| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice České Budějovice

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 265 [Dalších 165 >>]
Hančlovi
  • 
20.4.2007 9:06:34
Do porodnice v ČB jsme přijeli v cca 3:30, 30. 3. 2007. Sestra se manželky ihned ujala. Mně povolali k porodu včas. Chování sester i lékařů můžeme pochválit. Miminko se vyklubalo ve 12:17 bez významnějších problémů. Po porodu měla malá novorozeneckou žloutenku, takže si obě nechali na neonatologickém 8 dní od porodu. I na neonatologickém byly obě spokojeny.
Hančl
19.4.2007 19:52:30
Tak to gratuluji.A co máte?Pochlub te se.Jsem docela ráda,že už je na porodnici méně kritiky.Chtěli bychom další dítko(třetí v pořadí)a pokud by to vyšlo na zimu se sněhem tak se jinam než do Budějic nedostaneme.A po prvním porodu(hororu)se mi do Budějic moc nechce.Děkuji za příznivý ohlas.
petluše
19.4.2007 9:23:18
Minulý týden jsem rodila v čb. Nemám připomínek, byla jsem spokojená. Jak ženské tak dětské sestry byly ochotné, trpělivé. Porodní asistentky se o mě staraly na jedničku. Jediné co bych vytkla bylo jídlo, to bylo docela děsné, navíc jsem měla dia dietu, podle mě to neodpovídalo.
Docela jsem se bála, po přečtení některých zkušenosti. Ale já mohu tuto porodnici doporučit.
  • 
17.4.2007 7:28:12
AHOJ TAK TA MAMINKA,CO NASTARTUJE,KDYŽ ČTE KRITIKU NA TUTO NEMOCNICI.....AT SE VŽIJE DO KUŽE MAMINEK,KTERÝM TŘEBA JAKO MĚ UDĚLALI NA BŘIŠE JIZVU OD PUPIKU DOLU PŘEZ20STEHU.A TO JEN Z NEDBALOSTI,ŽE PANI DOKTORKA NEPOZNALA,ŽE JE POROD NA MRTVÉM BODĚ.PO 16,5HOD MĚ KONEČNĚ OTEVŘELI A HOLKU VYNDALI!!!!!!TAKŽE KDE BYLA CHYBA?VE MĚ SNAD? ONA MÁ KAŽDÁ ŽENA POROD JINÝ,TO JÁ VIM,ALE I TAK SE KE KRITICE V MÉM PŘÍPADĚ PŘIKLÁNÍM. SNAD TO PŘÍŠTĚ BUDE V POHODĚ.DOKUJI DOKTORU,JEHOŽ JMÉNO MI ANI NECHTĚLI ŘÍCT,ALE VÍM,ŽE MĚL V PŘIJMENÍ W.RODILA JSEM 23,9,2004 AHOJ JARKA.
16.4.2007 15:44:28
Milé maminky,ptala jsem se své známé co pracuje v Č.B nemocnici proč jsou takové stížnosti na stravu.Pověděla mi,že díky úspornému opatření se v nemocnici nevaří a jídlo se dováží.Nevím od kud.Tak se není čemu divit,že strava je taková jaká je.Jedině stále častější i písemné stížnosti na ředitelství by mohly něco změnit.Ani některé sestry(lékaři) na jídlo nechodí.Nechutná jim.
Z. a 2 kočičky
  • 
8.4.2007 20:40:00
Ahoj,
už od prvního porodu (09/2005) se chystám napsat...
S nemocnicí v ČB jsem já osobně velmi spokojená, porodila jsem tu obě holčičky (druhá 10/2006). První porod byl sice dlouhý - bolesti asi 18hod, v nemocnici jsem byla 3 dny předem. Druhý porod už šel rychleji... Péče na sále byla úplně v pohodě - poprvé se mnou nějaká mlaďoučká asistentka-studentka také dýchala.U obou porodů jsem měla mladé doktorky (MUDr. Brčákovou a Mudr.???asi Fluxovou nebo tak nějak) - obě moc příjemné, šikovné. Co se týče pobytu na šestinedělí tak také v pohodě. Jediné co mi trochu vadilo bylo nemocniční jídlo, ale to je opravdu jen detail. Takže se určitě nebojte :-)))
3.4.2007 17:41:30
Ahoj,
nedá mi to a musím sem napsat svou zkušenost. V průběhu těhotenství jsem hledala o porodnici mnoho informací a bohužel jsem našla většinou negativa než pozitiva. A tak jsem se začala hodně bát. a čím víc se blížil termín, tím jsem se bála víc a víc. V lednu jsem byla hospitalizovaná týden na odd. rizika.

Jelikož jsem byla po termínu, musela jsem nastoupit do nemocnice. Nastoupila jsem v pondělí a naše Karolínka se narodila ve středu, na 1.jarní den, 21.3.2007. Ležela jsem na oddělení šestinedělí.

Co se týče mého porodu, v pondělí a úterý jsem poslíčkovala. Ve středu v 10,00 mě probudilo bodnutí v břiše... po 10 minutách znovu.Bolesti se zkracovaly co 5 minut.
13,00 hodin byl oběd. Křenová omáčka, kterou nemusím.
13,15 volám manželovi, aby mi na návštěvu přinesl koblihy, že mám na ně děsnou chuť. Říkal mi, že už se za mnou chystá, dokonce i s tchýní.
13,30 Jdu do sprchy! Sprcha jen kontrakce zesílila.
13,40 Jdu na chodbu! Sestra na mě kouká a říká: "Vy rodíte?!" a já na to "Asi jo!" a ona zase "Vezměte si osobní věci a půjdeme na vyšetření."
13,50 jdu přes oddělení a ve dveřích potkávám manžela a tchýni. Tak jsem jim jen stačila říct, že jdu na vyšetření, že mám bolesti, tak ať počkají.
14,00 vyšetření na porodním sále. Paní doktorka konstatuje "Už si jí tu necháme, je otevřená na 4 cm!!!" pak přišel na řadu klystýr, vzápětí sprcha.
14,30 píšu manželovi, že rodíme! Vzápětí mě připojují na monitor a říkají mi, že mohu zavolat manžela!
Jakmile dorazil, šli jsme hned na porodní box.
16:35 na 3 zatlačení byla Karolínka na světě.

Co se týče péče. Chtěla bych poděkovat všem doktorům, všechny sestřičky na šestinedělí i na dětským byly moc fajn. Jak jsem se bála rodit v Českých Budějovicích, tak jsem byla mile překvapena, jak bylo všechno o.k. Na porod mám krásné vzpomínky. Snad i proto, že jsem hned druhý den seděla, jako když jsem nerodila. Ještě jednou díky moc!!! V budějovické nemocnici jsou opravdu profesionálové! Příště tu budu rodit zas. Jen jediné bych vytkla a to stravu, která nebyla nic moc.
3.4.2007 14:56:41
To tedy klobouk dolů.To bych neudělala(mám problém s tlakem 210/110)při porodu.Mám pocit i vlastní trpkou zkušenost,že nespokojené jsou vesměs prvorodičky.Proč? Nevědí co se děje,co dalšího nastane a nikoho blízkého u sebe nemají.Já taky byla vykulená.A personál se se mnou nebavil jen pojďte se a tam a to bylo všechno.Řekli dýchejte.Jak to mi neukázali a na kurzu se toho taky moc nedovíte a ani nenatrénujete.Jako druhorodička v jiné porodnici jsem měla lepší zkušenost.Manžel hned u mne,dýchání zkuste raději takhle(názorně předvedeno).Na šestinedělí se mnou na pokoji byla prvnička a ta mi říkala,že celou dobu u ní byla sestra a dýchala s ní a vše vysvětlovala.Holčička se narodila asi po čtyřech hodinách od první kontrakce.
3.4.2007 12:33:35
Tak nakukuju a když čtu tu spoustu kritiky, tak se odhodlávám popsat svůj porod v ČB.
Porody mám za sebou 3. Jeden dokonce velmi nadstandartní s mou osobní doktorkou, provedený přesně podle mého rozpisu.

Poslední porod proběhl velmi překotně, do porodnice jsem jela na poslední chvíli a musela zvoli ČB. Rodila jsem v den kdy porodnice doslova praskala ve švech. Navíc věděli, že jsem chtěla jinam a přebíhala s kontrakcema z porodnice do porodnice
/takže Ajino jestli si hledala někoho kdo se nebojí s kontrakcema, vysokým tlakem, cukrovkou a v dobu 23.00 odejít, protože je nespokojen - tak tady mě máš/
Na doktory jsem vybíravá, chci aby fugovali jak mají a dokážu se pohádat. Vše jsem jim předvedla dosyta.
-ukázala jsem na asistentku, kterou bych ráda u porodu, ona souhlasila,
-odmítla jsem přítomnost kohokoli dalšího - souhlasili,
-nechtěla jsem nástřih, klystýr, holení - bez problémů (oholená i vyprázděná jsem byla z domova),
-chtěla jsem do posední chvíle chodit a při porodu polosedět - souhasili,
-dítě okamžitě na bříško a samotu po porodu - bez problémů.

Jediný zápor, který se našla byl, že díky přeplněnosti musel prcek spát jinde a já na ženském - vysvětlili, omluvili se.

Následná péče. OZnámila jsem že ač 3ti rodička, nezvládám dobře kojení, ale kojit chci a ať mě to někdo naučí. Sestřička (teprve později mi jedna spolubydlící oznámila, že je to nejvyhlášenější semetrika a mrcha na oddělení) - u mě doslova prostála důlek a její trpělivost neznala mezí. Nosila pomůcky, radila a znovu a znovu pomáhala přiložit - až se konečně podařilo :-)))
Malého mi vždy bez problémů přikrmili - stačilo jen slušně požádat.

K ostatnímu - Dr. Dohnalovou velmi dobře znam, chodila jsem k ní 2x při těhucukrovce. Vždy do důsledků zkotrolovala vše co měla, jestli tohle někdo považuje za chybu - tak je sám proti sobě. Pokud cukr stoupl, ptala se co jsem dlabala a když jsem přiznala zmrzku - přísně napomenula, ale že by někdy byla zlá - tak to jsem tedy nikdy nezažila.

Epidural jsem já osobně nechtěla - ale má známa ano a v ČB ho dostala - pouze musela nahlásit včas. Tatáž paní měla i zamluvený nadstandart a dostala ho.

Jsem přesvědčená že v porodnici v ČB jsou dobří lékaři i sestřičky. Přemýšlím proč je někdo nespokojen a druhý nadšen. Jediné co mohu poradit, vždy včas říct co chci a trvat si na tom.
Lidka dva kluci
  • 
21.3.2007 18:18:27
No ,Když je tam rodička sama tak jsou sestry miliový,ale pokud mají frkot tak jsou schopný nechat odrodit i ve sprchách.Po rušné směně si raději dají kafíčko,než by šli dýchat s rodičkou.To není jen moje zkušenost.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 265 [Dalších 165 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.