| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice České Budějovice

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 265 [Dalších 195 >>]
  • 
11.11.2007 1:48:03
Ahoj všem mamkám,stávajícím nebo budoucím.Rodila jsem taky v Budějovicích a musím napsat,že žádná sláva to tedy nebyla.Malej se narodil skoro tři neděle po druhém termínu,tři dny jsem ležela na riziku,tam jsou hodné sestry.Tři dny mi píchali injekce a zaváděli tablety,až třetí den už se to malému nelíbylo a urychleně mě vezli na akutní císařský řez.Skoro jsem nestihla zavolat ani manžela,až na mé upozornění,aby mi okamžitě donesli telefon,se někdo konečně hnul a já mohla zavolat domu.Manžela už jsem neviděla,ale naštěstí to stihl a byl s malým hned jak ho vytáhli.Porodila jsem v osm ráno,v jedenáct hodin jsem byla na JIP při plném vědomí a celkem v pohodě,ale syna mi ukázali až v pět odpoledne.To pokládám za vrchol,dnes už bych se ozvala,proto radím všem nastávajícím maminkám,ozvěte se a nebojte se,je to vaše právo.Oddělení šestinedělí jde přežít celkem v pohodě,dejte na svuj instinkt,nenechte si do všeho mluvit,držím všem palce,hodně štěstí.
Nechápavá
  • 
20.9.2007 21:05:51
PROČ SE MUSÍ VYLUČOVAT DOBRÁ PÉČE O MIMINKO S DOBROU PÉČÍ O MATKU????????????? Prosím, vysvětlete mi to někdo.
Mirka, syn Matyáš, 3 týdny
  • 
18.9.2007 21:08:40
Ráda bych se připojila se svými zkušenostmi z budějovické porodnice. Původně jsem po přečtení řady negativních zkušenosti s českobudějovickou porodnicí rozvažovala, zda raději neodjet porodit miminko do Krumlova, ale okolnosti mě donutily vyhledat mnohem dříve pomoc v Budějovicích a už jsem se do porodu domů nevrátila. Ležela jsem na riziku tři měsíce a nemůžu si na sestřičky ani lékaře stěžovat.

Riziko: Sestřičky byly opravdu fajn!!! Všechny. A z lékařů bych chtěla poděkovat zejména panu doktorovi Schacherlovi. Špatnou zkušenost jsem učinila pouze s doktorkou Bosákovou, ale možná měla při našich setkáních jen nějaké špatné dny. Trochu mě během těch tří měsíců iritoval jídelníček, ve kterém chyběla racionální jídla – celozrnným pečivem počínaje a těstovinami, saláty a luštěninami konče. Ale to je problém většiny nemocnic. Rovněž přehnaná dezinfekce koupelen chloraminem by mohla být trochu mírnější. I přes žádost, že mi z toho slzí oči a kýchám, se nic nezměnilo a se slovy „dáme chloramínek“ paní uklízečka dál vesele sypala bílý prášek do sprchy. Péče o mě se mi jevila jako adekvátní, jen mi přišlo líto, že ultrazvuk se provádí jak na běžícím pásu a málokterý z lékařů se zabýval tím, že bych chtěla bývala taky něco vědět a na obrazovce ukázat.

Miminko se poté dostalo na svět císařským řezem rukama nesmírně sympatické doktorky Šlakové a já skončila na pooperační JIP.

Pooperační JIP: Musím říct, že až na jednu směnu byly zdejší sestry na rozdíl od rizika hodně drsné, ale naštěstí zdejší pobyt trval jen nezbytné tři dny. Ráno druhý den po operaci bylo naprosto příšerné a kdo nezažil, nepochopí, jak těžké je s rozřezaným břichem vstát. Ovšem, když ho někdo rve se slovy „no tak honem, jdeme!!“ je to o to horší. Myslím, že to byl nejkritičtější moment celého pobytu.

Oddělení GYN.: Zde jsem strávila tři dny. Personál byl příjemný, oddělení poklidné.

Neonatologie: Až na výjimky byly většinou sestřičky milé (našly se samozřejmě taky pěkné škatule - jedna starší sestra měla na můj vkus poněkud hrubý slovník – např. říkala při kojení miminku „žer“ apod.) Nicméně, přeci jen jsem asi čekala více rad, které bych jako prvorodička ocenila. Trochu mě navíc na začátku rozhodil tamní systém chodu oddělení (nebyla jsem zjevně sama), ale po pár dnech se člověk zacvičil. Suma sumárum můžu říci, že jsem si tam připadala nezkušená, opuštěná a na všechno sama. Byla jsem proto ráda, že nás nakonec pustili domů dřív, než bylo plánováno. Přesto jsem za profesionální péči, kterou mělo moje dítě na JIP a posléze v inkubátoru na oddělení, vděčná a za trochu nepohodlí to stálo. Příště bych volila tuto nemocnici zase.
  • 
4.9.2007 22:49:54
Souhlasím s Vámi, rodila jsem 15.6.2007. Sestry na šestinedělí byly otřesné. Hlavně ta poslední směna, co jsem tam chytla a naštěstí už jsem šla s malým domu. Měla jsem už stochutí je někam poslat a aby už mi dali pokoj. Doktoři a doktorky v pohodě, ale sestry, šílenost. Potom jsem musela s malým asi na 3 dny do nemocnice a když jsem si představila, že zase budu ležet tam, tak mi z toho bylo na nic. Naštěstí jsme leželi na neonatologii na nedonošencích, ale sestry tam a tady, nebe a dudy. Všechno v pohodě, jak porodní asistentka, tak doktorka, ale pak ty 3 dny, vlastně 4 kvůli žloutence byly otřesný a už jsem se těšila domu. Měla jsem jich plný zuby. Jsem říkala, že když jsou nasraný, že je moc porodů, tak to nemaji dělat a jít prodávat někam do krámu. Takže asi tak, jsem si tu trochu postěžovala.
Romca
  • 
21.8.2007 9:38:26
První porod jsem měla vyvolávaný neb mé dítě mělo těžkou srdeční vadu neslučitelnou se životem.CHování doktorů a sester bylo otřesné.Měla jsem tam doktora Schacheleho. Druhé dítě synek se narodil skorem před pěti lety v téže nemocnici, v té době jsem se jen modlila abych nechytla stejného doktora, ale měla jsem štěstí myslím, že mě rodil dr.Ježek,a bylo to opravdu skvělé. I starostlivost sestřiček byla skvělá. V lednu očekávám své druhé(třetí) dítě a vůbec nemám strach,aby bude muset ven cisařem a uvítala bych, kdyby mě ho dělal doktor Schacherle, protože ten dělá řez dole a ne přes celé břicho. Jinak dámy a ženy, uvědomme si, že ani tak nejde o naše pohodlí ale o to, aby naše miminka měly zajištěnou náležitou péči.
20.8.2007 23:27:32
Přidávám se k Martině (rodily jsme stejný večer, takže tímto tě zdravím, kdyžtak se ozvi na mail pod nickem :-)) - byla jsem v ČB porodnici na očekávání spokojená. Rodila jsem tu podruhé, první zkušenost nebyla až tak pozitivní, ale rozhodla jsem se pro ČB proto, že jsem upřednostnila pověstnou špičkovou péči o mimi v případě jakýchkoliv komplikací před mým vlastním pohodlím a pohodě při / po porodu.

Opravdu ale musím pochválit personál - přestože ten večer byl pěkný fofr (během 1 hodiny 4 porody), obě PA, paní Dr. (MUDr. Kožnarová), dětská sestřička i dětská Dr. byly maximálně vstřícné a milé. Vyhověly nám téměř ve všem, o co jsme si řekli - např. mimi na břicho hned po porodu, šetrné vyšetření a mačkání dělohy po porodu. PA se mnou i prodýchávala kontrakce, což jsem ocenila a moc mi to pomohlo. Nastřižená jsem taky byla, ale jen na 2 stehy, takže jsem si prakticky hned po porodu mohla sednout.

Je třeba dodat, že k mému pozitivnímu dojmu určitě přispělo to, že
1) rodila jsem podruhé, takže jsem věděla, do čeho jdu a co asi tak můžu čekat jak od samotného porodu, tak od ČB porodnice
2) byl se mnou manžel
3) porod byl rychlý (od příjezdu do porodnice do narození mimi 1 hod)

Co bych asi rozhodně doporučila všem maminkám, co se do ČB porodnice chystají - KOMUNIKUJTE s personálem, ptejte se, přejte si a zkuste přitom být "přátelští". Výhodou je, když to může s vámi nebo i za vás udělat partner, maminka na to nemusí mít už dech :-)) Porodní plán jsem sice měla, ale myslím, že ho nikdo nečetl, takže všechno jsme probírali až během samotného porodu.

Na závěr musím dodat, že jedna věc je chování personálu a druhá věc je systém fungování a zařízení samotné porodnice - musíte prostě počítat s tím, že soukromí a intimita jdou stranou, že v andělíčkách a s holým pozadím vás můžou potkávát cizí tatínci, že staré porodní sály jsou průchozí, že možná až nepříjemně blízko budou rodit a sténat jiné maminky, že v letních parnech bude porodní sál plný komárů, že zřízenec, co vás bude převážet na pokoj, bude starej protiva a ani vás nepřenese, že posléze na šestinedělí bude příšerná strava atd. atd. Mně osobně už tyhle věci byly celkem jedno, protože radost a štěstí z miminka převážily úplně všechno.

Všem, co se octnou v ČB porodnici, přeju bezproblémové a "příjemné" porody a hlavně zdravá, krásná a hodná miminka!!!
Lenka
  • 
14.8.2007 13:05:28
Gabrielo, příště, než si zase budete stěžovat na něčí práci a péči, naučte se pravopis, ty hrubky typu "líbyt" a "sesipaly" jsou opravdu příšerný !!!
Martina, syn Martin - 2 týdny
  • 
11.8.2007 17:26:33
Ahoj všichni maminky, budoucí maminky, tatínkové.
Rodila jsem v Českých Budějovicích přesně před dvěma týdny. Hodně jsem se rozmýšlela zda si půjdeme pro miminko do Budějovic nebo do Krumlova, protože záporných příspěvků na internetu bylo strašně moc. Týden a půl před samotným porodem jsem začala mít bolesti a jeli jsme tedy do Budějovic, kdyby náhodou nebylo něco v pořádku.. Poležela jsem si tam 5 dní. Na příjmu na sálech byli všichni strašně moc milí. Dr. Polach, Dr. Kožnarová, porodní asistentky i sestřičky. Bohužel si nepamatuji jména por. asistentek, ale vím, že pak při porodu byla jedna hodně mladá brunetka a pak jedna paní, tak okolo 35-max 40 s vlasy zespodu tmavými a navrchu blond, byla s brýlemi a na krku měla na koženém řemínku srdcovitý přívěsek. Rodil mě Dr. Ježek. Tihle tři byli okolo mě, tak jsem si je zapamatovala. Asistentky se mnou dýchaly, paní s přívěskem pak i tlačila:-)) Měla jsem partnera u porodu, tak se o mě strašně moc staral on. Sama bych to bývala nezvládla.
Když mě přijímali, bylo nás tam vcelku 6, pět jich odrodilo do následujících dvou hodin, a ještě další dvě hodiny, co to trvalo, měli na starosti jen mě. Partnera jsem si mohla zavolat asi po hodině a půl, kdy už asistentka říkala, že už to asi nestihne..Vyšetřili mě ještě jednou a byla jsem teprv na 4cm. Dali mi klystýr, ten jsem si přála. Mezitím přijel partner a pak už se ode mě nehnul. šla jsem se po přípravě vysprchovat, pak na monitor (tam jsem v křesle měla peklo, měla jsem křížové bolesti, tak ještě že už tam byl) no a pak už jsme se plazili na sál. Skoro celou dobu jsem byla ve sprše, pak jsme zkusili stoličku, pak ve stoje, ale na úlevu od bolesti mi nic nepomáhalo. Asistentky radily, abych si ozkoušela, co mi nejvíc bude vyhovovat. Nakonec jsem ležela na boku a pak rodila klasicky. Nastřihnutá jsem byla. Prý ale Dr čekal, jestli to půjde i bez nástřihu,ale hodně bych se natrhla..Mrňouska mi hned položili na bříško,abychom se přivítali, pak ho ošetřili, a znovu přinesli. Malej se nabumbal a pak nám všichni nechali soukromí. Přišli nás akorát asi 2x zkontrolovat, jestli se něco neděje. Byl to můj nejhezčí zážitek v životě. Tímto bych chtěla poděkovat celému týmu, co se o mě staral, byli úžasní. Syn se narodil 4 minuty před půlnocí a přesto byli všichni milí a docela jsme se mezi kontrakcema i nasmáli.. Díky
  • 
10.8.2007 20:50:03
Dobrý večer.
S porodnicí zkušenost nemám.Já rodila v Krumlově.Ale co se týče péče o dítě,tak ta je nejlepší.Já rodila v Krumlově a malý měl špatný start do života.Pouze 20%na přežití.A tady v Českých Budějovicích mu zachránili život...Myslím si ze své zkušenosti,že o nás o rodičky nakonec vůbec nejde a jde o dítě.Jak se říká pokud nejde o život jde o h....!A na vše hned zapomenete.Já malého neviděla týden.A věřte mi bylo to nejhorší období mého života.Probudila jsem se po císaři a mimi nikde.A ještě tekové zprávy.Proto ještě jednou moc děkujeme celému oddělení neonatologie za jejich výbornou péči.Ani slova nestačí.Děkujeme moc páni doktoři.Klobouk dolů váš Pepan
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 265 [Dalších 195 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.