| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Schovánek 15: Vyhozené děti

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 82 [Dalších 32 >>]
Míša, Junior *97, Beruška*2006
23.11.2001 15:06:39
Jani, a už jsi přišla na to, že když chceš s kočárkem do potravin v Tescu-Máji, musíš za ochrankou u dveří a oni Tě svezou služebním výtahem? Vyjedeš skladem u lednic s jogurtama :-))
Jana
23.11.2001 13:16:25
Sakryš, tak takový problém mě ještě vůbec nenapadnul... :o(

Když už jsme u toho nepohodlného cestování, mám nový příběh do kategorie den blbec: vracela jsem se včera večer z návštěvy, kočár obtížený dítětem, plenkami, oblečením, knihou, lahví s pítím atd. Cestu dobře neznaje, ptala jsem se na zastávce, jestli mi přijíždějící autobus jede na Holešovice. Mladík poradil, dokonce mi pomohl do autobusu a než jsem se vzpamatovala, byla jsem někde v Letňanech.. Zpáteční cestu jsem skoro nepřežila - skoro mě trefil šlak v podchodu - cestou dolů jsem se málem zabila, sjezd pro kočárek byl namrzlý a stálo mě veškerou sílu a dnešní nehybnost krční páteře, abych zabránila převrácení kočárku :o(( Lahůdka teprve následovala, ačkoliv podchod byl určen pro snadnější a jediný přístup k tramvajím, směrem k tram NEMĚL šikmé plochy pro kočárek. Bylo dost pozdě večer, nikde nikdo, já na infarkt, bylo mi do breku, potmě v podchodu, cesta zpátky namrzlá a tak kluzká, že jsem se bála vrátit a přede mnou dvoje pevné schody. Naštěstí dva mladíci (asi kouzelní) mi kočárek s úsměvem vynesli. Tímto jim oběma srdečně děkuji :o)
Architekty i nadále nenávidím.
Míša, Junior *97, Beruška*2006
23.11.2001 12:43:24
Jani, ledaže by ty eskalátory byly tak úzké jako v Krone - tam se mi kočárek na šířku nevešel a jiné schodiště tam nemají :-((
Jana
23.11.2001 11:38:54
Ahojky Petro,
asi jsi nepochopila, že za bezbariérový přístup do metra považuju i ten, kde jsou jedoucí eskalátory. Na eskalátor můžu s kočárkem sama, není to fyzicky náročné a nikdo další mi nemusí pomáhat.
Kdybych chtěla jezdit jenom tam, kde je v Praze skutečně bezbariérový přístup, neopustím po dobu mateřské naše sídliště :o)
22.11.2001 23:12:29
Zdravim a moc dekuji Jane za Schovanka c. 15 a dalsi namety k diskusi, je to fakt prima:-)
Chci jen podotknout, ze cestovani s kocarkem neni silene jen v metru a dalsich stavbach, ktere tu nechali komunisti, ale i v projektech zcela novych. Fakt nechapu, jak je mozne, ze letosni jiste nakladna rekonstrukce hlavni posty u nas v CB se zatim obesla bez najezdu pro kocarky a vozicky. Taktez nove obchodni centrum ma jen eskalatory. Nez jsem vypatrala, ze se do patra dostanu unikovym vychodem(!), pustila mne chut nakupovat, a to je uz co rict:-)).
A ted k noseni v satku,zadum a samostatnosti:
Satek jsem nezkusila, nicmene muj syn se po obdobi relativniho lenoseni zacina vybarvovat v pytel blech, tudiz ho stale nosim, houpam, delam letadlo, ukazuju vsemozne atd. Ondra ma ve 4 mes. 8 kg, 69 cm a zada volaji - kdyz nam nedoprejes teplou virivku, davame vypoved. Pomaha jedine plovarna a jiz vyse zminene bublinky. Jak to delaly nase mamy?
Nazor o niceni samostatnosti v detech jsem slysela hned, jak jsem prisla z porodnice. Dite zaplakalo a ja mela pred ocima zlatym pismem citat z chytre knihy - "Plac je pro miminko jedinym zdrojem komunikace, vzdy na nej reagujte!" Mama, tchyne a i babicka mi zase kladly na srdce, ze budu otrok, ono mu to chvilku neuskodi... Dalsi chytra kniha hovori o tom, ze mame v detech podporovat pocit, ze i v pripade, kdy nejsou stredem pozornosti, se museji umet zabavit - tak to pry vyzaduje moderni svet. A moje cerstve materske srdce se pri kazdem placi naplnuje jedinym - pochovej ho, pochovej ho, pochovej ho. Tak se v tom vyznejte:-)
Hezke zazitky nejen s detmi preje vsem Petra.
22.11.2001 21:42:18
Mně taky! Hlásí se ještě někdo, kdo by chtěl navrhnout jiný termín, nebo můžeme přejít k druhému bodu - totiž KAM? S.
22.11.2001 19:06:31
Už od doby, kdy jsi byla těhotná mám pocit, že máme úplně stejné problémy. Jen my máme holku a není tak veliká.
Sice nenáme problém s kočárkem, tam usne celkem brzy, ale musí se jezdit po hodně hrbolaté cestě a nejraději tam, kde je největší rachot (jezdíme kolem stavby nového sídliště). Ale co se týká usínání v postýlce a spaní přes den, jsme na tom stejně. Co kdyby Katce během spánku něco uteklo.
Šátek jsem zkoušela několikrát, ale to se nám nelíbí. Takže bohužel mi na všechno zůstává jedna ruka.
Šťastně přečkejte chřipkové období a hodně radostných okamžiků.
Maruška
22.11.2001 18:41:50
mne pondeli uplne vyhovuje.
Jana
22.11.2001 10:40:28
A co takhle pondělí 3.12.?? CO? :o)
21.11.2001 21:28:50
Ahoj Magdaleno, myslím, že jestli se nějak domluvíme, určtiě budeš vítaná. Holky, které máte zájem, kdy můžete? Já s výjimkou úterků, čtvrtků a 26.11. a 10.12. kdykoli. S.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 82 [Dalších 32 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.