| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdy začíná život - názory občanů

 Příspěvky 110 z 204 [Dalších 194 >>]
Jana
  • 
18.9.2002 15:30:48
Tak zkus PPR. Ale na dobré úrovni. viz www.lpp.cz

Teresa
  • 
28.8.2002 20:53:47
Mě před prvním a druhým dítětem sedla HA docela normálně, po třetím dítěti všechny naopak nesnáším, vyzkoušela jsem hodně druhů.
Když k tomu přidám i alergii na latex, je to průšvih.
Jitka
  • 
28.8.2002 11:07:58
Přiznám se, že jsem taky nepochopila ty "kódy" za každým nežádoucím účinkem HA.

A obecně, co se týče NÚ, taky bych řekla, že je to odlišné ženu od ženy. Některá vystřídá 10 druhů HA a nic jí nesedne a jiná je spokojená léta hned s tím prvním....Příbalový leták je sice dost nehezký, ale neznám příbalový leták, který by nehezký nebyl. I obyčejný acylpyrin má máslo na hlavě:-)
Al
  • 
27.8.2002 2:41:58
To, že Exluton by případnému miminku neškodil není pravda.
Evelyn1968,2děti
22.8.2002 21:46:18
Míšo,
tak to jsme měli u nás ve třídě přímo statistický vzorek. Ve třeťáku na střední byly čtyři spolužačky těhotné, dvě si miminko nechaly, dvě šly na interrupci, z toho jedna s trvalými následky a druhá má normální rodinku. Ty dvě, co si dítě nechaly jsou rozvedené a asi si dost zkazily mládí.
Bylo to ještě za totality, kdy jediná sexuální výchova byla, že k nám přišla paní doktorka a jako hlavní myšlenku neustále opakovala, že nejlepší antikoncepce je zdrženlivost :o))). Taky mi připadá, že dříve byla atmosféra ve společnosti víc nakloněná potratům než svobodným matkám nebo rodinám s hodně dětmi. Je dobře, že dnešní mladí lidé mají na výběr i jiné metody než zdrženlivost a že " jít na potrat " už není tak běžné. Na škole jsem nechápala, že si holky ty děti nechaly, ale teď když už mám sama děti, vidím to jinak. Nikoho kdo se pro interrupci rozhodl bych ale nikdy neodsuzovala, protože někdy je to jediná možná volba.
E.
22.8.2002 20:30:09
lukask....No to je sice hezké, ale já se přiznávám, že jsem z toho pochopila akorát to že, se tu mluví o orální antikoncepci:) Nešlo by to vysvětlit i pro nás laiky ( teda abych někoho neurazila ), pro mě?:)

Já jsem brala antikoncepci 7 let (Cilest pak Gravistat) a žádné vedlejší účinky jsem na sobě nepozorovala, naopak měla jsem pravidelnou a bezbolestnou menstruaci která trvala pouze 4 dny, pleť bez poskvrnky a nepřibrala jsem ani deko...Každý jsme ale jiný, co jednomu dělá dobře, nemusí ten druhý dobře snášet...



  • 
22.8.2002 19:55:02
Poruchy menstruačního cyklu. Perorální aplikace je provázena "víceméně pravidelným" pseudomenstruačním krvácením. Depotní injekce jsou provázeny epizodami nepravidelného krvácení nebo "špinění"12, jejichž frekvence s délkou užívání metody klesá a posléze většinou přecházejí v amenoreu13. Rovněž gestagenní implantáty provázejí obvykle nepravidelnosti menstruačního cyklu nebo amenorea14. Pokud se poruchy cyklu u injekční a depotní kontracepce objeví, lze je upravit současnou cyklickou nebo kontinuální aplikací estrogenů, gestagenů, estrogestagenní kombinace, nebo nesteroidních antiinflammatorií, event. i dočasnou.
Váhový přírůstek.15
Změny libida.16
Zvýšený výskyt ovariálních cyst.
Zhoršení akné.17
Bolesti hlavy.

17.8.2002 10:07:19
Ale jo, ale že ty příznaky začly tak nečekaně a nechtěly skončit. Navíc co v těhotenství člověk rád vydrží, to normálně může otravovat :o) Navíc nevím, jak je to u tabletek, ale u dlouhodobých forem (Norplant, Depo-provera) prý úplně může vymizet menses, a pak trvá třeba rok, než se obnoví. Teda - prý, bylo to uvedené v lékařském časopise, jenom u toho nebylo, jak je to časté. A co si budem povídat, spolehlivost u tabletek je udávaná 2-8, čili prakticky stejně, jako prezervativ... Teda, u typických uživatelek. U těch "perfektích" (což byly charakterizované jako ženy většinou podstupující speciální studii) to bylo podstatně míň, asi 0,5. A já bych perfektní účinnosti nedůvěřovala už právě kvůli tomu zvracení. Tady potom dávám přednost tomu, necpat do sebe nic, co mi nějakým způsobem škodí.

NO, ono všechno je v osobní zkušenosti, jakou člověk má :o)))

S.
Jana, dvě dcery
  • 
16.8.2002 23:25:14
Ahoj Sylvie,
to s těmi těhotenskými příznaky se mně stalo také, ale spíš to bylo vlivem psychiky (těhotná jsem ale samozřejmě nebyla, pro podobné případy mám ve stolku citlivý těhotenský test). Jinak i kdyby se exluton bral v začátku těhotenství, tak by to miminku opravdu uškodit nemělo. Se sníženou účinností při trávicích poruchách nemám zkušenosti, podle výrobce bys ale musela začít zvracet do 20 minut po tabletce a pak je prý nejlepší si vzít novou tabletku hned jak zvracet přestaneš. Navíc málo se to ví, ale exluton působí i tak, že mění hlen děložního hrdla, aby byl pro spermie nepropustný. Takže hypoteticky bys mohla otěhotnět snad jenom, kdybys tabletku vyzvracela, novou si nevzala a do cca 6 hodin bys měla pohlavní styk a samozřejmě ovulaci - dost nepravděpodobné. Myslím, že exluton je velmi dobrá volba, protože neblokuje činnost vaječníků (ovulaci), neobsahuje estrogeny, tudíž odpadají jejich nepříjemné nežádoucí účinky a mohou ho brát i ženy starší a dokonce i kuřačky. Já vidím největší výhodu v tom, že nemusíš po vysazení čekat na obnovení vlastního menstruačního cyklu.
15.8.2002 18:09:04
Ahoj Jani,

Exluton znám, brala jsem ho po porodu. Ten byl z hlediska nežádoucích účinků opravdu nejlepší, o to však záludnější :o( Čtvrt roku bez problémů, pak se mi najednou obejvily těhotenské příznaky - nevolnost + zvracení, únava, nadýmání, plačtivost, pnutí v podbřišku... Vydržela jsem to asi dva týdny, pak mi vypověděly nervy. Sice jsem nechtěla otěhotnět, ale na druhou stranu tragedie by to nebyla. Zato žít s vědomím, že pravděpodobně těhotná nejsem, ale možná taky jo a děťátko stále pořád práškuju... Brrr. Mám pocit, že Exluton by nijak moc miminku - plodu ublížit neměl, ale proč to riskovat. Navíc při zvracení se tabletka asi moc nevstřebá...

No nic. Měj se :o)

S.
 Příspěvky 110 z 204 [Dalších 194 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.