| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Deníček atopického dítěte aneb máme doma ekzém 3

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 105 [Dalších 45 >>]
  • 
10.10.2004 16:23:54
Jezdil jsem s manzelkou do Boru nekdy v roce 1994, 95. Exem (atopicky) mela velice silny. Od te doby - cca 3 navstevy a 3 mesicni lecba - nevi, co to exem je. Je uplne vylecena. Tuk tuk tuk na zuby.
  • 
2.9.2004 17:29:07
Náš 10ti měsíční syn trpí ekzémem podávali jsme mastičky od černých léčitelů po přečtení názorů Vámi a doktorů jsem šokovaná a okamžitě jsem přestala vše používat.
Děkuji za příspěvky uvidíme co to udělá s naším Tomem.
  • 
4.8.2004 10:20:15
Dobry den,
precetla sem si temer celou diskuzi a mam takovou radu neradu. Je mi 24 a od narozeni jsem mela problemy s atopickym ekzemem. Neni to nic prijemneho, ale da se s tim zit uplne plnohodnotny zivot. Clovek se ale nemuze omezit jen na urcity typ lecby ci urcity pripravek. Indulona je fajn, ale ne na moc dlouhou dobu. Nejvetsim nepritelem osklive vypadajiciho ekzemu je poceni. V mistech, kde se clovek poti vice (v ohybech - na rukou, na nohou-pod koleny a za krkem) se stav vetsinou zhorsuje. Sama jsem prosla lecbou u ruznych dermatologu. Nakonec jsem ale zjistila, ze moc nezalezi na tom, jestli clovek navstivi pani primarku nebo radovou lekarku. Pocet preparatu urcenych pro atopicky ekzem je znacne limitovan.
Rozhodne nepropadejte beznadeji. Jsou periody, kdy je to "lepsi" a pak zase kdy je na tom clovek "hure". Sama mam ted zkusenost, ze ke zhorseni dochazi za nestabilniho pocasi - na jare a na podzim. Take vim, ze beheme zkouskoveho obdobi dochazi k jakemusi maleho zhorseni. Kazdopadne musim uznat, ze od takovych 17 je ekzem na ustupu a ja uz sama vim (snad nekdy lepe nez ma lekarka), jak a cim citliva mista v dobe "krize" osetrit. Celkem se mi dari udrzovat si tento kozni omyl od tela. Jen staci vydrzet. Vysledky se dostavi...

PS:Rozhodne homeopatie je take jednou z cest (na chvili)
29.1.2004 11:34:39
Ziskani rozboru masti dr.Nestora je asi nemozne.
Sama jsem se o to pokousela nabizela vzorky, ale bylo mi receno - nekde bych mohla jeste dohledat korespondenci, ze kortikoidy se objevit nedaji.
Myslim (pozor ted jde o me laicke vysvetleni), ze oni umeji nalezt kortikoidy jen ty zname, pokud on tam dava nejake nezname latky kortikoidni povahy treba rostlineho puvodu, nelze je objevit.
Ja osobne tedy musim rici, ze paniku o kortikoidech v jeho mastich jsem dosti podporila po konzultacich s nekolika lekari.
Jinak moje holcicka byla mazana jeho mastmi po dobu asi ctyr mesicu (ve veku 5 mesicu - 9 mesicu), ekzem temer zmizel, pak se objevilo nekolik lokalnich ohnisek, ale ta zmizela kompletne po nasem opakovanem trinedelnim pobytu u more v roce a pul a v roce a tricrtvrte. (Stravili jsme vetsinu cervna, cele zari a cast rijna u more - neplatila letenku a vyuzili jsme slouhodobeho pobytu me kamaradky v zahranici).
Od te doby ekzem nemame - nikdy se jiz neobjevil ani lokalne. Je pravda, ze v jejim pripade mohlo jit o ten typ ekzemu, ktery mizi.
Evka...
29.1.2004 10:11:23
já to myslela tak, že se nemusí bát jet s prťousem.
je fakt ten, že kanáry nedoporučuji, je tam moc sucho a všude lítá písek. Prý je nejlepší chorvatsko či řecko.
Milada.
29.1.2004 8:55:15
Jo a ještě..nešlo jen o Zyrtec, já musela sáhnout i na kortikoidy..tehdy ELIDEL ještě nebyl!

O co snadnější to teď maminky mají, když je Elidel..! :-)

Milada
Milada.
29.1.2004 8:52:44
Evko,

jako vše u ekzému je i pobyt u moře silně individuální..také jsme samozřejmě byli mimo sezónu, kdy ta horka nebyla hrozná..jednou jsme byli v září, pak v červnu. Dceři to prostě nesedlo, svědila se celou noc, plakala, musela jsem jí zvýšit dávky Zyrtecu (oproti tomu, co brala normálně doma), aby vůbec spala. Když jsem to loni znova probírala s kožní lékařkou, tak mi opravdu doporučila jeden rok vynechat, říkala, až bude starší, tak si ten pobyt více užijete.. Já si tehdy myslela, že se k tomu přidaly už i nějaké pyly, ale to se příští rok nepotrvdilo..

Tím ovšem nechci říct, že přímořský pobyt VŠEM ekzematikům nepomáhá, ale nám, bohužel, 2x nepomohl.

Milada
Evka...
29.1.2004 7:33:31
Mirinko,
pobytu u moře se bát nemusíš. My byli s malým, když měl 4.měsíce a vše bylo v pohodě. Jen podotýkám, že jsme jeli mimo sezonu a bylo tam 22-25st.
Milada.
28.1.2004 23:31:18
Ahoj Mirko,

článek o Elidelu v novinách? A kde a kdy? Je to někde na netu, nevíš?

K Penzionu na Vysočině: znám osobně majitelku stránek, která tyto pobyty pořádá. Mám i kamarádku, která s atopickou holčičkou tento bazén a pobyt vyzkoušela a byla nadšená!
Navíc, personál penzionu je velice vstřícný, je schopen klidně vařit bezaleregenní stravu, ale je dobré se na tomto již předem domluvit s majitelkou stránek - tyto požadavky předává personálu hromadně. Já se bohužel zatím na žádný její pobyt nedostala :-(
Mohu jen a jen doporučit!

Jinak naše dcera byla u moře v 9 měsících a pak asi v 18 měsících (něco jsem psla i v Deníčku), ale pobyt nic moc, ekzém se jí hrozně potil a pařil, loni jsme tedy nejeli. Letos asi zase pojedeme.

Milada
28.1.2004 22:08:01
Miladko,
děkuji Ti mockrát za odpověď. Skutečně mám v úmyslu pro mast Elidel zajít, neboť jsem se o ní dozvěděla z článku v novinách.
Našla jsem na internetu Penzion na Vysočině, kde nabízí k pobytu i bazén s mořskou vodou. Neznáš ten penzion? Nevíš, zda to pomůže bez sluníčka? Jela bych k moři, ale Adámkovi je nyní 13 měsíců a myslím, že je na tu cestu malý. Tak bych to chtěla vyřešit šalamounsky.
Ještě jednou díky, Mirka.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 105 [Dalších 45 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.