| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdy začíná život - názory občanů

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 204 [Dalších 154 >>]
11.8.2002 9:00:52
Potrat "rozemele na kaši" (promiňte mi citové zabarvení procesu "vysátí vakuovou pumpou") tvorečka s bijícím srdcem.
Fakt, fakt, fakt. Žádná fikce, žádná lež, jen fakt.

Dospěláku, ber si tohle na svědomí. Stát i my ti nic nezakazujeme. Ty jsi dospělý, rozhoduj se podle svého přesvědčení i svědomí.

Fanda.
11.8.2002 8:56:54
Miško,

nesnažím se změnit myšlení dospělých.
Chci ovlivnit budoucí přemýšlení a uvažování dnešních dětí a mládeže :)))

PS: neodpověděla jsi ... jen rezignovala :)
11.8.2002 8:45:37
Tak vidíš Fando, vždycky si něco najdeš. Mimochodem, ty jsi žil v těle matky do 18? :-)
Tady vidíš, že lidi se prostě nikdy nedomluví. Takže není lepší to nechat na každém člověku, jak se cítí, jak si to přeje? :-)
11.8.2002 8:29:07
Miško Miško :)))

Bez těla matky ? Jak alibistické :)
Dítě potřebuje matku nejlépe tak do 18 let věku :))))

Úvaha: za padesát - sto let bude možná možné "pěstovat děti" v líhních od 0 dnů. Co pak ? Nemůžeme přece takhle hypoteticky posouvat hranici podle toho, jak nám dospělým "hrkne" v bedně.

To přece takhle nejde.
Fanda

11.8.2002 7:45:12
Když tahle debata probíhala naposledy, já byla pro kompromis mezi oběma tábory - život začíná obdobím, kdy může dítě přežít bez těla matky. Tato doba se díky medicínskému pokroku prodlužuje.
Co ty na to, Fando? :-)
11.8.2002 6:58:11
Miško,
promiň ... to výš .. ten češtin :)

Grizzli,
Ano ... dobře ... sdíčko začíná být kolem 20 - 21 dne těhotenství (také používám lékařské zjištění). Žena otěhotní zpravidla v polovině cyklu, zbývá jí tedy cca 14 dní do konce cyklu. Po vynechání MS, žena většinou čeká cca týden než se ujistí, že se děje něco "nestandartního" a jde si koupit těhotenský test.
14 dnů + 7 dnů = 21 dnů. Tedy v době, kdy žena zjistí, že je těhotná už miminku bije srdíčko. Na interrupci aw o%ristoupí po několika dnech (v nejlepším případě) tedy ve VŠECH případech, kdy jde žena na miniinterrupci, nebo interrupci jde o rozmašírování tvorečka s bijícím srdíčkem.

Budeme tomu tedy říkat odstranění tkáně ženina těla ?
Řekněme tomu raději (fakticky a bez emocí), zastavení tlukoucího srdce.

Teď se nestavím ani na jednu stranu tábora. Mluvím jen řečí faktů medicíny.

Fanda
10.8.2002 22:05:57
Fando...Tu velikost a od kdy se embrio považuje za dítě, mám z lékařských zdrojů...Je to bráno od chvíle kdy mu začíná být srdce (myslím), ale to není důležité...Umělé oplodnění jsem uváděla jako příklad, kdy to mnoha lidem nevadí. A to se jim nesmíš divit, kdyby jsi toužil po dítěti a toto byla tvá (tvé ženy) jediná šance jak ho mít...Viděl by jsi to zase trochu jinak...A tom to je, lidé reagují a mění názory, podle svých skušeností a situací...
10.8.2002 20:13:13
Fando, s měkkým! :-)) Ne ty, ale moje i :-))
10.8.2002 20:12:57
... jen mně prostě pobavilo to o te velikosti "pulce" ...
omlouvam se :)
10.8.2002 20:00:29
Jasně Myško :)
pohoda :)

Fanda
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 204 [Dalších 154 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.