| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Deníček atopického dítěte aneb máme doma ekzém 3

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 105 [Dalších 75 >>]
3.11.2005 11:13:21
Holky dá se sehnat Nesbel a
Nestar bez předpisu. Malýmu se ekzem opět pěkně rozjel a začal si to drápat, pokud jdu k Dr. tak mi napíše zase jen hormonální mastičku což mu nechci stále mazat. Má to v záhybech pod kolínky lokty a nově za uchem. Budu ráda za odpověď
Bára, dcera 2 roky
  • 
2.11.2005 8:35:27
Taky jsme používali Elidel, teď mi kožní doktorka nabídla kosmetiku TOPIALYSE, zkouším jí asi týden a vypadá to moc dobře. Snad to udržíme v klidu.
Gábina syn 5 let
  • 
1.11.2005 19:52:40
Doktor z Boru je magistr farmacie, ne lékař a o jeho mastech tady na Rodině bylo napsáno až až.
Erika
  • 
1.11.2005 19:17:38
Ahoj!
Ekzemem jsem trpela od narozeni,
mela jsem ho po celem tele,v puberte
se mi to zastavilo na rukach, krku,
obliceji,v zahybech.

Dnes je mi 25 let,za cely svuj zivot
jsem vyzkousela hooodne doktoru,
lecitelu.......ale jediny kdo mi
pomohl byl doktor z Noveho Boru!!
Uzivala jsem taky kremy Nesbel a
Nestar a nemuzu si to vynachvalit.
Uz je to asi 8 rok co mam pokoj a
to opravdu diky nemu a jeho kremum.
Doporucila bych to vsem!! opravdu.
zatim nashle !
Jarča, dvě dcery atopický ekzém
  • 
27.9.2005 13:37:05
Dojíždíme do Prahy k MUDr. Rusnákové, Opletalova 37, Praha 1,telefon: 224232107. Je schopna odbourat určité druhy alergií. Pomáhá!!!!!
Doporučuji také termální koupaliště v Podhájské - Slovenská republika,
naše děti (4 a 8 let) se v teplé vodě rády koupou a mohu říci, že se stejným ne-li lepším efektem jako u moře.
Cockney
  • 
15.9.2005 15:10:52
Zapomnela jsem jsem rict, ze jsme Elidel pouzivali a u syna se projevily nejcastejsi vedlejsi ucinky popsane v pribalovem letaku - zarudnuti a svedeni, ale jen docasne, asi 2-3 dny. Ekzem zmizel na par tydnu. Kdyz se objevil znova pouzila jsem uz BIODERMA - Atoderm P.O. zinc, krem a zmizel take.
Dneska bych ale na Elidel uz nesahla. Je sice uzasny, ze v nem nejsou kortikoidy, ale se zvysujici se davkou a delkou mazani se zvysuje riziko nadoru (vysledky na mysich, krysach a opicich).

Vice na:
Důležitá upozornění z farmakovigilančního systému
Úplné znění informací naleznete na www.sukl.cz v sekci Důležitá upozornění

ELIDEL - Z důvodu možného zvýšeného rizika výskytu nádorových onemocnění u pacientů do dvou let se zvyšuje spodní věková hranice pro lokální podávání pimekrolimu na 2 roky. Dne 25.4.2005 bylo zveřejněno Tiskové prohlášení , Otázky a odpovědi pro pacienty a Dopis společnosti Novartis předepisujícím lékařům .

Dáša,syn 9 let
  • 
15.9.2005 12:51:26
Milá Silvo,
Mému synovi se ekzém objevil prakticky ze dne na den před 2 roky na lýtku pravé nohy, nepomáhalo vůbec nic, naopak, ekzém se mu rozšířil na celé tělo, noha začala mokvat a byla nutná hospitalizace v nemocnici. Poté mi nabídla paní doktorka Elidel jako novinku bez obsahu kortikoidů, že se může používat neomezeně. Tak jsme začali mazat 2 denně postižená místa,ekzém se mu sice úplně neztratil,ale hodně zklidnil a reakci v podobě zčervenání jsem nezaznamenala. Přeju hodně úspěchů, je to běh na dlouhou trať a prosím pokud má někdo v tomto směru zkušenosti s tzv. "chytrou houbou" prosím o sdělení.
  • 
15.9.2005 12:23:59
Ahoj Silvo,
nam ten krem Exomega pomohl i na zarudla mista. Dcerka mela osklive rude suche fleky, ktere ji po okrajich zacinaly mokvat. Nebyt ockovani tak by mala uz zadne fleky nemela.... Rovnez male pomahala zinkova emulze (tusim ze Miraclean se to jmenuje) ale to nepomohlo do uplneho vymizeni ekzemu). Nedavno jsem mluvila se znamou (ma 2 decka s ekzemem) a pry jim take pomaha jen tento krem - ovsem nemusi pomoct kazdemu. Tak vam drzim palec at najdete neco co vam bude vyhovovat.
Silva, 2 děti
  • 
15.9.2005 8:52:53
Ahoj Katko, my už jsme toho vyzkoušeli celkem taky dost i kortikoidy-ty pomůžou ale jen na chvíli. V lékárně jsme koupili krém Menalind-derm, je dobrej, ale zas tak účinný není, spíš je na suchou kůži než na zarudlá místa. Dcerce jsou 4 roky a ten ekzém se ji objevil až letos v červnu. Byli jsme s ní i u moře, ale jen na 8 dní, vím říká se, že se má jezdit tak na 3 týdny, ale jsme rádi aspoň za těch pár dní. Po tom se ji to na chvíli zlepšilo, ale teď je to opět stejný kolotoč jak na začátku. Já sama jsem od malička ekzematik, tak vím jaké to je. Teď už mám skoro pokoj, jen místama se mi někde něco objeví. Mažu se Indulonou(dcera ji nesnese) a sem tam používám Beloderm(kortikoidy). Nemyslím, že bych měla po nich nějaký následky, jak se všude uvádí, myslím, že je to trochu přehnaný. Je mi 31. Na ten tvůj krém se zkusím v lékárně zeptat. Díky.
Cockney
  • 
14.9.2005 19:36:29
Je to presne tak, Elidel je ted vyhlasen jako lecba v pripade, ze nic jineho neucinkuje a i vyrobce pripustil dalsi zkousky (cca vysledky z brezna 2005).
V zahranici, kde ani nikdy Elidel nebyl schvalen k prodeji, se hojne pouziva prave A-DERMA - Exomega a nebo BIODERMA - Atoderm P.O. zinc, krem.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 105 [Dalších 75 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.