| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice České Budějovice

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 265 [Dalších 205 >>]
9.3.2008 20:22:26
I já se chci podělit o velmi dobrou zkušenost s porodnicí v Č. Budějovicích. Bohužel neznám jména všech ošetřujících lékařů a Pa , abych jim mohla aspoň takto poděkovat za jejich velmi profesionální přístup a milé jednání, během 11 dní, které jsem strávila v této porodnici.Jako prvorodička jsem si taky vybrala tuto nemocnici, i když jsem slyšela i nějaké negativní hodnocení. Jsem ráda, že jsem se takto rozhodla!!! Děkuji
Kamila, syn
  • 
4.3.2008 23:22:49
Mohu jen souhlasit. I ja mela stesti na personal, rodila jsem cisarem (dr.Schacherle)-vyborny, uprimne mi rekl pravdu,jak se veci maji a nebyly to zrovna slova utechy to mi verte. Sestry na JIPU parada,ochotne, dokonce jsem s nima nemusela chodit hned nasledujici den do sprchy a nechaly me v plne peci meho manzela. Kluka vzdy videl jen manzel,protoze byl v inkubatoru. Nevadilo mi to,prinesl mi jeho fotku a bylo hned veseleji. Po prevezeni na zenske jsem se setkala jen se privetivyma sestrama i sanitarkou :),jidlo mi podle prani nosila na pokoj. Dr. Slakova - radost byt v jeji peci, (ovsem velmi spatnou zkusenost mam s dr.Jezkem a dr.Linhartem, kteri me chteli poslat domu,bez ditete). Ozvala jsem, ze dite se narodilo zive a odejdeme jedine spolu,az bude v poradku. Reknu Vam,nechapali to dlouho. Ale situaci zacali nakonec resit a premistili me primo do odd.neonatologie,kde jsem uz mohla byt kdykoliv s malym. Personal na neonatologii je nepopsatelny - skvely. Vse se tam resi hromadne,snad kazdy doktor zna kazde male mrne, kdyz se konkretne zeptate vzdy Vam odpovi.
Jedina vec se mi tam nelibila a to psychicke stavy druhych maminek. Hrouti se,breci, pak se zas smejou, je to jako na houpacce.
Mam krasneho zdraveho uz rocniho kluka, ale jeho start do zivota nebyl zrovna snadny. Jeste jednou dekuji vsem zamestnancum v nemocnici CB.
Staňková Iva
  • 
2.2.2008 16:05:10
Touto cestou bych chtěla velmi poděkovat MUDr.Šlakové a celému týmů porodních asistentek Kučerové S., Cibulkové P. a Karasové V. za skvělý přístup a profesionální odbornost, díky kterým přišel na svět náš syn Davídek dne 26.1. 2008. A zároveň chci poděkovat také týmu na oddělení šestinedělí a novorozeneckém za profesionální přístup a maximální vstřícnost. Děkuji manželé Iva a David Staňkovi
  • 
27.1.2008 18:34:07
Ahojky,chtěla bych Vám také napsat své zkušenosti s touto porodnicí.Jako těhotná jsem si pročítala tuto stránku a byla jsem z toho v šoku.Českobudějovickou porodnici jsem si vybrala proto,že je vyhlášená zejména péčí o miminka.O to jak asi bude mě jsem se moc nestarala,i když je pravda,že jsem se dost bála.Rodila jsem 3.1.2008 císařským řezem.Bydlím za Českým Krumlovem.Sice je porodnice v Českém Krumlově vyhlášená,ale s místním panem primářem jsem se zklamala.Jenom díky němu jsem se musela léčila 2 roky a nakonec mít dítě dřív.Podle mého názoru léčí od stolu,ale to nikomu nevnucuju a beru,že riskuje a rodí v Krumlově.
Začalo to mým žlučníkovým záchvatem.V těhotenství se mi totiž objevily žlučníkové kameny.Pro příčnou polohu jsem byla objednaná na 4.1. na císaře.Bohužel mě 1.1. chytil žlučníkový záchvat a tak jsme se s manželem dohodli,že nebudeme riskovat a zajedeme do porodnice,aby mi píchli něco na uklidnění.Báli jsme se toho,že si vezmu léky na bolest a ještě malé ublížím.Přijeli jsme tedy na příjem,sestřičky skvělé!!!Okamžitě si mě tam nechali.Trošku mě jenom zarazila paní doktorka na příjmu s tím,že mi řekla,že si myslela,že budou mít leháro,co zavedli ty poplatky a já už jsem 48 příjem a ženský tam lezou jen se samýma blbostma.Neměla jsem na to co říct,přišla jsem si jak debil.
Umístili mě na přízemí a nasadili kapačky.Podepsala jsem papíry na předčasného císaře.Ráno mi ovšem řekli,že se počká až na toho 4.1..Mezitím pan primář rozhodl,že se mě vezmou jako první v 8,00 3.1.Takže 2.1. jsem podstoupila všechna předoperační vyšetření,monitory a tak.Sestřičky na přízemí vynikající.Ležela jsem tam už po třetí a nemůžu si stěžovat.Ráno 3.1. mě vyvezli na porodnici,tam jsem měla všechnu přípravu.Manžel mohl být se mnou,byla jsem ráda,když už jsme přišli o normální porod,tak alespoň to.Sestřičky mě i manžela nechávali spolu,bála jsem se o to míň.Pak mě vezli na sál do druhého patra.Manžela nechali sedět v předsálí,hned jak se malá narodila byl s ní.Viděl koupání,vážení a tak mohl si jí chovat fotit,jak chtěl.Já na sále měla také skvělý tým.Moc jsem se bála,ale anestezioložky jako by to vycítily a neustále si se mnou povídali.Napětí ze mě celkem opadlo.
Ze sálu mě vezli na JIPku,sestřičky skvělé...všechno bezvadné...Tam jsem byla dva dny.Malou mi nosili po pěti hodinách přikládat.Viděla jsem jí už dvě hodiny po operaci.Jenže máte takové bolesti,že si to ani neužijete.
Z JIPky mě po dvou dnech převezli na šestinedělí.Malou mi dovezli hned.Sestřičky na novorozeneckým jsou zlaté duše.Se vším ochotně poradí a pomůžou.Samozřejmě musíte mít snahu i vy.Sestry na oddělení jsou taky moc fajn...až na vrchní sestru,ta mi opravdu nesedla.Zde jsem byla 4 dny,nemohla jsem si skoro na nic stěžovat,jediné,co mi vadilo je nedostatečná hygiena.Mohlo by se tam víc uklízet kolem umyvadel,záchod a sprchy.Ale to je můj osobní názor.Jinak strava docela šla,já mám dietu žlučníkovou a docela jsem se tam najedla.Tak to je asi všechno.Všem maminám hodně štěstí.Já tam rodila svoje první mimi a jestli budu moct,tak budu rodit i druhý!!!
Petra a Pavlík 07
13.1.2008 0:01:49
Já rodila v Č.Budějovicích loni v únoru.Nemohu si stěžovat na přístup jak doktorů,tak ani sester!
Epidurál jsem měla,ale....můj porod byl komplikovaný.

V PONDĚLÍ mě můj dr.poslal na vyvolání porodu kvůli podezření na preeklampsii...

v ÚTERÝ mi udělali Hamiltona(píše se to,tak?)a píchly provokačku.Večer mě začalo jen bolet břicho a začala jsem malinko špinit....

ve STŘEDU mi zavedli prášek a to se začalo něco dít do 30 min....šla jsem tedy znovu na vyšetření a dr mi píchnul vodu...a už si mě nechaly na čekacím pokoji....
celý den(odpo mi udělali přípravu-klystýr atd.)jsem měla bolesti a čekala kdy to přijde,ale čekala mě ještě cela noc:-(nespala jsem,pořád jsem byla ve sprše...a čekala.Neotvírala jsem se....

ve ČTVRTEK
pak mě čekalo vyšetření v 6.00ráno(čekala jsem jak na smilování) a od pondělka jsem se otevřela jen na 2 prsty:-(,ale dr.byla nadšená a povídá:"tak už volejte domů....půjdeme na porodní pokoj"Já byla šťastná,že už může dorazit....
-dali mi kapačku na otvírání a kontrakce sílily!!!Ve sprše jsem byla jen 3x-kvůli injekci v žíle:-(,ale zvládla jsem to....(teda my)
-pak už to bylo fakt hustý a dr sám přišel s nabídkou epidurálu!"ANO,hned,prosím!!!"(mluvila jsem o něm při příjmu se sestrou)
-no a jak začal fungovat,tak super!I jsem se smála:-)
-jenže pak se začalo dít něco co nemělo....samej doktor,každý mě prohlídnul,osahal...a PA na přítele:"sundáme mamince to zlato...má toho hodně"....a bylo to jasný...CÍSAŘ!

Malej špatně dorotoval,takže se shodli,že provedou sekci:-(Takže po tom co jsem tam zkusila,už i tlačila,tak najednou BUM a jedete pok kudlu.....Přítel byl v šoku...já už rezignovala...byla jsem děsně unavená,takže jsem byla asi i ráda,že se něco děje........

malej se narodil hodinu po poledni ve čtvrtek.........

S odstupem času na to vzpomínám s nostalgií a i docela ráda....byl to ten nejkrásnějšá zážitek mýho života...i když bez toho finále na porodním sále při vědomí!Ale stějně to finále přišlo a je to moc krásný!!!!

Všem českobudějovickou nemocnici doporučuji!

Týjo...jsem se nějak rozepsala..asi jak se blíží rok co je tu brouček s námi............a to jsem reagovala jen na epidurál!:-)))))))))))))Omluvte román:-)


Kashka
  • 
26.11.2007 15:25:03
S epidurálem rodit lze, já ho nechtěla ale při příjezdu se mě na to sestra ptala, asi je lepší to hlásit dopředu. Jinak tuším že každé uterý je tam odpoledne otevřených dveří, je dobré tam zajít a prohlédnout si porodnici, případně se jich přímo zeptat. Zavolejte si na porodnici řeknou vám přesně kdy ta prohlídka je. Pokud mají odvoz do Prahy, je možné darovat pupečníkovou krev.
24.11.2007 12:28:13
To si budete muset dopředu domluvit s primářem.Já epidurál chtěla a sestra na mne (prvničku) zařvala ať si nemyslím,že je porod bezbolesti.A anesteziologa nezavolala.Doporučuji do Budějic jít jedině se soukromou PA.Ta umí zjednat pořádek jelikož manžela (přítele)k Vám pustí až těsně před druhou dobou porodní.Celou první dobu tam jinak budete sama.Přeji hodně štěstí.
Zuza M.
  • 
23.11.2007 14:16:12
Jen se chci zeptat, jestli je u nás v Budějcích možnost rodit s epiduralem... to asi ano a co paracervikální injekce? Děkuji Zuzka
Kashka
  • 
12.11.2007 16:33:45
Tak já rodila v CB, letos v lednu, malej se narodil normálně, po 13 hodinách, takže normální porod, viděla jsem ho hned a po změření zvážení, mi ho nechali na sále ve vyhřívaném léhátku. Jídlo nic moc, ale ty tři dny se to dalo vydržet.o) měla jsem dietu 9, takže to by mi asi nechutnalo nikde.o))
Sestry na dětském milé, jediné co bych vytkla bylo chování PA, nevěřila mi že rodím, až jsem skoro porodila na vyšetřovně. Jinak jsem byla spokojená, hodně se to tam za poslední dva roky změnilo. Ahlavně je tam novorozenecká JIP, vozí tam děti z velkého okolí. to bylo pro mě také plus..
12.11.2007 13:00:17
Lenko,to jste měla štěstí,že Vám ho ukázali "už" v pět odpoledne.Já rodila kleštěma a malýho jsem viděla hned po porodu a pak až po 24hodinách.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 265 [Dalších 205 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.