| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice České Budějovice

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 265 [Dalších 185 >>]
Těhotná z Českých Budějovic
  • 
8.8.2007 19:22:34
Znovu jsem vyhledala nedávný příspěvek, který jsem četla shodou okolností před chvílí na netu a můžete posoudit, že opravdu ne každý má problém s českobudějovickou porodnicí.
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=262&sid=83a87c5168b60245b40e02038a3efd61.
Ten příspěvek dotyčné je na straně úplně dole, ale já si ho dovolím sem překopírovat:
Tak jelikož jsem diskuzi založila a mám to zdárně za sebou tak nějaké pocity....

19.3. mě přijímali do nemocnice na vyvolání, nakonec nevyvolávali, páč dr.tvrdila že to půjde samo a ono to samo šlo... ale až 21.3. Jenže byla to rychlovka

1. Rizikové odd. - ležela jsem tam týden v lednu (měla jsem stahy dělohy) a naprostá spokojenost. Sestřičky super.

2. Šestinedělí - zažila jsem tam všechny směny a musím říct, že jsem se nesetkala s žádnou nepříjemnou sestrou. Byly tam některé sestřičky od rány, ale víceméně s nimi byla legrace. Hlavně se staniční která neustále opakovala "Hlavně to nezapomeňte napsat na Internet" Byla s ní legrace. Je mi jasné, že nemohou všechny sestry hýřit úsměvem, ale byla jsem spokojená.

3. Porod - manžela jsem měla u porodu od samého začátku (manžel šel zrovna na návštěvu, tak jsme rovnou odrodili ). Na záčátku byl u porodu MUDr. Míka ml. a to jsem měla fakt hrůzu (neseděl mi), jenže pak se tam objevil MUDr. Polach? (myslím že se tak jmenoval) a PA staniční Plojharová a to jsou profesionálové na svém místě. V podstatě nás s manžou nechali o samotě jen občas nakoukli co a jak (tvrdili, že mám tak 12 hodin před sebou jako prvorodička) za 1,5 hodiny pro ně musel manža na sesternu páč já musela tlačit... No a za další 0,5 hodinku byla malá venku.

4. sestřičky na dětském byly moc milé. Všechno na začátku vysvětlily. Ale jak to tak bývá nepobrala jsem vůbec nic, tak jsem se na všechno chodila ptát a oni trpělivě vysvětlovaly a vysvětlovaly (hlavně v noci ). Asi 2 tam byly kamenné tváře,a le jinak super. Navíc jsem měla strach, že kojit asi nebudu a staniční mě přesvědčila o opaku... Hurá díky ní kojím Takže těm velkej dík....

Jediné co bylo naprosto odporné byla STRAVA. Vím, že to tak v nemocnicích bývá, ale naprosto nevhodné potraviny pro kojící a těhotné maminy. S tím by měli něco dělat...

Když to shrnu suma sumárum.... Spokojenost, příště se nebojím rodit v ČB a tu stravu pokud nezmění mi bude muset nosit rodina .... :-)
Těhotná z Českých Budějovic
  • 
8.8.2007 19:14:22
Poslední dobou sem chodím občas nakouknout, protože i u mě možná za čas bude porod na programu dne a nestáčím zírat. Posledních "x" týdnů nedělám "nic jiného" než se bavím na hřištích s maminkami o porodech v místní porodnici a přijde mi prazvláštní, že extra negativní reakce čtu jen v téhle diskusi. Když jsem si zadala do vyhledavače "porodnice České Budějovice", tak se tam paradoxně neobjevovaly jen záporné reakce a někdy až hysterické na tuhle porodnici jako tady- to nemyslím na Tebe ale jsou tu takové, které by snad raději rodily někde na seníku než v ČB(aspoň takový dojem na mě udělaly).
Gabrielo k Tvému příspěvku bych jen dodala, že si nemyslím, že seřvávat někoho z personálu nemocnice je na místě! Mně osobně úplně běhá mráz po zádech při představě, že bych měla na někoho v nemocnici řvát. Když jsem v ČB na ženském ležela předloni s mimoděložním, tak tam byla taky sanitárka, na kterou snad všechny pacientky na oddělení nadávaly, jaká že to je kráva a že odnáší jídlo když nemá, že je chytřejší než doktoři a nevím, co všechno. Stačilo ji slušně poprosit, jestli by mi mohla chvíli s jídlem počkat a pak jí poděkovat za ochotu a sanitárka by se rozkrájela štěstím, že poprosit a poděkovat dnes skoro nikdo neumí a vesměs se na ni všichni dívají jako na největšího debila. Od té chvíle, kdy jsem s ní prohodila pár vlídných slov pro ni nebyl problém vůbec s ničím a v ničem.
Netvrdím, že ty nemáš slušné vychování a vlastně ani extra nemířím celý tento příspěvek na Tebe, jen mi opravdu přijde překvapivé, jak tady pár holek odstrašuje všechny těhotné z ČB, co sem nakukují před porodnicí, kde možná spousta z nich bude rodit. Nejhorší na tom je, že opravdu takhle negativní reakce jsou k čtení jen tady-prohlídla jsem opravdu hromadu stran zpět ale ani jedna pozitivní reakce.
Radím všem, které chtějí rodit v ČB a jsou místní, aby se poptaly na dětských hřištích maminek-zjistí, že jedna byla spokojená maximálně, jiná míň a druhá vůbec. Prostě takový je ale život. Myslím, že v reálném životě se vždycky najde jedna kladná a jedna záporná reakce na tu či onu porodnici -na netu mám pocit, že vesměs vždycky převažují záporné reakce, protože ten kdo s něčím není spokojený to má vždycky potřebu vykřičet do světa víc.
8.8.2007 13:57:02
tak to mají v Brně štěstí, já ho zažila ještě v Domažlicích
8.8.2007 13:00:49
Paní Gabrielo.Mám stejné zkušenosti jako vy,ale to jsem tam rodila před 4,5 roky.Prosím napište celou svoji zkušenost také na www.aperio.cz Je tam hodně maminek a žen,které si myslí,že ty které mají negativní zkušenost si vymýšlí."Mají staré zkušenosti"píší doslova.Byla bych ráda,aby jste je vyvedla z omylu.
A také krásná diskuse přímo k porodnice ČB je na www.fazikovi.websnadno.cz Také tam si maminky rády přečtou Vaši zkušenost.Zakladatelka těchto stránek ležela na rizikovém odd. a nechali jí rodit osm dní až se nakonec jí narodila dcera přirozeně po zadečku.
Gabriela Kuželová,první dítě
  • 
8.8.2007 10:49:43
Tak to jste asi opravdu chytla dobrou směnu.Rodila jsem v Č.B. v únoru 2007 a sestry na šestinedělí (teď přemýšlím co dopsat za slovo,abych nebyla sprostá,takže si domyslete).Byly tam i maminky,které se z jejich chování tak trochu sesipaly.Na doktory si stěžovat nemůžu,jsou milý, hodní i doktoři od miminek-super.Ležela jsem i 14dní na riziku a hlavně tam si sestry zaslouží metál,jsou opravdu milé ochotné,snaží se pobyt zpříjemnit,ale když projdete spojovací chodbou,je to jako kdyby jste přišli z ráje do pekla.Samozřejmě pár sester je tam fajn,ale bohužel jen světlé vyjímky.Rodila jsem císařem,takže jsem si v nemocnici pobyla týden a za tu dobu se tam vystřídalo dost sester.Jedna rada:jakmile zjistí že si nic nenecháte líbyt a ozvete se berou spátečku,takže se nebojte otevřít si pusu!!!Jestli se vám stane,že sanitárka odveze vaše jídlo,protože jste se nemohla jít hned najíst kvůli kojení,jen jí seřvěte a pěkně předevšema,už si to netrofne.Mám odtamtut dost zážitků,co se tam děje,které se sem ale nevejdou,tak příště.
  • 
24.7.2007 13:51:26
Ahojky, dostanete všechno, co před těmi dvěma lety - plenky,vložky,poporodní kalhotky,kosmetiku a oblečení na miminko,bepanthen,klobouček,odsávačku...bezva že si s sebou nemusíte nic brát, jen bych doporučovala mít s sebou nějaké oblečení. Miminek je spousta a hadříků málo, nebo obrovské nebo nevhodné (ve vedrech jsem měla froté dupky apod.)


Tím bych taky chtěla poprosit maminky, až budete vyřazovat to nejmenší oblečení, tak co nebudete chtít prodat, dejte do porodnice, budou vám vděčné maminky i sestřičky, chvílemi fakt nebylo do čeho převléknout...
  • 
18.7.2007 10:37:48
Dobry den,
jestli jeste sbirate podlkady pro clanek, dejte vedet. Zazitku mam za dva mesice spoustu a verte nebo ne, vsechny pozitivni!!!
Veronika
17.7.2007 20:01:15
Děvčata co jste rodila poslední dobou, můžete sem napsat, co porodnice nabízí? Myslím tím, dává ještě stále dostatek vložek, stejně tak i plínek na miminka a co jiného ještě dostanete? Já jsem rodila před 2 lety a mohlo se to od té doby změnit. Budu rodit za pár týdnů, tak bych chtěla být připravená na eventuální změny.
28.6.2007 22:28:27
Tak já se tentokrát musím porodnici v ČB zastat. Rodila jsem tam v r. 2004, to byla otřesná zkušenost, psala jsem tu tehdy o tom, pociťovala jsem hlavně šikanu sester na šestinedělí a arogantní lékařku při porodu. Tentokrát bylo vše jinak. Jednak u porodu úžasná a neskutečně hodná a milá doktorka Šlaková. Na šestinedělí absolutní pohoda. Možná díky tomu, že jsem tam byla přes víkend, možná i proto, že jsem měla druhé dítě si mě nikdo nevšímal, pokud jsem nepotřebovala. Nevšímal = nebuzeroval. Sestry nechávaly mě i miminko v klidu, koupání, odvozy na vyšetření, všechno probíhalo bez zbytečných nervů. Před třemi lety tam nejedna maminka plakala, jak jí tamní ovzduší vystresovalo. Teď jsem si tam opravdu odpočinula, vyspala se , v noci nás nikdo nerušil - jen sestřička se potichu přišla kouknout na miminko. Svítily jsme si samy v "koupelně" abychom v noci viděly na mimina, na kojení...sestřičky malého ochotně dokrmily, pohlídaly, doktoři samý úsměv. Možná jsem měla kliku, ale ve srovnání s prvním pobytem chválím :-)))
24.6.2007 21:15:30
To nic.Jsem na to tak trochu zvyklá.Já potom Prachatickém porodu měla těžkou salmonelu a Vojtík byl ve třech nedělích na tři neděle odstaven na flašce s Nutrilonem,ale já ho znova naučila kojit.A kojila do roka.Tak s tím mám své zkušenosti.Ono to není ani tak v lahvičkách a dudlících jako v přístupu maminky.
A při prvním porodu jsem o Filípka žádala v Budějicích několikrát.Prostě se se mnou nebavili a to jsem byla prvorodička.Synovi jsou čtyři a mám s ním problémy co se týče takového toho užšího vztahu.Nechce se nechat ode mne pohladit nebo pomazlit.I jinak mám z Budějickou nemocnicí víc zkušeností než jen z porodního a jen dvakrát z asi deseti hospitalizací jsme byli spokojení.To je podle mne jako zdravotníka málo.To není profesionální přístup.
Když jsem byla hospit. se salmonelou tak jsem se potom dověděla,že Vojtík nedostal mateřské mléko,přestože ho měli dostatek jen proto,že se nenarodil v Budějicích.To snad mluví za vše.Né?
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 265 [Dalších 185 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.