| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Indiánské babičky žijí i v Čechách

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 63 [Dalších 13 >>]
  • 
17.7.2001 19:38:10
Ahoj Jani, tvoje rozhodnutí ohledně šátku je super. My používáme babyvak od narození a moc se to malému i mě líbí. Kočárek ale máme taky. V současné době váží Ondra přes 9 kg a neumím si představit, že bych ho někdy "neodložila" do kočárku a neulevila zádům.
Jana* 17. týden
  • 
17.7.2001 12:41:45
Ahoj Jani,

zkus :

šátky vatanai
http://www.vatanai.cz/

šátky didymos
www.babyline.cz
www.didymos.de (pro informace)

tady na rodině najdeš také způsoby vázání, vyšlo to na pokračování asi 3 díly

Kurzy najdeš pod Hnutím za aktivní mateřství
http://ham.korab.cz/
pod akcema

Čau Jana*
Alena
  • 
17.7.2001 10:22:43
děkuji autorce článku za naše probuzení a novou cestu v projevu
a chápání dětského světa jsem novopečenou babičkou a spolu
s dcerou se učíme, co nám její plakající klouček sděluje.
Až vyzkoušíme baby vak
a šátek,napíšeme-zatím hledáme.
Jana
  • 
16.7.2001 14:21:39
Milé maminky,
sice já ještě nemám koho nosit, nicméně s přítelem na tom už "pracujeme". I já jsem rozhodnuta používat šátek. Rozhodně je mi sympatičtější než kočárek. Už jen pro ten těsný kontakt matky s dítětem. Nicméně, prosím, můžete mi poradit, jak jste se ho naučily používat? A kde v Praze jste ho pořídily? Díky moc za poučení.
Kristýna, syn 7 měsíců
  • 
8.7.2001 20:28:02
Milá Moniko
a všichni ostatní rodičové zapojení do diskuse.

Děkuji za Vaši podporu a zkušenosti, dodali jste mi odvahy.
Ať nám děti v šátcích spokojeně rostou!

Kristýna
Jarka,dvě dcery
  • 
26.6.2001 18:55:10
Ahoj Dano, souhlasím s tebou, napsala jsi to moc hezky a trefně. Já si vzpomínám, když jsem kojila a byla u mě babička, jak se do mě snažila dostat co nejvíc zapražených polévek, plnotučného mléka,vajec, zahuštěných omáček atd. A nechápala, že to nechci. Bylo to přece to nejlepší. :o)
Dana, 2 synové,už v pubertě
  • 
26.6.2001 14:09:53
No právě. Někdy je mi až smutno z toho, jak ti zastánci " starých pořádků,tradic, osvědčených metod ",jediní vlastníci patentu na rozum, totálně zapomínají na to, jak žili jejich rodiče a prarodiče, a že oni jejich názory a zvyky odhodili za zpěvu svazáckých písní bez okolků do starého haraburdí. (Něčeho opravdu není škoda, něco teď rádi znovuobjevujeme jako Ameriku.)
Ještě musím přidat svou zkušenost, i když se týká jiného tématu než nošení v šátku. Své děti jsem obě dost dlouho jenom kojila a starostlivá babička z toho měla nervy nadranc. I když jsem měla mléka habaděj, měla obavu, že nebožátka strádají hlady, bylo na ní vidět, že kojení považuje za jakýsi výstřední a nezodpovědný módní rozmar.Správná miminka přece odjakživa pěkně bumbají sunar z flašky!!!!!!!!
To je přece správné a přirozené ........
Lucia
  • 
25.6.2001 9:28:36
Moja stará mama (a všetky jej rovesníčky) nosila všetkých svojich 11 detí v "plachtičke", čiže v šátku a všetci sú dodnes zdraví, čulí a pohybliví. A to nebolo tak dávno... Takže to nie je nič nové, žiadny novodobý vynález...
Dana
  • 
24.6.2001 22:40:11
Ahoj Kristýno
Mého muže jednou /v roce 1990/ s dítětem v šátku vyhodili z obchodu s tím, že takhle nosí děti cikáni. Byli jsme z toho dost vedle /což dokazuje to, že si příhodu pamatuji dodneška/ teď bysme se tomu asi v klidu zasmáli.
Co se týče MHD - jsem také z Prahy, bydlím na Jiřího z Poděbrad a do metra i tramvaje nastupuji s pocitem naprosté vděčnosti vůči lidem, kteří ještě MHD používají, z aut jsem už šílená. Ať klidně čumí, mají poznámky...usmívám se a nevadí mi. Nedávno dokonce jedna paní stihla mému původně řvoucímu a mnou neuklidnitelnému tříletému dítěti na cestě mezi Hradčanskou a Jiřákem říct úplně krásnou pohádku o mašince, která fakt zabrala a syn si jí pamatuje dodneška.
Klára, tříměsíční synek
  • 
23.6.2001 21:04:14
Mám úplně stejný problém. Můj synek je zlatíčko, když někam v šátku jdeme, pohupuje se a je strašně spokojený, když se zastavíme, musím pořád houpat, popocházet, aby cítil pohyb. sedět, to se opravdu nedá. Navíc bydlíme na malém městě a už klokankou jsme buduli pozornost, natož teď šátkem. Naše výlety probíhají tak, že cestou minimálně třem čtyřem lidem vysvětlujeme, jak je to zdravé, perfektní, potřebné, jak šátek miminku psychicky vyhovuje...prostě musíme přestát to, že šátky jsou novinka (to zní zvláštně, nošení dětí v šátku je přece mnohem starší než vození v kočárku!), aby za několik let s tím další maminky už neměly problém.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 63 [Dalších 13 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.