| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem si vychutnala mateřství...

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 21 [Dalších 1 >>]
31.5.2004 16:13:21
Ahojky!Nejdřív tě trochu uvedu do obrazu at víš,kdo ti odpovídá:))Je mi 34 a mám 3 děti ve věku 13let(puberta!)9let(období kdy je jim vše fuk) a 8měsíců-to máš asi v živé paměti!A k tvému dotazu-nejstarší potomek(holka)celý první dva roky prokvičela,prohýkala a proječela at měla důvod-nebo ne!Mohla jsem ji třeba dát modrý z nebe a stejně to nebylo k ničemu.Navíc byla úděsně divoká,chodila v 10měsících a nejen ječela,ale ještě nám u toho zdrhala pryč!Přešlo to nějak samo věkem.Kluk byl jako anděl,ale nelezl,chodil až ve 13měsících.No a naše malinká dělá z každýho něco.Neleze,sem-tam ječí-tak si vyber!!Ono asi každý mimino má svoje projevy a nic s tím nenaděláme!!Takže vydrž:))))A mimochodem-VIKTORKA je krásný jméno!!
Mirka, Petra 6 let, Viktorie 10 měs.
  • 
31.5.2004 14:07:24
Děkuji, děkuji. Děkuji za uklidnění, že nejen MOJE dítě je ukňučené a věčně nespokojené. První dcera byla "v pohodě", i když mi to tak tenkrát nepřipadalo. Nyní vím zcela přesně, že to bylo vzorové miminko, ač měla reflux a tudíž do 9 měsíců blinkala. To mi dnes přijde ve srovnání s Viktorií zanedbatelné. Už od narození Vikča buď spala nebo řvala. Nic mezi. Takové to ležení v klidu s otevřenýma očičkama znám pouze z vyprávění. Říkala jsem si: skončí to po šestinedělí - nic. Tak po třech měsících - asi větry. Nic. Na půl roce prodělala zánět ledvin - měla tedy důvod. Ale ani po úspěšném zaléčení nepřestala. Až bude lézt, bude to dobré, říkala jsem si. Ale ouha. Ačkoli Petra lezla v 7 měs., Viktorie se začala plazit v 9 a půl. Nyní je jí 10 a půl a stále se plazí jako partyzán - moc nerada a u toho zase HÝKÁ - ŘVE jako Viktorka u splavu.Přeroste to v pláč a vztek. Dělá to stále a zcela programově - ráno po probuzení, venku v kočárku, doma, na návštěvě, u lékaře prostě stále. Kdy už to konečně skončí? Někdy v zoufalství pláči také. Opravdu někdy ztrácím síly. Proč? Co jí chybí? Zdravá je,váhu má pěknou 8,800 kg. Starší dcera mě vždy dojme slovy: Maminko, vidíš, já ti to říkala, že nemáme dávat jméno Viktorka, ale Markéta. Takže třeba je to ve jméně :) NOMEN OMEN
  • 
17.1.2002 0:10:22
Milá Ivo a ostatní "přirozené" maminky a tatínkové,
jsem novopečenou 27-letou maminkou,která společně se svým okolým bohatým na super lidičky, s velkou láskou očekávala příchod své první ratolesti. Stalo se tak za poněkud dramatičtějších okolností 7.10.2001 v Pražské Podolské porodnici,kde se mi i přes počáteční peripetie s příchodem mé v současnosti tříměsíční holčičky Sáry na svět strašně moc líbilo, ale po týdnu stráveném přeci jen v "cizím" prostředí jsem se stejně jako Iva těšila domů, a tak jsem z porodnice odešla skoro na reverz, neboť Sárka byla v porodnici zlaté miminko (hezky papala, nádherně spinkala a vůbec neplakala )a já se proto již těšila, jak si své mateřství budu vychutnávat v poklidu domova. Jaké však bylo mé rozčarování, když hned druhý den po příchodu domů Sárka v podvečer spustila obdobný koncert, jako Ivin Tomík, a já s hrůzou zjistila, že na větry netrpí jen chlapečkové, ale také holčičky ( mých kamarádek a matek z poradny ). Vzhledem k tomu, že jsem rozená "matka pluku" jsem nelenila a dala se s nepřízní osudu do boje, který jsem do třetího týdne věku mé dcerky zvládla ne díky věhlasným kapičkám Sab Simplex, které hojně pediatři předepisují, ale díky osvědčeným radám mé a manželovi maminky, které, každá po svém, přispěchaly s radou - Gel při nadýmání (koupí se v lékárně ) vtírat do oblasti pupíku a zároveň malými kroužky pak do oblasti celého bříška+zároveň jemným přitlačováním dětských pokrčených nožek uchopených v podkoleních jamkách při každém přebalování (samozřejmě ne ihned po jídle) provádět takovouto masáž. Od té chvíle, co jsem si vzala rady k srdci i do rukou, jsem uschovala "zázračné" kapičky do lednice a do dnes jsme si z masáží udělaly krásné chvilky plné radosti a následně i života bez větříků, které bolí. Jenže stejně, jako není všechno zlato, co se třpytí, tak i naše "zlato" se občas zatřpytí až moc, zejména přes den, kdy neumí zaspat jinak, než v jedoucím kočárku. I tuto drobnou "potíž" jsme však spolu nakonec překonaly tím, že mi milovaná Sárka od narození dopřála jednu velikou jistotu, a to, že večer po koupání a nakojení ihned usnula a v noci se vzbudila jen na jídlo a pak zas spokojeně zaspala, takže náročnost dne šlo dospat v noci. Abychom se však neukolébali pravidelností rodinného života, tak si pro nás náš "miláček" přichystal další překvapení - zrušení večerní jistoty ve spaní. Již nejméně čtrnáct dní se po koupání tak rozbrečí, že nejde utišit a tudíž podle toho vypadá i kojení a posléze pak i neusnutí, zřejmě z hladu, a tak jsme s manželem mysleli, že po vzoru našich babiček na vtip naší holčičky vyzrajeme tím, že ji zkrátka necháme vybrečet, ale byla vytrvalejší, a tak jsem nakonec přešla na častější kojení ve dne i v noci ( dříve Sárka jedla po 4 hodinách ), což vypadá, že je klíčem k večernímu rébusu a zároveň to podporuje zjištění, že kojené děti mají oproti nekojeným plno výhod, ale bohužel veškeré propagace kojení opomíjí připravit maminky na to, že jakmile se rozhodnou vytrvat v kojení, musí počítat s tím, že díky lehké stravitelnosti mateřského mlíčka jsou kojené dětičky mnohem více neklidnější a méně spavější. I přesto však, že nevím, co přinese za záludnosti mateřského života zítřejší den, je nutno přiznat, že pokud nejde o narušení zdraví a život,tak že vlastně nejde o nic, než o prima život plný překvapení a zázraků. Není-liž pravda?
Betsy
Iva Čapková
20.11.2001 19:53:54
Ahoj Blani,
musím se tomu fakt smát - o blinkání jsem sice nepsala, ale bylo. Krásné kaluže mlíka jsme měli úplně všude.Samozřejmě, že když se Tom celý poblinkal a převlíkla jsem ho, tak se okamžitě poblinkal znovu a u toho řval a řval...No,ještěže už jsme ve stádiu lezení, že:-)). Člověk se opravdu krásně uklidní,když místo toho,že se kolem něj všichni neustále diví,proč dítě brečí,blinká,atd., si může přečíst, že takových mimin je spousta.
Díky a měj se fajn
iva
Blanka, syn
20.11.2001 13:19:33
Škoda,že jsem si tohle nemohla přečíst před několika lety...zažívala jsem něco podobného,zpestřeného tím,že Štěpán se narodil zdravý,celkem se to dalo vydržet (myslím to hulákání),ale pak kolem šesti týdnů začal blinkat a s tím přidal na intenzitě řevu-byl totiž pořád hladový,když se vyzvracel.Nějakou dobu se to táhlo,pak jsem se zhroutila a skončili jsem nejdřív na dětské interně a pak i na chirurgii.Na vánoce ho operovali.Vše by se zdálo vpořádku,ale řvací anabáze trvala dál s tím že jsem měla strach,jestli mu něco není,že bude zas blinkat, (i když už nebyl důvod).Vydrželo mu to skoro rok - než se naučil lézt a chodit a dovedl se dostatečně zabavit. Cítím se všemi, kdo to zažili,byl to děs.
Marie, 2 děti
  • 
20.11.2001 11:57:00
Ano, vzpomínám, že dost podobně se projevovala moje dcera. Odmítala být v postýlce, pořád se chtěla nosit a v noci se budila celých devět měsíců .Občas s přestávkami po 20. minutách, občas po hodině.. prostě mučení. Navíc nechtěla nikoho jiného jen mě, u tatínka řvala ještě víc. Ach, jo. Pak jednoho dne se stal zázrak. Prostě
večer usnula a probudila se až v 6 ráno.
Dnes je z ní desetiletá slečna, a kupodivu velmi klidná, veselá, prostě můj malý poklad. Vždycky jí říkám, že už si svoje zlobení vybrala jako miminko.
Přeju hodně štěstí a pevné nervy
Marie
Pavla, 3 děti
20.11.2001 8:30:29
Ahoj Ivo!
Při čtení Tvého dopisu jsem si taky uvědomila jednu věc. Totiž my máme výhodu v tom, že jsme už tak otrlý, že nás prostě nějaké nevyspání nerozhází. Vzpomínám si na mojí ségru, která měla mimochodem úplně ukázková miminka - napapat, krknout, položit, spinkat, po 5 hodinách tiše zafunět, opět dostat napapat, atd. Když jsme spolu trávily léto na chalupě a jejímu malýmu byly asi 3-4 měsíce, JEDNOU v noci toho moc nenaspinkal, ale opravdu neplakal, jenom tak tiše pofňukával. Ségra, když ráno vstala, vypadala, že aspoň 14 dní v jednom tahu flámovala. Byla hrozně vzteklá a nadávala, jak se nevyspí. A mě to tenkrát opravdu pobavilo. Když jsem další rok byla na chalupě zase s miminkem já, a viděla, jak malá pořád huláká, řekla, že jí by to zabilo. Nezabilo, co by jí zbylo jiného, že? Teď, dokud mám miminko v břiše, se to snažím co nejvíc užít a v noci naspat dopředu. A neboj, uvidíš, že až budete mít to druhý miminko, tak budeš tak vycvičená, že všechno zvládneš (a určitě bude klidnější! - já tomu teď potřetí znovu věřím). Ahoj, měj se moc hezky (jo, a babička mi vždycky říkala, že když miminko hodně křičí, tak že bude mít krásně vyvinutý hrudník! - takže z vašeho malýho bude asi Arnold a z mých holek nejmíň Pamely Andersonový). Pavla
Iva Čapková
19.11.2001 21:07:25
Ahoj Pavli,

uf, uf, to jsi mne teda dost vyděsila. Já zatím opravdu žiju v bláhové naději, že naše druhé dítě – ke kterému se jistě jednou odvážím – bude malá „buchta“ a „mouchy sněztesimě“ a kam ho položím, tam ho najdu. No, musím si to druhé mimi pořádně rozmyslet a hlavně nasbírat dostatek sil. Jen si nejsem jistá, jestli s Tomáškem budu mít na to sbírání čas J. Nezbývá než doufat…
Tvá poznámka o otupělosti mi připomněla jeden stav, na který bych málem zapomněla! Byla to krása, když se příbuzní či kolemjdoucí divili, proč to miminko tak strašně brečí a já jen roztržitě poznamenala, že to je naprosto normální.

Z celého srdce ti přeji, aby tvůj kluk byl úplně jiný než jeho sestřičky, které ti s ním snad pomůžou.
iva
Pavla, 3 děti
19.11.2001 16:22:40
Ahoj Ivo! Kdyby si věděla, jak mě těší (ne škodolibě), že někdo prožil to, co já prožila už dvakrát. Když první dcera skoro vůbec nespala, a pořád jenom křičela, každý mě utěšoval, že až budu mít druhý miminko, že o to bude hodnější. Věřila jsem jim - říká se přece, že když jedno zlobí, druhý je klidnější. Ale ouha! Já netušila, že to hodnější bylo vlastně to první! Tak se mi po třech letech narodila druhá holčička - drobná (2.70kg) - ale hlasivky síly uragánu. Kojila jsem jí každé 2 hodiny (i v noci) a mezi kojením vesele hulákala a hulákala. Vždycky, když telefonovala moje mamka, tak říkala: "To už zase brečí?", jenže já už jsem si to ani neuvědomovala, tak jsem byla otupělá. Doktorka taky říkala, že je v pořádku a zdravá, akorát TROCHU plačtivější! No, abych to ukončila, jsem nepoučitelná a teď čekáme třetí mimčo. Vypadá to na kluka, a tak já jen tak tiše doufám, že by mohl být po taťkovi, protože ten by byl kouzelným miminkem - usne vždy a všude. Přeju hodně radostí s našima broučkama. Ahoj Pavla
19.11.2001 16:11:35
Mila Ivo,

nemohla jsi mi udelat vetsi radost!! Diky.
A vazne verim tomu, ze Tvoje dnesni povidani o Tomikovi zase pomohlo nekomu jinemu. Budu se tesit na dalsi setkani tady na Rodine - Tomovi ted kolem roku zacne to krasne obdobi lumparen a bylo by skoda se o ne nepodelit.
Hodne stesti!

Katka
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 21 [Dalších 1 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.