LENKA+K+K |
27.11.2001 23:28:10
Ahoj,
že bychom vyrazili s vámi? I když je Karolínce už šest měsíců k šátku jsme se odhodlali (bohužel) až nyní. Moc rádi bysme šli s vámi, ale ještě nejsme na šátek moc zvyklý. Jaké máte zkušenosti s nošení v šátku ze začátku? Je třeba čas nosení postupně zvyšovat nebo dítko rovnou vydrží v šátku delší dobu? Díky, Lenka PS: Ještě technický dotaz, v čem nosíte všechny ty potřebný věcičky pro mimino? ... ;o) |
Jana |
27.11.2001 18:36:32
Ahoj Jarko,
tak to zkus opačně. To by bylo, aby Tvé dvě skoro dospělé dcery neunesly v šátku jednu matku :o)) Taky doufám, že se nás sejde dost, rozhodně s sebou bereme foťák, dokumentace bude. Těším se jako malé dítě, v ZOO jsem nebyla několik let, uvidím maminky, děti, zvířátka... juch, juch, taky se tak těšíte? :o) |
Jana |
27.11.2001 18:33:20
Ještě jednou pro Kristinu:
Zima Tomovi určitě není, a to hned z několika důvodů: 1. mám ho u sebe na břiše, takže ho hřeju, 2. šátek nosím pod bundou nebo kabátem, Toma můžu zabalit i do své bundy, 3. když mu třeba mrznou ručičky, můžu mu je hned ohřát ve svých rukách, nebo ho doobléknout. Zdá se mi, že ho v šátku můžu líp kontrolovat, než v kočáru. Tam na něj přece jenom nešahám pořád, jestli mu není zima. |
Jana |
27.11.2001 18:28:23
Ahoj Kristino,
holky Ti už vlastně odpověděly, informace jsem taky čerpala z Rodiny a z www.vatanai.cz. Dodám jen podrobnosti z našeho nošení. Na nošení jsem nepoužívala šál, ale šátek. Bavlněný, čtvercový, délka strany cca 120 cm (je to dostačující velikost i pro mého muže, který má 190 cm a rozhodně to není střízlíček). Látka je v šikmém směru pružná, po nitích je pevná. Přeložím ho tak, že vznikne trojúhelník z dvojité látky (dál s ním pracuješ tak, jako by látka byla jenom v jedné vrstvě). Delší cípy svážu k sobě, na třetím rohu udělám uzel. Potom jsou dvě možnosti. Buď položím šátek na postel, do nejširší části čátku vložím Toma a pak se do šátku navleču já. Druhá možnost: nejdřív si "obléknu" šátek, pak do něj namontuju dítě :o) Zpočátku je lepší, když Ti někdo podá pomocnou ruku, cpát do šátku vzpouzejícího se 7 kilového mrňouse bývá o nervy :o) Popíšu, jak se do toho navlékám: šátek nosím častěji přes levé rameno, takže už zauzlovaným šátkem prostrčím pravou ruku a hlavu tak, že šátek zůstane viset přes levé rameno, uzel mám na zádech, na břiše vznikne kapsa. Velikost kapsy reguluješ právě tím uzlem na třetím rohu šátku. Pak podržím kapsu otevřenou a pomocné ruce mého muže nainstalují Toma do šátku tak, že má hlavičku pod mým levým ramenem, nohy směřují vpravo. S trochou šikovnosti dám Toma do šátku sama. Zní to složitě, ale je to velmi jednoduché :o) Jana |
27.11.2001 16:29:15
ahoj ja mam satek ad vatanai a je siroky 60 cm delku mam 4m/cim delsi tim vic typu uvazu muzes udelat maximum je tak 5m/
k satku mi dali karty kde jsou vyfoceny postupy vazani.muzu ti je ofotit a poslat.kdyztak se ozvi. |
27.11.2001 11:25:29
Ahoj Jani, to je bezvadna akce, kterou jste si vymyslely :o))) Skoda, ze nemuzu jit s vami, moje 16 ti leta dcera uz by se v satku asi nosit nenechala :o))) Tak snad se vas tam sejde hodne a moc by se mi libilo, kdybyste to nejak zdokumentovaly abychom se tady mohli potom podivat, jak vam to vsem sluselo.
At se vam vylet vydari a sviti vam slunicko :o)) |
26.11.2001 21:59:34
Ahoj Kristíno, otázka sice nebyla na mne, ale snad to nevadí. Jak se miminko dává do šátku najdeš rozkreslené tady na Rodině - např. tady a zrovna tak je možné tu vyčíst rozměry šátku - myslím, že to bylo v článku Nošení dětí. Na rozměry je možné se podívat i na stránky firmy
Vatanai. Tak, teď doufám, že ty odkazy budou fungovat :-)... Jinak zimy se bát nemusíš, mně se Verunka narodila v prosinci a od malička jsm ji nosila v šátku - většinou schovanou pod mým kabátem. Teď už je přeci jenom větší, vejde se mi jenom pod jeden kabát, takže ji nosím na kabátě, ale zato mám pro ni nakoupené teplé zimní kombinézky. Měj se S. |
Jana |
26.11.2001 21:06:28
Holky,
počítáte ještě s procházkou po ZOO? Všechny informace jsou tady :o) Těšíme se na vás všichni čtyři Jana, Jirka (a foťák), Tomášek |
25.11.2001 0:37:59
Ahoj Kačko, sto kiláků přeci není žádná dálka... Přijeď taky, ať je veselo! S tříměsíční Verunkou už jsme měly za sebou výlety na MOravu i do jižních Čech... V zimě. Ahoj S.
|
Kateřina, Vojta 3,5 měsíce |
• |
24.11.2001 20:52:28
Ahoj holky,
ač jsem vzdálena od Prahy zhruba 100km moc mě sraz šátků láká. Budu dál bedlivě sledovat vaší diskusi a (snad) v pravou chvíli se do toho vložím. Tedy budu se snažit nějak přikvačit do ZOO. A nebo severočeské maminky se šátkama máte jiný návrh? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.