| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdy začíná život - názory občanů

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 204 [Dalších 144 >>]
10.8.2002 19:26:43
Fando, tahle debata už tady probíhá strašně dlouho. Zatím opravdu nikdo ještě nevymyslel, od jaké doby začíná život. Každý si myslí něco jiného a každý má proto fůru svých argumentů. Takže ani ty nejsi žádný búh, který to tady rozuzlí a podle kterého budou myslet všichni ostatní. Proto ten tvůj názor je opravdu jen tvůj a ostatní mohou mít jiné. A proto nejsou ani hloupější, než ty, nebo špatnější lidé. Ani Grizzlička.
10.8.2002 19:12:35
Grizzli,

přesně tak. Umělé oplodnění je přesně to stejné.
Oplodní cca 10 vajíček a vyberou cca 3 - 4 "nejhezčí".
A vy děloze se uchytí 1 - 2.
8 dětí v odpadkovém koši :(

2,5 centimetrové embrio se ti nezdá dítě. Proč ? Nemá ručičky a nožičky ? Jen jakésy "pupeny" ?
Ty malé pupeny jsou teď tvoje drahocené ruce a nohy.

Podle čeho hodnotíš, jestli je to dítě nebo ne ... podle týdne těhotenství ? V osmém týdnu to je "tvoje tělo" a v osmém týdnu a jednom dnu je to najedou "dítě" ? Jejda jejda ... to jsme to dopracovali ...

Buď uznáme, že dítě je dítětem od početí, anebo že dítě není dítětem nikdy. Ale rozlišovat to podle týdnů, nebo velikosti.
No nezí to logicky ?

Jenom proto, že je malé a místo rukou mám "pupínky" ho rozmašírujeme na kaši a vysajeme pumpou ? Grizzliii !!!! :(

Fanda
10.8.2002 16:00:25
Fando..Já to myslela na vysvětlení, k těm milovaným a nemilovaným dětem:) Jak to chápu já osobně. Nevztahuj to, že útočím na tvou osobu, já přeci akceptuji názor druhých. Z tvých odpovědí (nemyslím to jako urážku, ) je znát taková, trochu najivita, že stačí říci lidem pár informací a budou lidi hodnější. Zdeňka si myslý, že zákazem interupcí budou lidi lepší, což zdaleka není pravda. Stejně by to lidi tajně dělali a dopadlo by to hůř, jak pro ženy tak pro ty nenarozené děti...Nechápu proč nad tím tolik lidí zavírá oči. Lidi se nezmění. A nemyslím že 2,5 cm embrio je zavražděné dítě. To by jsme tu musely odsuzovat i umělé oplodnění, při kterém umírá spoustu embrií, aby se jedno jediné mohlo narodit. Sosan to už zde trochu nastiňoval. Proto je také interupce povolena do určitého stádia vývoje.
Jestli na někoho působím moc agresivně, tak se omlouvám. Delší dobu jsem pracovala jako nadřízená, v čistě mužském kolektivu, tak jsem si zvykla jenat trochu víc tvrději:)
10.8.2002 15:32:35
Zdeňko..To je přeci něco úplně jiného, než pravidla silničního provozu, proboha:)...Jedná se o moje tělo a nikdo mi nemůže nařizovat, co s ním mám, nebo nemám dělat... Já nejsem jen schránka na děti, jsem taky člověk. Já zodpovídám za sebe a za to dítě, né společnost. (i když se tak tváří) Je to vše věc názoru a skušeností, je mi jasné, že vždy budou mít lidi rozdílné názory a to je na jednu stranu dobře...Když muž myslí na sebe je to normální a v pořádku, když to udělá žena, je nenormální a špatná...
Zdeňka (Áňa02,Majda03,Matěj05)
10.8.2002 14:42:56
Grizzličko,

psala jste: "Nechápu? Když mi přeci někdo nařídí (například zákon) musíš si to dítě nechat, musíš! Co je na tom svobodného. Copak se dá láska vynutit, ano můžeme přinutit ženu, aby dítě porodila a aby se o něj starala, ale lásku mu musí dát sama...Musí to sama cíti, cítit že to chce, protože jinak to může dítěti jen škodit."

Víte proč jsou např. pravidla silničního provozu? Aby zachránila zdraví a životy lidí. Chcete říci, že my řidiči je dodržujeme dle Vašeho výkladu "svobodně" a bez přinucení s láskou? Pravidla jsou od toho, abychom mohli všichni žít právě svobodně - vzájemně - ne egoisticky - svobodně. Svobodně dát prostor pro svobodu druhých.

A ještě něco: to děťátko, které bude údajně nemilováno, musí jen proto, že jej jeho rodiče nemají teď rádi, zemřít? Není to trochu zvláštní důvod k zabití? Co když jsou na světě jiní lidé, vedle jeho rodičů, kteří jej milovat budou a chtějí?

Zdeňka
10.8.2002 14:03:27
Lenko C.

Cennější to je, ale mohl jsem ušetřit moji drahou ženu před ranami v srdíčku a všechno by (i mne) tak hrozně nebolelo :(

Fanda.
10.8.2002 14:01:24
Grizzli,
jsi fakt jak bojovnej medvěd :))))
Já přece neřekl, že zákon má zakázat interupci !? Čteš ty vůbec co říkám ? Přiřadila sis mne na druhou stranu tábora a natřelas mne na černo ! :))))

Říkám a opět to opakuji, že je chyba v prevenci, výchově, , rodině, toleranci, lásce k druhým a k úctě k životu.
Dnes máme volný sex (pozor neházej mně zase do pytle ke katolíkům .. sííím! díky), "uživatelský" způsob života, dětem do života raději nekecáme a když si někdo dovolí říct, že bychom měli jít do škol a trošku s těma dětma-puberťákama pohovořit tak dostaneme přes "tlamičku" :)))

Fanda :)
10.8.2002 11:11:42
Lenko C. Přečti si celou část této diskuzi.. nemusím to psát do každého příspěvku...
Moje dcera se narodila i když jsem brala antikoncepci, toto téma tu již bylo nejměně 10krát probíráno...
10.8.2002 10:56:20
Grizličko !!!
A co takhle antikoncepce ????
10.8.2002 10:47:49
Ještě Fando k tomu tématu "muž otec"...
Uvedu ti klasický příklad ze života...Žena nečekaně otěhotní a muž diťě nechce, žena dítě nechce....Muž se na ní vykašle a žije si spokojeně dál. Žena jde na potrat a je s toho (ve většině případů zdrcená) a okolí jí odsuzuje, citové následky, někdy i zdravotní si nese celý život...To se ti zdá v pořádku a správné?
Muž sobec je normální, kdežto sobecká žena je mrcha, vrah a já nevím co ještě...
Nejsem 100% feministka, ale když mluvíš o rovnosti co se týče zodpovědnosti za dítě, tak musíš brát v potaz i toto...
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 204 [Dalších 144 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.