moje holčička byla v bříšku zkroucená 9 měsíců, tak proč by jí to mělo vadit teď. Babči většinou ještě sice trochu pyskovaly,ale v podstatě už neměly jak argumentovat.
Nedávno jsem také slyšela zajímavý odborný názor: Páteř mimča ještě nemá vyvinuté esovité zakřivení (vyvíjí se, až když začne zvedat hlavičku), ale naopak je do obloučku. Když se tedy dítě položí na záda, bod páteře, který je nejbílíže podložce, je nadměrně zatěžován a dochází k předráždění nervové soustavy. Díky tomu si dítě odpočine nejlépe, je-li v klubíčku.
Já jsem dceru (dnes 7 měsíců)nosila první dva měsíce v šátku pořád - byla jsem po císařském řezu a v baráku máme schody, takže jiná varianta ani nepřipadala v úvahu. Kdykoliv jsem s ní pak vyrazila ven v kočárku, tak řvala a řvala... Pak jsem nějaký čas kombinovala obojí, ale teď už zase preferuju šátek - z kočárku totiž nevidí ven (sama ještě nesedí) a to se jí ani trochu nelíbí.
Erika a Kristýnka (3.měsíce)
  • 
22.7.2005 11:33:03
Krásný den,
naší Kristýnku nosíme v šátku již od narození a moc se jí i nám nošení líbí! Ze začátku jsme ji nosili v kolébce a teď jí nosíme v kříži s kapsou,už je větší a hned po jídle nespí,tak v šátku chvíli kouká,pozoruje vše nové,ale za chvíli se jí začnou zavírat očička a usne! Je důležité,aby nošení bylo příjemné nejen miminku,ale i Vám! Je to krásný pocit mít své miminko nablízku! Nošení střídáme i s vozením v kočárku!Přeji Vám všem krásné nošení vašich miminek
  • 
10.5.2005 19:37:12
Ahoj.

Pokud má některá z vás zájem o koupi šátku na miminko za příznivou cenu, tak se mi ozvěte na email pobox1@seznam.cz
15.1.2005 16:02:45
Líbí se mi, jak si maminky dokázaly poradit a sehnat si tolik informací k danému, velmi užitečnému tématu. A jsem nadšen i těmi, které, aniž by je k tomu naše neschopné školství či zdravotnictví vedly, samy přišly na to, že pro miminko a maminku je nejlépe být stále spolu, v kontaktu. A protože o užitečnosti haptické komunikace (dotykem) vyšlo v poslední době pár výstižných řádků, sesbíral jsem je a komentářem opatřil na adrese
www.darius.cz/dotyky.doc
(555 KB)Ačkoliv studii ještě jistě budu/budete časem doplňovat, myslím, že již může sloužit.
Johanka
  • 
7.3.2004 17:34:45
www.babysatky.cz
Toto je prodej babyšátků z Indie a Guatemaly
Dipl.- Psych. Johanka Kubanova Castillo
11.1.2004 18:17:32
Ještě jsem ho nesmazala, posílám znova :o)

s.
  • 
11.1.2004 18:06:21
Ahoj,pred pár dnami si mi poslala navod,ako nosit dieta v predu tak,aby bolo tvarickou v predu.A ja som tvoj mail omylom vymazala!!Budes taka dobrá,posles mi to este raz?Dakujem.
  • 
28.12.2003 17:26:27
Mohli by ste napisat navod na usitie satku?Bola by som Vám velmi povdacna.Da sa v nom dieta nosit aj tak,ze je chrbatikom ku mne,aby malo vyhlad?Lebo tak sa najradsej nechava nosit na rukach.
18.9.2003 0:07:23
Ahoj, vyhledej si tady někde na Rodině rubriku Nošení v šátcích, jsou tam i kreslené návody (asi tři roky staré). Pořádají se i kurzy vázání šátků, při mateřských centrech, baby clubech apod. Koukni se na www.vatanai.cz
Různé úvazy opravdu umožní nosit dítě pohodlně do více než 2 let, pak už to stejně skoro není třeba :-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 63 [Dalších 43 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.