| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Schovánek 15: Vyhozené děti

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 82 [Dalších 42 >>]
24.11.2001 20:24:49
ahoj Sylvie a Jano.
skoda ze je ta zoo tak z ruky.ale jelikos me nic jineho nenapada tak souhlasim.jsme statecny a tak cestu z prazskeho povstani vzladnem.uz se moc tesim
Jana
24.11.2001 13:29:46
3.12. v pondělí jdeme do ZOO :o)
Sraz dáme na Holešovicích? U busu směr ZOO? Cca v 10:00?

Sylvie, chápu tvé protibotanické argumenty, ZOO mě taky láká, cestu z Braníka zvládneme :o)
Kristina 28let, bezdetna zatim
  • 
24.11.2001 12:35:32
Ahoj jani!
Rada bych naseho drobecka take nosila v satku/28.tyden/ ale neumim si to prakticky predstavit,nemohla bys podrobne , fazovite vyfotografovat nebo nacrtnou instalaci satku pred vlozenim miminka i ulozeni miminka, nebo napsat rozmery satku? Taky jsem se chtela zeptat jak to budete delat v zime, nebude Tomikovi treba uz ted v listopadu v satku zima?
Predem moc dekuju.
Lubylu
23.11.2001 22:46:15
Mila Jano,

mas naprostou pravdu, ze noseni miminka v satku je nejvyhodnejsi pro maminku a definitivne pro mrne, ktere proste potrebuje fyzicky kontakt k tomu, aby se necitilo opusteno. Plus je tady ta k maminkam nekamaradska MHD takze kolikrat ani nic jineho nezbude, pokud se sama nechcete tahat s kocarkem do schodu.
Ja pisu z Anglie a tady je noseni deti v klokankach a satcich zcela normalni, dokonce se doporucuje! Ja sama jsem mela 4 220g macka pri narozeni a Apolenka se v klokance moc rada nosila a ja si to taky moc pochvalovala, jelikoz mi chybelo to moje brisko a tak mi to trosku ta jeji blizkost na me hrudi nahrazovala a moc nas to sblizovalo. Pouzivali jsme klokanku zn. Baby Bjorn a ta se muze pouzivat 2 tydny po narozeni do 12 kg. Ovsem jak pisete vy, 7 kg dite je dost na odrovnani zad, proto jsem si poridila satek. On to ani neni satek, jmenuje se to Hugga baby a je to na styl vaku a je to senzacni vec. Ted uz ma mala skoro 9,5 kg a tak se na rukou pronese, ovsem kdyz je ve vaku tak ji muzu nest bez problemu a pouzivam vak casto na nakupy, kdyz jdu jen na postu apod. kde neni treba kocarek.
Nechapu lidi, jako napr. slecnu Lily, ktera te odsuzuje a pritom je bezdetna. Mozna az bude mit sladkeho broucka, bez ktereho nemuze zit, ktery pro ni znamena vse a proto ho nemuze nechat vyrvavat v kocare, ktery dite nenavidi, tak snad pochopi.
Hodne zdaru se satky a snad se ten napad trochu prosadi, protoze miminku to sem tam noseni v satku definitivne ublizit nemuze.
Ahoj
Edita
LENKA+K+K
23.11.2001 21:56:21
Ještě jsem chtěla napsat, že kdo by měl zájem, tak 26. 11. je seminář o nošení dětí v šátcích v mateřském centru Kulička, takže kdo se chce něco dozvědět, neváhejte. Já osobně se tam určitě půjdu podívat.

Lenka
23.11.2001 21:54:11
Ahoj, mně se líbí ta ZOO - lákají mě nové pavilony. O zvonkohře na Vyšehradě nevím (to jsem ostuda, bydlím kousek od něj), zrovna tak nevím, kde by se tam dalo kojit. Do botanický se mi moc nechce - Verunka miluje kytí a bych nerada platila oškubané drahé cizokrajné kytky... Všechno další, co mě napadá,jsou místa na zimní kojení ne zrovna vhodná - neuměl by někdo další poradit? S.
Jana
23.11.2001 16:16:28
Zatím platí pondělí 3. 12.
Můžeme zkusit ZOO, tam jsem nebyla řadu let, jestli mají nové sympatické a vyhřívané pavilony, dalo by se ZOO absolvovat i v hodně špatném počasí. Nazvaly bychom to exkurze po pavilonech :o) Bohužel mám ZOO hodně z ruky :o(

Další možností je třeba Vyšehrad (víte, že tam hraje zvonkohra?), v případě větrněho počasí ale nevím, kde tam hlavu složíme (kde je tam nejbližší baby-friendly restaurace nebo cukroška?).

Ještě je botanická zahrada na Albertově, ale nevím, jak je otevřená v zimě - je tu ale možnost ohřátí se ve sklenících :o)

Další návrhy?
Jana
23.11.2001 16:11:19
Míšo,
s tím nemám zkušenosti - ale před Májem už jsem jednou stála a přemýšlela, jak bych se dostala dolů, kdybych chtěla.
Delvita i Meinl u nás na sídlišti jsou bezbariérové, nemůžu si stěžovat. Pěkný zážitek mám i z Ikea, kde je také vše bez bariér, v jejich restauraci se dá pít čokoláda a kojit :o)
Pikantnost je metro Kačerov, kde pravidelně musím překonat podchod - velmi bariérový a vstup do metra. Celkem 5 pevných schodišť.
Míša, Junior *97, Beruška*2006
23.11.2001 15:10:09
Omlouvám se, že je to tu dvakrát - spadlo mi spojení s netem a počítač se tvářil, že se příspěvek nepřidal. Tak jsem to napsala znova :-((
Míša, Junior *97, Beruška*2006
23.11.2001 15:07:35
Jani, a už jsi přišla na to, že když chceš s kočárkem do suterénních potravin v Tescu-Máji, musíš za ochrankou u dveří a oni Tě svezou služebním výtahem? Vyjedeš skladem u lednic s jogurtama :-)) Teda alespoň v době, kdy jsem jezdila s kočárkem to takhle fungovalo.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 82 [Dalších 42 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.