| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Schovánek 15: Vyhozené děti

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 82 [Dalších 2 >>]
17.11.2001 22:18:02
Já souhlasím, vypadám podobně směšně (už asi dvacetkrát jsem se dověděla, že vypadám jako indiánská babička, což mi přijde k mému věku směšné). Ale batoh na zádech je skvělá protiváha a navíc nějaké ty věci se prostě někam schovat musí.
17.11.2001 20:44:27
Nevim, jestli to nekomu z Vas pomuze, ale ja si nemuzu vynachvalit batoh na zadech jako protivahu k diteti v satku na brise. Sice budim soucit, jsem mala, mam mrnouse na brise, okolo me brousi ten starsi a na zadech nesu velky batoh, porad mi chce nekdo pomahat, aspon tim, ze mi ponese batoh, ale ja ho nikomu nedam. Telo je rovnomerneji zatizeno a zada neboli. A kdyz jdu jenom na malou prochazku okolo baraku a reknu si, ze batoh necham doma, po padesati metrech toho rozhodnuti lituju a nekdy se pro nej i vratim :-).
Iva Čapková
17.11.2001 19:43:00
My máme Baby vak a při jízdě MHD si připadám,jako exot.Je mi to ale úplně jedno.Hlavně když mám volné ruce, nemusím se doprošovat o pomoc a o uvolnění místa na kočárek a Tomáš je tak překvapený z toho, co všechno vidí, že ani nemukne.Naštěstí jsem se nesetkala s "dobrosrdečnými" bábami vševědkami.
Měla jsem štěstí,že Tom aspoň kočárek akceptoval,protože vždycky poznal,když jsem ho po usnutí ve vaku přendala do košíku nebo postýlky.
pozdravy jmenovci
iva
PS: Doufám,že už jsi se psychicky zrehabilitovala po porodu.Mně z něj (toho tvého) ještě teď naskakuje husí kůže a to jsem to jen četla! Měj se krásně.
If & 3♥
17.11.2001 13:17:03
Při zvedání možná, ale to ohýbání:o) Zkus si dát třiceticentimetrové pravítko za tričko a ohni se. Je to sranda, ale cvik je cvik a tak už to zvládám. Jen nade mnou visí strašák rizikového těhotenství od první minuty po početí:o) Aspoň tak si to myslí doktoři. Nezapomenu tě informovat. Zatím ahoj a hodně piš. Ráda čtu jak se vám oběma daří!
Jana
17.11.2001 12:04:33
Ahoj Ifanko,
koukám, že Dejvice jsou pokrokovější čtvrť než Braník :o) Bab s dobrými radami si většinou nevšímám, jenom v některých situacích, kdy Tom řve hlady a babka si přisadí dobrou radou, nejdřív počítám do 10.
Jo, titanové tyče v zádech, to se při zvedání dítěte může hodit :o)
Jana
  • 
17.11.2001 0:15:58
Mila Jano,
mas uplnou pravdu. My jsme take koupili krasnou drevenou postylku zn Chicco a take tam koupili krasny set s nebesy , mantinelem a kdovi jeste s cim ¨na radu svych pribuznych, ze deti maji radi postylku jako boudicku, ale bohuzel nase Terezka v postylce vubec nechtela byt. Take spala jen v nasi posteli a vsichni pribuzni to davali k lepsimu hlavne to nemohla pochopit nase babicka, ktera asi velmi miluje vsechny ohradky a postylky. Hned si take jednu domu poridila a dite tam vubec nechtelo byt. Take uvidis, az poleze, tak take nebude chtit byt v ohrade. My jsme take jednu dostali a vubec jsme ji nepouzili. NOrmalne jsem dite nechala pod hrazdickou na dece a dite bylo spokojene. Kocarek snasela dobre, ale jen, kdyz jsem ji vysunula ten zvedaci rost, aby mohla koukat co se deje. Pak v 8 mesicich dcery jsme se presunuli do Japonska a tady deti bezne nosi v takovem zarizeni na zadech nebo brichu i v zime a maji specialne vyrobeny kabat s kapuci i pro dite je to moc pekne a dite je spokojene. Mas pravdu s pribyvajici vahou ditete je to obtiznejsi, ale ja verim tomu, ze dite je moc spokojene u mamy a kdybych si poridila jeste jedno dite, tak bych uz na zadne rady svych pribuznych nedala.
16.11.2001 21:59:25
Jako by se psalo o našem miminku.Cyrda reaguje dodneška naprosto totožně, jen kočárek už vzal / cca po 2 měsících/ na milost. Ovšem doma spí jen v naší posteli a to pouze v noci, přes den doma usne jen v babyvaku - zavěšen na rameni vydrží spát i tři hodiny, ovšem běda, chci-li ho položit, v tom okamžiku je po spánku.
Ze stejného důvodu, totiž díky neuvěřitelnému řevu v kočárku /jakto, že všechny ostatní kočárky jsou tak tiché.../, se nosí občas i venku - nejezdím sice MHD, ale při nakupování jsem zažila stejné opovržlivé pohledy, zkrátka chudák dítě. No, naštěstí vím, že pro našeho drobečka dělám jen to nejlepší...

Jolana
If & 3♥
16.11.2001 18:02:57
Ahoj Jani a Tomíku!
Nezoufejte, že nepotkáváte žádnou maminku se šátkem. Já jich v poslední době v Dejvicích i jinde čím dál víc. A představ si, že potkávám i tatínka se šátkem. Zkus se líp dívat:o)
Přeju ti pevné nervy a při procházkách mezi lidmi si dej si tampony do uší a babky neposlouchej:o)
Ať ti Tomášek roste pro radost a pevnou páteř při jeho nošení.(Vím o čem mluvím, protože jsem před dvěma roky absolvovala operaci zad a teď mám v zádech našroubované titanové tyče, abych držela pohromadě:o)Ale díky tomu si budu moct dovolit za 2-3 roky taky malého "schovánka" jako ty. Rádá si čtu jak se oba máte. Pište často jak rostete a mějte se moc fajnově:o)
Pavla, 3 děti
16.11.2001 16:47:33
Milá Jano!
Když čtu Tvůj článek, připadá mi, že jsem ho snad psala já. První dcera v postýlce vydržela asi týden. Bylo to hrozný, přesně jako Schovánek celé noci prokřičela. Pak "šup" do naší postele, a ten rajský klid! Bohužel v naší posteli vydržela až do 5 let. Když jí byly tři roky, narodila se nám druhá holka, a přestože jsem si říkala: "Do naší postele nikdy!", opět mi to vydrželo pár dní. Takže v naší posteli spaly obě a manžel odcházel spát do pokojíka nebo obýváku. Když bylo starší dceři 5 let a menší 2, začaly konečně usínat samy ve svých postelích v pokojíku. Ale do dneška není noc, aby k nám v noci některá nepřipochodovala. A protože čekáme třetí mimčo, mám pocit, že tuhle svojí chybu budu stejně zase opakovat a dalších 10 let se pořádně nevyspím. Jinak kočárek do půl roku nesnášely obě dvě. Dokonce i babička se s nima bála chodit na procházky, protože vypadala, že je někde ukradla, a proto tak řvou. Naštěstí obě byly lehoučké, takže jsem je opravdu dlouho nosila v klokance na břiše, a to byl klid. Přeju silné nervy a ať se brzo dobře vyspíte! Pavla
Mirka, 1 dítě
16.11.2001 14:36:51
Já mám syna už staršího - 10,5 roku, ale živě si pamatuji na rezolutní "ne" paní doktorky, když jsem se ptala na šátek. A důvody: hlavní důvod byla MOJE páteř a nohy - matka prostě není nosítko...další důvod byl pro mě tehdy nepochopitelný, dnes je mi úplně jasný:"Když bude pořád s tebou, nebude chtít spát sám." Jak bláhové - říkala jsem si tehdy. Dítě s velkými neurologickými problémy, notorický nespavec - že by spal sám? Dneska bych si nakopala do zadku - po nějakém čase, když přestalo být únosné spát se synem v jednom pokoji (v noci se nejméně 10x vzbudil a přelehl za mnou) ho manžel nekompromisně "vyrazil" do vedlejšího, připevnil nad postel lampičku a :"Dělej si co chceš, ale vedle nám nelez!" Zírala jsem já, zírali prarodiče...po dvou týdnech dítě prospí celou noc, samo, nikam nechodí a i na záchod dojde bez maminky. Zjevně to nebyly neurologické problémy, ale moje slabé nervy, proč nespal. Na dovolené to zkusil znovu:"Já s babičkou nemůžu spát..." Nechali jsme ho usnout, babičku přestěhovali k němu, my šupli do jejich manželského lože...a druhý den už spal syn s babičkou, jako když ho do vody hodí. Na druhou stranu souhlasím s tím, že cesta s kočárkem je námět na horor.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 82 [Dalších 2 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.