| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice České Budějovice

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 265 [Dalších 215 >>]
  • 
21.8.2008 10:51:40
Ahoj Jani,je mi 21let a čekáme s manželem také první mimi v listopadu tohoto roku a moc se na něj těšíme,manžel chce být u porodu semnou,ale zarazilo mě,že v ČB nemocnici semnou nemůže být celou dobu a že mi ho snad pak pošlou domu než to nastane.Docela mám strach.Zajímalo by mě uplně všecičko,co se ohledně Českobudějovický nemocnice týče..
28.7.2008 20:54:47
Lidko,myslím,že si ale lehce protiřečíte.Vy už do této porodnice"šijete"několik let a nemyslím,že by jste nějakou změnu zaznamenala.Pokud chcete opravdu nějakou změnu pište řediteli nemocnice,na magistrát,na ministerstvo.Myslíte,že psaní na tyto a podobné stránky něco změní?Logika Vašeho jednání mi opravdu uniká,svůj názor jste řekla,všichni ho znají,Vy sama jste napsala,že už do ČB porodnice nechcete nikdy vkročit,tak už by Vám to mohlo být v podstatě jedno.Samozřejmě,že se zase budete ohánět svobodou slova,to můžete,ale každá budoucí maminka,která sem nebo na Aperio zavítá si jistě diskusi přečte celou a pokud pod každým 3-5 příspěvkem najde podepsanou tutéž osobu,která navíc píše stále to samé,myslíte,že Vás bude brát vážně?
Na Aperiu přesvědčujete maminku,že její porod zajisté zkazil jeden určitý lékař,kterého v příspěvku jmenujete,když Vám táž maminka napíše,že se o tohoto lékaře nejedná,tak už Vám to za odpověď nestojí.Kydat na největší kapacitu v dané porodnici se nezdráháte,ale uvést vše na pravou míru,to už zase taková moralistka nejste.
Pojďte tuto a jiné podobné stránky opět nechat plnit své poslání a nechte prostor aktuálním příspěvkům.
Podotýkám,že nejsem ovlivňována ani najímána pesonálem českobudějovické porodnice,aby nějaký příspěvek psala.
Aby ty mé řádky nebyly,až tak od věci.Tak na závěr skutečnost,že mám doma dvě děti,obě se narodily v ČB porodnici a nebýt personálu zdejší porodnice,nemohla bych Vám psát o svých dvou dětech.
23.7.2008 14:02:21
Hanko,přesně stejnou zkušenost mám já před 5,5lety a proto jsem další dva porody absolvovala v Prachaticích.Mám na tebe prosbu.Mohla by jsi tuto zkušenost napsat i na Aperio.cz? Tamní maminky o jakékoliv kritice nechtějí ani slyšet.Jsou masírované PA a sestrami a proto napadají maminky,které mají jinou zkušenost.Pokud máš odvahu tam napsat budu jen ráda.Jen zveřejněné negativní zkušenosti mohou něco změnit k lepšímu. Chování personálu je otřesné a bohužel nejen na porodnici.Ale v celé nemocnici.
  • 
23.7.2008 13:53:13
Rodila jsem před čtyřmi lety, tak moje zkušenosti nejsou tak aktuální. První porodní dobu jsem strávila na lůžkové části, kdy mi dala bez jakékoliv informace mladá arogantní doktorka lék na spaní, protože jsem přijela po desáté v noci, jenže vše šlo rychleji, než předpokládala. Rušila jsem dvě spolubydlící s jejich miminky, protože jsem chodila na záchod a na chodbu na lavičku na chodbu, kde jsem si vychutnala první dobu porodní. V půl třetí ráno jsem zašla za sestrou, která si v klidu seděla na sesterně, že už to nemůžu vydržet a když mě odvedla na sál, zjistil doktor, že jsem otevřená na 10 cm, tedy vlastní porod už začal.
Naštěstí sestry samy zavolaly manžela. Porod proběhl v klasické poloze s aplikací hormonů pro rychlé vyloučení placenty(pak jsem hodně krvácela), dceru hned odnesly sestry na umytí, jako bych tam ani nebyla - daly mi jí až po upozornění.
Na lůžkovém oddělení si nás asistentky krom standardních, uchvátaných procedur (pomoc při koupání) nevšímaly, takže jsem zjistila, že nemám mléko (udělalo se mi až za dva dny), až když dcera z dehydratace dostala 39C horečku. Pak mi vynadaly, že jsem nepřišla za nimi !!!! (Jak jsem to mohla tušit, když to bylo moje poprvé)...
S odstupem mám pocit, že českobudějovická porodnice funguje hlavně tak, aby bylo vše co nejpohodlnější pro doktory a sestry a určitě ne pro maminky a jejich děti. Stálý personál byl většinou velmi nepříjemný a choval se "vrchnostensky", naštěstí jsem "chytla" dobrého porodníka a velmi příjemné praktikantky z jihočeské univerzity. Lidé se v Česku k sobě nechovají moc hezky a v porodnicích se to bohužel projevuje na citlivém místě.
11.7.2008 10:48:21
V Budějkách jsem sice nerodila, ale mimísek sem byl převezen na neonatologické oddělení v kritickém stavu, díky včasné diagnoze a zahájení léčby panem doktorem Janem Smrčkou, starostlivou péči paní doktorky Sýkorové a sestřiček z ARA, máme syna:-)) děkujeme, malý byl na neonatologii necelý měsíc, já o 5 dní míň(čekala jsem na propuštění z porodnice, kde jsem rodila), za celou tu dobu nemám ani jednu negativní zkušenost, sestřičky na ARU byly příjemné a velmi lidské, na celém oddělení panuje velmi příjemná až rodinná atmosféra a zároveň vysoká profesionalita, na ARO jsem mohla v kteroukoliv denní a noční dobu ( třeba i ve dvě v noci), i sestřičky z mediálu byly super, kdykoliv byl sebemenší problém, tak se člověk mohl ptát a nikdy ho nikdo neodbyl, mimíska pak dostanete na pokoj i v inkubátoru (což je asi málokde, jestli vůbec někde jinde), velmi se zde propaguje kojení (kojily i maminky, co měly velmi nezralá miminka pod 27tt), s kojením Vám hodně pomohou sestřičky a laktační poradkyně, také ne všude Vám umožní pobyt s nedonošeňátkem hned od počátku, tady ano ( byly tu maminky i 3 a více měsíce), prostě kdyby se známkovalo oddělení neonatologie , tak je to 1 s * a ještě podtržená, děkujeme celému oddělení neonatologie za vše, co pro nás udělali
7.6.2008 22:26:03
Chtěla bych touto cestou poděkovat všem sestřičkám na rizikovém oddělení za jejich laskavé a ochotné vystupování, díky nimž byl můj 2 měsíční pobyt mnohem snesitelnější. Také PA jsou v této nemocnici opravdové profesionálky s lidským přístupem, které maminkám poradí, jak správně dýchat, a dodají energie vše v pohodě zvládnout.
Můj velký dík patří také panu doktorovi Schacherlemu, který se o mne staral na riziku, nakonec porodil mou dceru a díky svým zkušenostem mne zachránil od císařského řezu. Všem budoucím maminkám mohu tuto nemocnici jen doporučit.
  • 
19.5.2008 20:03:15
Dobrý den,chválím Vaši porodnici,rodila jsem před 9 lety a to jsem měla katastrofické zážitky s přístupem sester,vládla neochota a nepříjemnost ale podruhé jsem rodila 22.4.08 a zážitky se nedají srovnat,příjemná porodní asistentka a Mudr.Brčáková byli skvělé a posléze na šestinedělí skvělí personál,příjemné chování sester,za 9 let se to opravdu změnilo k lepšímu jen Vás chválím jen tak dál.
6.4.2008 23:24:23
měsíc na rizikovém odd. - skvělý veškerý personál, bezvadný přístup. Díky jejich diagnostice jsem se dostala se dvojčaty včas na sál . Jediný malý problém je dispozice oddělení : na dva pokoje ( 6 těhotných ženských )je jeden záchod a jedna sprcha - a to sem tam leze na nervy - ale to se dá vydržet :-). Kluci se narodili ve 29.týdnu : takže týden byli na JIPce - úžasný opět veškerý personál. dalších 14 dní byli na intermediáru - u sester . Tam je přístup k rodičům a dětem trošku horší, ale na obranu sester musím říct, že toho mají docela dost. a když už dostanete dítě k sobě na pokoj, je to paráda. všechno se snáší lépe a sestry i lékaři jsou fajn. děkuji všem za záchranu našich dětí !
Eva a certik
  • 
29.3.2008 21:19:45
Milé mamky,
pred prvnim porodem (unor 2005) jsem se rozmyslela mezi porodnici v CB a vychvalovanou v Krumlove. Nakonec jsem se z duvodu vybavenosti neonatologie (co kdyby byla treba) rozhodla pro CB. Sveho rozhodnuti jsem absolutne nelitovala. Prijem, porodni sal, sestinedeli i neonatologie naprosto skvely pristup. Profesionalni a predevsim lidsky pristup a ohromna podpora me moc moc pomohly pri mem druhem pobytu v Budejovicke porodnici (duben 2007), kdy me tehotenstvi bohuzel skoncilo v 19 tydnu. Pokud se nam jeste zadari miminko, jdu opet sem.
Zuzana a třítýdenní dcera
  • 
13.3.2008 15:02:02
Taky chci poděkovat porodnici v Českých Budějovicích za profesionální přístup. Já si tam poležela tři týdny - dva týdny na rizikovém; jeden týden na šestinedělí a pár dní na neonatologickém odd. Není nic na co bych si touto formou chtěla stěžovat. Chci jim touhle cestou poděkovat za krásnou zdravou dceru, která mi tu za zády spinká v postýlce ;-)
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 265 [Dalších 215 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.