Markéta |
• |
18.7.2002 9:57:59
Já bych řekla, že to je otázka výběru tábora. Když je to tábor "na zelené louce", kde si děti musí vše postavit a zařídit sami, tj. postavit si stany, kuchyň, záchod apod., musím si uvědomit, že to může být dřina. Sejde se tam třeba málo velkých kluků a pak je problém nanosit dostatek dříví na vaření 3 x denně. Já osobně bych si rozmyslela poslat na takový tábor malé dítě - z výše uvedených důvodů a naopak větší holku. To zase z hygienickýho hlediska. Od té doby, co jsem začala mít menstruaci, hrozně mi vadí, když není splachovací záchod a pořádná možnost umytí každý den v soukromí. No ale jsou lidi, kterým to nevadí, takže to bych nechala na vůli dcery.
Taky je možné, že ten tábor byl prostě špatně připravený a na ten problém se dřevem se nemyslelo dopředu. |
Lida a 2holky |
17.7.2002 16:35:07
Mila Heleno a dva kluci,
moje deti jsou jeste prilis male, aby jezdili na tabor (ale budou), pisu ze sve zkusenosti - na tabore jsem byla kazdy rok jako dite od 7-15 a potom 5x jako vedouci. Mam vyhradu k jedne veci, kterou zminujes ... a to je prace na tabore. Noseni drivi, ohrat vodu a tak. Ja jsem byla ditko, kteremu se tabory moc libily, krome jednoho. Ano, na vsech taborech jsme museli neco delat - ale byly to lehke prace, umyvani stolu, podlahy, apd. Na jednom tabore jsme vsak museli "vyslovene" drit. Moc si na to pamatuji, i kdyz jsem nebyla mrnava a hubena, drina s tahanim obrovskych vetvi z lesa, ktery byl ve svahu zhruba 30stupnu byl nesnesitelny. Pamatuji si, ze vzdycky, kdyz jsem se drapala do toho kopce s obrovskym polenem, ktere jsem nemohla unest, tak jsem plakala. Ten tabor jsem nesnasela a v zivote bych tam nejela zpatky.Takto jsme travili cele dopoledne a kdyz jsem se vracela asi 10x s tim polenem, jedino co jsem slysela bylo, ze dreva je stale prilis malo na to, aby se mohl uvarit obed. Upozornuji jenom, ze jsem vyrostla na vesnici zvykla od malicka dost tvrde pracovat - umyvat cely dum, zatapet v kamnech, nosit uhli, okopavat zahradu ..... ale te driny na tabore bylo prilis..takove drine by deti nemely byt vystavovany. |
Martina, 31 let, 1 dítě |
• |
8.8.2001 1:38:43
Asi bych se tam hned rozjela. Záleží na tom, jak znáte své dítě, způsob jeho vyjadřování. Někdo takové věci říká normálně, ale pokud ne, tak je fakt důvod k akci.
|
Milada, dcera 8m, syn 5,5 roku |
• |
21.7.2001 15:47:24
Sharon,
děkuji, že na nás myslíš. Také přeji zdravá dítka a napiš, jak se jim v Chorvatsku líbilo! Milada |
Sharon |
• |
20.7.2001 2:33:54
Milado, dnes, nebo respektive už včera, jsem volala s dotazem na pobyt malých dětí do CK Kovotour plus, která jako smluvní partner Chorvatsko pro OZP zajišťuje. Potvrdili mi, že vloni opravdu byly pobyty i pro rodiče s malými dětmi, letos ne, to jsou jen Tatry. Příští rok může být tedy vše zase jinak, zatím stabilní jsou jen ty pobyty pro starší děti. Pokud ti můžu poradit, zkus občas mrknout na stránky www.ozp.cz a nebo hlídej, až ti přijde na podzim jejich pravidelný časopis. Tam bude o nové sezóně víc a podle toho se můžete eventuelně zařídit.
Držím tvým dětem palečky, ať se k moři jezdí opravdu jen rekreovat a ne nutně léčit. Ahoj :-) |
Milada, dcera 8 m, syn 5,5 roku |
• |
17.7.2001 23:45:33
Ahoj Sharon,
děkuji moc za Tvou vyčerpávající odpověď. Nejdříve k sousedům: jejich holky byly přesně tam, co píšeš Ty, sousedka se o Zadaru zmiňovala a z minula vím, že mají taky OZP. Bylo to tam prý hezké, přijely nadšené, jen prý je tam letos nějak víc ježků, než jindy :- (( Jinak my jsme jako celá rodina také na návrh alergologa přešli k OZP a to teprve letos v dubnu. Bylo to kvůli dceři, trpí Atopickým ekzémem. Alergolog nám poradil, abychom od VZP přešli k OZP právě i kvůli těm pobytům u moře. My jedeme k moři koncem srpna. Na OZP mi po mém telefonickém dotazu cca před 3 měsíci řekli toto: pokud se jedná o soukromou cestu, musím si podat žádost + dodat lékařský posudek (pediatr, alergolog), toto posoudí tzv. Rada a ta rozhodne. Zdá se mi to velmi zdlouhavé, ani mi nebyli schopni říci, kolik by nám připláceli, tudíž se mi s nimi nechtělo dohadovat a věnovat tomu čas - zaplatíme si vše sami. Snad to dceři pomůže. U těch starších dětí (jako u Vás) na to mají již zřejmě zaběhané postupy a vyřizuje se to lehčeji, alespoň podle toho, co jsi napsala. Ještě jednou děkuji za odpověď, ale nejraději bych byla, kdyby se nás ekzém „pustil“. Milada |
• |
15.7.2001 16:09:51
Milado, odpovídám ti tady, kdyby to zajímalo ještě někoho jiného. Na podrobnější informace mi můžeš poslat mejlík. Moje děti ještě u moře momentálně právě jsou, takže se sousedovic asi nebyly, ale jinak je to poměrně jednoduché. Záleží v první řadě na tom, jakou máte pojišťovnu a jak jsou děti nemocné. Podmínkou je nějaká forma alergie, častá průdušková onemocnění, ekzémy a podobně. Naše pojišťovna je OZP a ta je poměrně štědrá, ale pokud vím, podobné pobyty pořádá i VZP, vnitrácká a možná i jiné. Chce to podívat se na netové stránky tvojí pojišťovny nebo na ni rovnou zavolat. Co se týče té naší, tak pořádá tuším 14denní pobyty pro děti mladší 8 let s doprovodem, přičemž ten doprovod platí pochopitelně plnou cenu, a pro děti od 8 do 15 let 21denní pobyty jako tábor - ale v hotelu, s plnou penzí a pitím, na jadranském ostrově u Zadaru. Cena se odvíjí mimo jiné i od toho, jak dlouho v pojišťovně jsi a jestli celá rodina nebo ne (procentní bonusy), takže třeba nás stál tento pobyt v sezóně 2x6000 korun, což vyjde skoro stejně jako některé tábory v Čechách. Přihlášky se podávají zhruba v prosinci, musí se vyplnit návrh na lázně, potvrzený pediatrem či alergologem, s vyznačením diagnózy, pro kterou tam dítě posílá. V tom období je také dobré si už zarezervovat termín. Po schválení revizním lékařem, obvykle v únoru, je nutné celou částku zaplatit. A to je asi tak vše. Některé pojišťovny mají i letecké zájezdy, tyto jsou autobusem, ale cesta do Chorvatska se dá vydržet. Na jeden turnus jede asi 140 dětí a pokud vím, pořádá se asi 5 turnusů v průběhu celého léta. Jak to je u malých dětí, přesně nevím, ale jak už jsem řekla, na web stránkách to najdeš :-)))
|
• |
14.7.2001 20:59:58
Vážený pane
proč tak silná slova. Vždyť tady je to diskuse - každý má jiný názor a ten se nemusí shodovat s tím, který máte v hlavě Vy. Jistě to můžete sdělit, ale slušně, že? Simona |
Jarka, dvě dcery |
• |
13.7.2001 16:10:50
Taky to tak dělám. Když jede mladší dcera na tábor, jdeme koupit výbavu do "Lidovky". Jsou to věci nové, ale partiové a ceny jako za totáče. Plavky za 130,-, tepláky za 70,- atd. Když se něco ztratí nebo totálně zničí, tak mě to nebolí, když je něco zadělané "jak jetel" od smůly atd., rovnou to vyhodím. Hlavně děti nestresovat tím, aby si dávaly přehnaný pozor na značkové mikiny a drahé oblečení. Oni tam mají jiné starosti. Dcera si na tábor nebere nikdy ani řetízky, prstýnky, mobila, protože o to nechce přijít a ví, že by to nemusela uhlídat, někde by to zapoměla atd. Jediné, co si bere kromě knížky je walkman, ale ten si pouští před spaním a nikam ho nenosí.
|
Mirka |
• |
13.7.2001 15:07:34
Ahoj Sharon, jsem ráda, že máte stejné zážitky jako já. Jako dítě celkem pořádné jsem dost zírala, když syn přijel z prvního tábora - všude jehličí, bláto, mravenci z celé Šumavy pěkně v kanadách a ze suchého lihu byl mokrý líh - naštěstí nepitelný...Zkušenější matinky mě pak poučily: týden před táborem zajdou do výprodeje z frcu (věci do 10Kč) se seznamem věcí na tábor a po příjezdu letí všechno kromě dítěte do popelnice...Je to celkem rychlé, a když spočítám hodiny praní a čištění fleků a úklidu po mravencích, tak asi i levné!
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.