| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Deníček atopického dítěte aneb Máme doma ekzém 1

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 101 [Dalších 21 >>]
Bára, syn 9 let
  • 
27.11.2004 23:42:30
Syn má ekzém již řadu let, poprvé jako kojenec, pak byl na nějakou dobu pokoj a vrátil se mu v době, kdy se mu po zápalu plic projevilo astma. V naší rodině je astma dědičná záležitost už několik generací, ale o tom mluvit nechci. Ekzém nemá většinu roku nijak hrozný, ale měl několik období, kdy se mu silněji zhoršil: většinou v zimě, na jaře (souvisí s jeho alergiemi na všemožné pyly). Jezdíme i k moři, to je dobré, ale jen pokud zrovna nic nemá, stávající ekzém se mu tam nikdy nezlepšil. Zajímavou zkušenost jsme udělali s prázdninovým pobytem na horách. Ne že by to bylo nějak cílené, prostě rádi chodíme po (slovenských) horách, stan a vše ostatní nosíme sebou a nejméně týden jdeme a jdeme (nijak vysilující, piánko tak 10 km denně), a právě tam vždy naprosto vymizí jakékoliv stopy ekzému (a i po návratu nějakou dobu vydrží). Přemýšleli jsme proč a myslíme si, že to bude spolupůsobení: čisté lesní a horské prostředí+pohyb+borůvky. Zvlášť jeden rok jsme jedli borůvky skoro nepřetržitě a protože borůvky mají příznivý vliv na trávení a stav střev zase souvisí se stavem kůže, myslíme si, že na kůži mají zprostředkovaně dobrý vliv. Říkali jsme si, že je vyzkoušíme i během roku (třeba mražené), ale na to jsme zatím neměli tolik důslednosti. A ještě nás napadlo, že může mít vliv i to, že s mytím se to na horách opravdu nedá přehánět, člověk se umyje leda tak v ledových horských potocích a to se moc nemáčí. Zdá se, že kůže snese spíš trochu přírodní špíny než teplou chlorovanou vodu. Přeji všem úspěšný boj s ekzémy!
sára ,roční dcera
  • 
15.10.2004 12:05:26
mentální psychiská záležitost u miminka?
Silvie (dcera 3roky)
  • 
28.7.2004 23:54:00
První 4měsíce v těhotenství mi bylo hodně zle (3x jsem byla hospitalizovaná a na kapačkách)pak až dokonce bylo vše ok (žádný stres, žádné bolesti, tvrdnutí břicha,...) Lea se narodila týden po termínu 3520g a 51cm. Byla plně kojena (bez čajíčku)do 1 roku a kojena 2roky a 4měsíce. Ve dva a půl letech jí zjistili atopický ekzém (prý mírnější forma). Občas se jí "vysype" na holeních, zadečku, loktech a tvářích. Mažeme Menalindem a jezdíme k moři a dáváme pozor na rajčata a jahody (jen ty první-na jaře).
Zuzka
  • 
26.7.2004 12:07:08

Prajem všetkým krásny deň. Celých 24 rokov som trpela na atopický exzém, ktorý mi doslova a do písmena znepríjemňoval život. Niekoľko krát som bola hospitalizovaná na kožnej klinike a kúpele v Smrdákoch mi boli prechodným domovom...Vyvrcholenie môjho trápneia prišlo po niekoľkoročnom používaní kortikoidných mastí, kedy som svoje vlastné promócie musela ,,prežiť" v nemocnici na kožnej klinike s infúziou v ruke. Myslím, že si viete predstaviť aký atopický exzém som mala.
Naštastie mi pán Boh poslal do cesty pána-bylinkára, ktorý ma môjho celoživotného trápenia (exzému)zbavil po 2 mesiacoch. Kto pozná, čo je to atopický exzém, prebdené noci a svrbenie rada poskytnem viac informácii...

Z vlastnej skúsenosti hovorím, atopický exzém je liečiteľný, potrebuje však správnych ľudí ktorí sú ochotní a hlavne dokážu pomôcť.

Zuzka z Bratislavy

rozina@pobox.sk - kontaktná adresa
Vanda
  • 
8.6.2003 16:31:58
Drzim Ti moc pesti v boji s ekzemem ! Ja jim trpim uz 26 let a vzdycky jsme se bala,ze moje deti to taky dostanou,a taky ze jo ! Zatim jen kojim,ale tedka,kdyz jsou takova vedra,se moje holcicka taky obsypala..Je to k vzteku,ale snad z toho ty nase deti jednou vyrostou .
Milada.
23.1.2003 22:15:46
Ahoj Šárko,

díky za pozdrav i za příspěvek! Naše Terezka je teď (cca 5 měsíců) úplně dobrá, ke kortikoidům vůbec nebylo třeba šáhnout. Uvidíme, co bude na jaře a v létě. O lopuchové masti od dr. Popova jsem již slyšela, díky za Tvoje informace!

Milada

• 
22.1.2003 11:37:32
Ahojte holky,
jsem z Prahy a mám 3 letou holčičku u které se atopický ekzém rozmohl teď na podzim,předtím to měla jenom občas trošku na jedné ruce,taky jsem vyšilovala, je teď na únor objednaná na alergologii, na kožním jsme byly dostaly jsme endiaron pastu a dál promazávat vazelínou. Ta endiaron pasta tak trošku i pomáhala na to nejhorší,ale na jeden flek v ohymu - no nic moc. Až manžel šel zas kupovat nějaký oleje a lékarnice mu doporučila, Lopuchovou mast od Dr.Popov - stojí asi 42,--Kč, no moc jsem tomu nevěřila,tak se jí začal mazat manžel,protože měl nějakej ekzém na loktech a během asi 2 dnů se mu to zastavilo a už ho nesvědil,tak jsem jí to mázla taky - jsou to 2 dny a kde se jí začal rozjíždět,tak tam jí ty fleky zmizely,třeba na zádech a na krku - tam to neměla tak hrozný a i ten flek co na něj nic nezabírala jí už nemokvá - no prostě zázračný zlepšení. Je fakt,že jí to nemažu dlouho jsou to teprv 2 dny,ale je to fakt vidět a nevím,třeba si na to tělo zvykne a za pár týdnů jí to už pomáhat nebude,ale píšu Vám to hned teď, když tak to zkuste taky. Dokonce jsem se dnes potkala s tou lékarnicí,když jsem kupovala hned dvě lopuchový masti,tak povídá tak co zabírá to? To jsem na ní zůstala zírat,jak to ví a ona - no já to tady doporučuji všem - mám taky kluka 3 letýho s atopickým a opravdu to pomáhá. Jinak na té mastičce je psaný,že se to doporučuje dětem i od 3 let, tak teď nevím přesně jak jste na tom věkově s holkama,ale klidně bych to asi i riskla,než ty kortykoidy pitomý.
Jinak pozdravuji Miladu,protože mě na tenhle článek upozornil její kamarád Tomáš Švec,kterýho znám přes ICQ.
Mějte se hezky.
Snad budu mít ještě lepší výsledky a Vám bych to přála taky.
Když tak Vám zas napíšu tak za týden jak se to lepší.
Pa - Šárka
Jana, syn 3,5 roku, dcera 3 měsíce
  • 
2.10.2001 21:20:40
PROSANUM, Praha 1, Štěpánská ul. 24, tel. 22231577. Omlouvám se, ale mám toho trochu moc. Je nutné si předem zavolat, jestli mají otevřené stavy - berou nové pacienty - mají totiž dost plno. Jinak vinikajícně zabírá modrá Indulona. Jana
Milada, dcera 10m, syn 5,5 roku
  • 
13.9.2001 22:02:48
Milá Iveto,
zasílám kontakt, přestože nám tam s Terezkou nepomohli a nyní chodíme jinam. Přeji Vám, ať se Lukášovi ekzém zlepší. Jak již jsem zde uvedla, budu o tom psát v některém dalším dílu deníčku.

Kontakt:
PRO SANUM, a.s.
SANATORIUM prof. Novotného
Léčebné centrum pro psoriatiky a ekzematiky
Štěpánská 24
110 00 Praha 1
tel:22 23 15 77

Zdraví
Milada
Iveta, 9,5měs. syn
  • 
13.9.2001 21:30:01
Můj syn Lukáš má také problémy s ekzémem, stále se léčíme, ale zatím téměř bezvýsledně. Proto mě zaujala existence vámi zmiňovaného sanatoria a moc bych prosila o nějaký kontakt. Děkuji!
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 101 [Dalších 21 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.