Milada. |
15.2.2009 10:04:36
Kili,
jenže žádná taková průkazka neexistuje...dítě do 15ti let přece nemá ani Občanský průkaz. Řešilo se to tu mnohokrát a i matky alergických dětí (např. alergie na potraviny u dítěte, včelí/vosí bodnutí apod.) nevědí, co s tím Pokud máš nějaké nové informace, tak je napiš. Já bych opravdu ráda věděla, jak ta průkazka vypadá a kde ji nosit. Ráda na to všem maminkám budu odkazovat. I alergolog tvrdil, že nic takovýho není Jediný, co jsem za ty roky zjistila, že existuje průkazka pro hemofiliky. |
kili |
• |
15.2.2009 9:52:59
" Myslím, že to co nazýváte o protilátky třídy IgE, se správně jmenuje: anti-IgA protilátek."
Protilátky proti IgA mohou být v různých třídách, důležitá pro anafylaktickou reakci jsou ty ve třídě IgE. |
kili |
• |
15.2.2009 9:50:32
V klidu jste být mohla, když jste znala to risiko a mohla jste na ně upozornit, o nic jiného nešlo, než aby, dokud nebude vědomost o IgE/Anti-IgA, nedostal žádný přípravek obsahující IgA, což obsahuje i IVIG.
Váš dojem, že by český zdravotník nečetl onu průkazku, nemá oporu ve skutečnosti, postup pro takový případ je celkem dobře určený. |
kili |
• |
15.2.2009 9:43:23
No, když bylo tak bylo, já to nijak nezpochybňuji.
IgA a sekreční IgA jsou různé věci. A nejde jen o sliny, jestli mám říci, že jde o selektivní deficit IgA, pak musím vědět, že nejsou přidruženy žádné další deficience, což ovšem bez komplexního imunol. vyš. vědět nemohu. Pokud mám k disposici akorát Vámi uváděnou hodnotu IgA, je jisté jen to, že se jedná o deficit IgA a nic víc a tedy nelze říci, že jde o selektivní IgA deficienci. U syna Jitky, myslím si, jde o transientní dětskou hypogamaglobulinaemii s dobrou prognosou. |
Milada. |
15.2.2009 9:43:02
Kili,
jinak já jsem byla v klidu, i když syn ještě vyšetření anti-IgA protilátek (u těch krevních převodů, transfuzí, infuzi s imunoglobuliny) udělené neměl, kolikrát za tak dostává dítě transfuzi, že.. Bohužel při např. případné dopravní nehodě by si žádný český zdravotník žádnou průkazku o problému s IgA nečetl a tu tranfuzi by mu dali. |
Milada. |
15.2.2009 9:28:00
Kili,
no tak našemu alergologovi/imunologovi to tedy jednoznačně jasné bylo, myslím, že není proč to zpochybňovat, řekl to ihned. A ihned taky bylo jasné, že si s tím moc neví rady, když má jen 2 pacienty se stejnou diagnosou a jeden z nich je moje dítě Pokud někdo má 0,02 tak to je prostě nula a tam nejsou sliny potřeba, ostatně ty sliny to pak zase jenom potvrdily. U syna Jitky to však není jasné, tam není ta hodnota z krve takhle nízká. Myslím, že to co nazýváte o protilátky třídy IgE, se správně jmenuje: anti-IgA protilátek. A jak jsem psala, toto má syn v pořádku, dělají to práve v tom Ústí, u něj se nemusíme případného krevního převodu obávat. Mýmu synovi je 13, od doby kdy mu bylo 6, jsem se s tím základním snad už stačila obeznámit a ač nejsem lékař, tak jsem si všechna důležitá vyšetření už opravdu vyběhala a náš současný alergolog je lékař na svém místě, ví, co tomu chcípákovi za všechny možný i nemožný testy udělat Když jsem něco nevěděla, zeptala jsem se normálně na Rodině v poradně Imunologie |
kili |
• |
15.2.2009 0:04:01
Já Vám věřím, jen říkám, že nemůže být asná diagnosa selektivní deficience IgA bez řady dalších vyšetření. Tušená být jistě může.
Já jsem nepsal, že Váš syn je na tom špatně. K anti-IgA : jde hlavně o protilátky třídy IgE, dokud nebyly vyšetřeny, šlo o to, aby syn nedostal nějaký preparát, obsahující IgA (např. krevní plasmu). Téměř polovina pacientů se selektivní deficiencí IgA má IgE/anti-IgA, tak to má syn štěstí. Alergie, o kterých píšete, to už je zase jiná věc a sprue-like syndrom zase další. |
Milada. |
14.2.2009 23:56:30
Kili,
opravdu mu sliny byly nabírány až tak po 4 letech.. Jinak syn na tom není zase až tak špatně, jak píšete, jen ten kolektiv, to mu moc nesvědčí Alergii třeba neměl nikdy žádnou (nepočítám na náplast a asi má ajatin - po matce a po babičce ). Ovšem třeba bojínek (pylovka) se mu objevil až po 12tém roce. Protilátky proti IgA (anafylakt. šok) měl už taky vyšetřené (jako to je anabáze, neboť toto se provádí pouze v Ústí a šli jsme na ten odběr asi 2x, jednou bylo tropické horko, takže to dali do mrazáku, aby se jim to v autě nezkazilo nebo co , že prej to tam pošlou, až bude chladněji. Už to v mrazáku nikdy nenašli. Tak znova a to tam snad už dorazilo a hlavne - má to negativní |
kili |
• |
14.2.2009 23:51:41
O vhodnosti indikace očkování Prevenarem rozhodné očkující lékař, který má pro to dostatek informací. Obecně bych očkování doporučil vzdor možným bouřlivějším postvakcinačním reakcím.
|
kili |
• |
14.2.2009 23:48:17
ohledně podtříd IgG - nepříliš často snížení hladiny některé podtřídy doprovází selektivní deficienci IgA, stejně jako hyperIgM, které jsou ale monomerní
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.