| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice České Budějovice

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 265 [Dalších 235 >>]
Zuzka23 ,Niky3 a Dáda2
  • 
1.2.2009 13:31:55
já jsem také rodila v Č.b a hned dvakrát a teď sem rozhodnuta si najít jinou porodnici. Při Nikolce mi praskla voda a žádné kontrakce, byla sem zavřená v pokoji 2x3 metry s maminkou která měla kontrakce, takže mě tam celou dobu znervozňovala a k tomu ty nesnesitelné hodiny tik-ťak,tik-ťak,tik-ťak. A potom když ji odvedli na sál tak sem ji stejně slyšela jak rodí, opravdu povzbuzující,celou noc mě nikdo nekontroloval, a pak mi ráno řekli ,,chcete rodit normálně a nebo provedeme císařský řez? Co si mam vybrat asi tak. Nikolka byla nožičkama dolů, takže CŘ,,chápete to ? jak mi mohou dát vybrat je jejich popis práce co je nejlepší a manžel tam samozřejmě nemohl bej. Samozřejmě sem mu dala hned vědět a přijel. A to najednou bylo péče, furt kolem mě někdo lítal. A u Danečka : měla sem kontrakce po 5 minutách jeli sme do porodnice, tam mě přeposlali na šestinedělí že to ještě na porod není. Fakt síla celou noc sem měla bolesti, když sem šla na sesternu jestli mi mohou dát něco nabolest prý ne. Ráno mě odvedli zase na sál. Otevřená sem byla jen na dva prsty , protrhli mi vodu aniž by se někdo na něco zeptal a daly na sál zkoušeli na mě klystýr a ten sem odmítla.Porod byl velice bolestivý a všichni co kolem mě chodily byly nesnesitelný jak kdybych je obtěžovala když chci miminko. Nedali mi vybrat poloho musela sem zkákat jak oni chtěli i když sem to odmítala a pak když už sem jim tvrdila že že malej jde ven mě postavili a abych se opřela o porodní stůl že mam času dost a ejhle, kontrakce a malej byl venku měli exoti co dělat aby ho chytili.A PAK HOVADA PO PORODU ZJISTLI ŽE MĚ NEMUŽOU UMRVIT JEN SPODEK A ZAŠÍT MĚ, ŽE JSEM NA TO ALERGICKÁ (HLAVMĚ ŽE SE PŘI PŘÍJMU VYPISUJÍ PAPÍRY) TAM UŽ MĚ NIKDO NEDOSTANE I KDYBY TO BYLA JEDINÁ PORODNICE, TAK SI TO RADŠI ODRODIM DOMA S MANŽELEM NEBO KLIDNĚ NA POLI A DO SMRTI NEZAPOMENU NA TU BÁBU CO ZKÁČE PO VYSÍLENEJCH MAMINKÁCH ABY VYŠLA PLACENTA
Ivuus2
29.1.2009 19:48:29
Ahoj Renčo, oni to spíš berou tak,že když nespí oni,proč by měla spát novopečená matka.Když jsem šla na sesternu ve 4 ráno,sesterna byla zavřená a ony chrněly schoulený v křeslech.No prostě děs a běs.
Renča
  • 
28.1.2009 9:17:08
Ahoj, mám úplně stejnou zkušenost. Když malý večer vyváděl, protože ho bolelo břicho, tak jsem taky odešla z pokoje, abych ostatní nerušila a sestry mi vynadaly, že ostatní jsou přece na šestinedělí, tak co čekají.... :-( Podle mého mají ostatní maminky právo na určitý klid - zvláště v noci,ne?
Ivuus2
21.1.2009 22:27:58
Ahoj Renčo, rodila jsem v létě 2008.Šla jsem na plánovaný SC.Přístup sester na gynekologii byl výborný i péče sester na šestinedělí~d~.Ale co jsem zažila s těma dětskýma sestrama,to snad ani v nejhorším snu nelze zažít.Nejen,že jsou hrozně nepříjemné,ale dávají to těm maminám pěkně sežrat a nejhorší mi to přišlo od těch starších sester,které už zkušenosti mají a ví, jak jsou začátky těžké a hlavně ty hormony dají zabrat a taky ta samota a nezkušenost.Dcera neustále spala,takže vážení po kojení nebylo možné,protože při kojení neustále usínala.2 dny před propuštěním malá plakala celý večer,tak jsem se v noci sbalila a šla si s malou sednout na jídelnu,v tom tam vrazila dětská a vynadala mi proč nejsem na pokoji, když jsem odpověděla, že malá hrozně plače a nechci rušit ty ostatní, odpověď mě šokovala - jsou na šestinedělí,tak ať si zvykají.No a ráno na mě vyjela,že malá padá s váhou,ale když jsem tam chodila,že nejí,odpověděly,že je to tou žloutenkou a že se vše upraví.Tak noc před propuštěním jsem jí musela ´´šiškovat´´mlékem,aby trochu přibrala a ony byly z obliga,že nic nezanedbaly.Závěr - příště budu chytřejší a nedám se.A nebo budu mít štěstí na dobrý tým sester-aspoň budu doufat.
Colombi
12.1.2009 16:53:17
Já rodila v čb porodnici před téměř pěti měsíci. Když na to zpětně vzpomínám, tak teda nic moc :-(. Po 14 hodinách porodu mi udělali akutní SC. Těch 14 hodin nic moc - šílené bederní bolesti a nikdo kdo by vás podržel - manžela vám tam nenechají a PA si vás nevšímají. Dodnes si říkám proč až po 14 hodinách zjistili, že se miminko dusí. Nicméně maličký je v pořádku a jsem moc ráda, že ho mám. Na šestinedělí nic moc - ženské sestry byly celkem fajn, ale ty dětské - jak provorodička jsem toho moc nevěděla a sestry mi toho taky moc neřekly. Maličký už v porodnici trpěl tzv. 3měsíční kolikou - tehdy jsem o tom moc nevěděla, ale jedna sestra mi vynadala, že pokud ho nenechám pořádně = několikrát odříhnout (nám se to z počátku moc nedařilo), tak se nemám divit, že těmi kolikami trpí - až doma jsem zjistila, že odříhnutí na to v podstatě žádný vliv nemá, protože je to způsobeno především kvašením mateřského mléka! Když jsem byla na JIPu, tak mi malého vozily tak 3x za 24hodin a k tomu ještě nakrmeného, takže o řádném rozběhnutí laktace a kojení kolostrem se nedalo vůbec mluvit. Když měly sestry malého ještě v péči, tak už měl opruzeninu - když mi ho předávaly, tak mi vůbec neřekly, že mám na to používat nějakou spec. léčivou mastičku a já ho mazala tím co tam od nich dostanete k běžné péči - samozřejmě se mu to hned zhoršilo a ještě jsem za to mohla já! Takže závěrem dětské sestry byly asi největší zklamání ~;((
21.10.2008 11:37:43
Já jsem rodila v českých budějovicích před 5 týdny. Na příjmu, na přípravně a u porodu jsem byla maximálně spokojena, bála jsem se toho, že můj přítel nebude po celou dobu se mnou, ale zavolali mi ho , hned jak mě vyšetřili, což byla asi hodinka po příjezdu do porodnice. takže si to celou dobu prožíval se mnou, a zůstal se mnou a s našim synem i ty dvě hodinky po porodu. Sestry a doktoři na ženským byly opravdu v pohodě, poradili a pomohli a byly opravdu milý, ale bohužel se to nedá říct o sestrách na dětským, ty byly opravdu nesnesitelný, já jako prvorodička jsem nemělá žádné zkušenosti s malým miminkem a když jsem od nich potřebovala pomoct a poradit, tak mi skoro vynadali, jak to že si s dítětem nedokážu poradit sama. a ne jen tohle ale byly celkově nepříjemné, hlavně konkrétně jedna sestra.Oni mi ten pobyt v porodnici opravdu dost znepříjemnili, tak jsem byla ráda, když si pro nás přítel za 4 dny po porodu přijel a jeli jsme domu. Takže celkově jsem byla s porodnicí spokojena až na ty sestry, ale musí se uznat, že tato porodnice je opravdu výborná na maličký děti, dokážou se tam o ně opravdu postarat, takže kdybych se měla příště rozhodnout, kde rodit, znova bych uvažovala o budějovicích. A pokud by šlo o ty sestry , byla bych na ně stejně příjemná jako oni na mě, Oni tam jsou hlavně kvůli nám maminkáma a jejich dětem, měli by si uvědomit tak se chovaj a jaký k tomu mají důvod...
16.10.2008 21:35:11
To je normální,že manžel zůstává dvě hodiny po porodu s manželkou na sále,je to ve všech porodnicích a taky ve většině porodnicích je manžel s manželkou od začátku porodu,i kdyby trval 20 hodin,což v Budějovicích není.
JANULA
  • 
11.10.2008 16:53:33
S ČESKO BUDĚJOVICKOU PORODNICÍ JSEM SPOKOJENA.RODILA JSEM TAM UŽ 2X A POKAŽDÉ CÍSAŘSKÝM ŘEZEM.NIKDE JINDE BYCH NERODILA.
9.9.2008 20:45:34
Tak já rodila v CB před dvěma měsíci a můžu jen doporučit. Na porodním sále jsou super jak lékaři tak asistentky a dalo se s nima domluvit bez probémů. Manžel nechtěl být u porodu jen nafotit mimčo a nebyl žádný problém ještě mu volali, aby přijel včas a dokonce tam mohl zůstat i ty dvě hodiny po porodu s námi na sále. Něco jiného je to pak na šestinedělí, sestřičky nic moc. Já sice vím, že toho mají hodně, ale s ženskou po porodu cloumají hormony a tak čeká trochu jiné chování než to, že je vlastně otravujete. Moje mimčo mělo hlad a musela jsem chodit na dokrm. Mlíčko se mi začalo dělat až třetí den po porodu a je stresující když pláče hlady a vy vlastně obtěžujete ty co vám mají pomoci....tak tam je mínus, ale dá se to vydržet.
8.9.2008 9:34:34
V červnu jsem rodila v 4B a ještě teď mám husí kůži.Bohužel mi začali kontrakce o 2 měsíce dřív,tak jinde než tam to nešlo kvůli záchraně miminka.Na porodnici jsem ležela 3 dny a 4 den jsem rodila.Profesně jsou tam asi na úrovni,ale z lidského hlediska je to hrozný,když jste opravdu ve špatném psychickém stavu,tak Vás tam nikdo nepodpoří,sestry byly jak ledové královny,když už to bylo k porodu a chodila jsem po chodbě,tak sál,na kterém rodila jiná paní,byl otevřený a já všechno slyšela a věřte,nebylo to před porodem nic příjemného,díky tomu,že tam manžel nemohl být předem,tak porod samozřejmě nestihl,potřebovala jsem držet za ruku a nikdo mě za ní nechytl.U porodu jsem měla nepříjemné sestry i paní doktorku.Na Nenatologickém oddělení to nebylo se sestrama lepší,ale pan doktor Smrčka byl velmi příjemný a machr-to se musí nechat,ale i tak jsem ráda,že nás 9 den převezli do Písku.Nedá se to srovnat,v Písku jsou všichni milý a díky jejich chování,jsem 6 týdnů přežila ten strach o miminko.Jestlo ještě někdy budu mít další miminko,tak se od začátku budu modlit,abych neporodila předčasně.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 265 [Dalších 235 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.