Zuzana |
• |
8.9.2001 23:10:31
Deti nepatri statu, ale ani rodicum....ja jsem do skoly chodila rada, citila jsem se svobodna alespon na nekolik hodin od direktivni vsevedoucnosti mych vlastnich rodicu, povolanim ucitelu, mela jsem spoustu kamaradu a byla jsem oblibena a pokazde predsedkyni tridy. A to zadne krouzky a sportovni odpoledne nenahradi, vzpominky na skolu jsou jedinecne. Muset posilat deti nekam, kde vladnou nasili a drogy, je hrozne, lze se tomu ale vyhnout, skolu povazlive vybrat, prostredi neustale sledovat, s ditetem hovorit....mit za zadkem cele detstvi jen vlastni rodice a jejich postoje, nemit moznost konfrontace s nazory jinych dospelych a spravneho odboje, kdy cela trida zdrhne a nejde na odpoledku a je z toho prusvih...to mi pripada opravdu silene a mym vlastnim detem ani sobe bych to neprala...
|
Barbora Černíková, 2 děti (1 a 4,5 roku) |
• |
8.9.2001 21:13:37
I já souhlasím s tím, že rodiče by měli mít možnost učit své dítě sami nebo mu obstarat soukromé učitele. Kámen úrazu je v tom, že je v České republice uzákoněna povinná školní docházka a ne povinné vzdělávání, takže ti, kteří vyčítají v tomto směru neochotu ministerstvu, buší na nesprávná vrata. Nejprve je třeba změnit zákon, to je práce poslanců. Pokud někdo víte o nějaké iniciativě na podporu této změny, dejte vědět, ráda se připojím.
|
Miška, 3 děti |
• |
8.9.2001 9:36:31
Zajímalo by mě, jak můžete říct, že děti, které se učí doma, jsou chráněny před drogami.
To je vůbec nepouštíte ven a nemají žádné kamarády? Neúčastní se normálního života venku? Myslíte, že to, že se učí doma, je opravdu před tímto problémem ochrání, nebo se tím jen tak utěšujete... |
Daniela: jeden dospely syn |
• |
8.9.2001 3:49:28
Ziji v zahranici jiz 14 let a mohu rici ze skola v dome je velice dobra.Jsou s tim dobre zkusenosti. Deti nemaji stress a vyhnou se sikanovani spoluzaku, coz nektere deti tezce snaseji. Maji vice klidu a lepe se uci. A presne tak jak pisete, jsou chraneni pred drogama atp. Absolutne s tim souhlasim a myslim ze by se to melo vice prosazovat. Nezalezi na tom jestli jsou verici nebo ne.
To s tim nema co delat. Deti se maji na skolu tesit a ne ji nenavidet a ucitel ma byt zaku kamaradem ne diktatorem a strasakem. Daniela |
• |
8.9.2001 1:13:45
Pan autor domaci skolu chvali. Ovsem je nutno se podivat na domaci skolu z vice kritickeho hlediska.
(1) Je absolutne nutne, aby vsichni "absolventi" domaci skoly umeli skoro totez nebo alespon s vychylkami tak asi 10% (nahoru i dolu). Pokud se tak nestane, pak na tento fakt jednou dite "zarve". (2) Dite neni majetek rodicu. Ja jsem vyrustal v rodine, kde maminka byla ucitelkou, a ta dost casto nedokazala najit hranici, kde konci rodic, kde zacina ucitel, kde zacina zabava. (3)I kdyz nenavidime skolu (coz se dnes ve vyspelem svete nosi), preci jen se ve skole dite pozna s druhymi svymi vrstevniky. (4) SVE dite nelze 100% ochranit pred problemy dnesniho zivota. Dopravni nehoda se stane behem nekolika vterin - a to Vase drahe dite, ktee Vam nikdy nepatrilo, muze byt najednou "pryc"( mozna nadnasim). (5) Rodina neni bezproblemova. Rika se, ze spousta vrazd, padelani cennych papiru, kradezi atd. je spachana prave rodinnymi prislusniky. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.