| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Deníček atopického dítěte aneb máme doma ekzém 3

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 105 [Dalších 35 >>]
Milada.
27.1.2004 23:03:52
Ahoj Mirko,

jsem jednou z maminek, které psaly Deníček atopického dítěte, Terezka je moje dcera. Nevím, ale, jestli nemyslíš Terezu, co psala nějaké reakce k našim článkům.

Adresa:
PRO SANUM a.s.
Sanatorium prof.Novotného-léčebné centrum pro psoriatiky a ekzematiky
222 232 155 Štěpánská 24 / 615, Praha (Nové Město)
222 230 720
222 232 154
222 231 580
222 231 577
222 231 861
Je to tedy denní sanatorium, dochází se tam - což z Klatov těžko půjde. Zkoušela jsi již nový, bezkortikoidní přípravek Elidel - je na českém trhu teprve od července 2003.
Jinak debata o Nestorovi tu již byla několikrát, já bych se zcela jistě držela toho, co Ti řekla kožní lékařka.

Ahoj Milada
Veronika
  • 
27.1.2004 18:18:45
Ahoj Mirko,

ráda bych doplnila pár informací o Nestorovi. Je všeobecně známo a proběhlo to také v televizi, že existují dva tábory lidí. Jedni jsou příznivci doktora a druzí odpůrci. Právě odpůrci prohlašují, že pozitivní efekt léčby je způsoben kortikoidy. Na základě pořadu, který proběhl v televizi však nebylo jasně prokázáno, že by tam nějaké kortikoidy byly. Na jeho internetových stránkách má dokonce na svoje přípravky schválené hygienické atesty, které tuto kosmetiku schvalují. Další fakt je ten, že mám osobně několik známých, kteří jeho přípravky použili na kožní problémy svých dětí a po skončení kůry se těmto dětem problémy nevrátili. Je známo, že po vysazení kortikoidů se obvykle problémy opět vrací. Kdybych osobně nepoznala několik lidí s pozitivními výsledky určitě bych se ho tak nezastávala.
26.1.2004 22:37:10
Ahoj Terezo!
Jsem z Klatov, je mi 30 let a od 1/2 roku mám atopický ekzém. Je to úplně krutý. A nejkrutější je to, že jsem 5 let jezdila se sebou do Nového Boru k dr. Houngbedjimu a až nyní, kdy jsem musela s mladším synem na kožní, jsem se od paní doktorky dozvěděla,že doktor černoušek používá kortikoidy. Tak jsem nažhavila internet (taky nevím, proč až teď) a docela mi tahle vaše listárna potvrdila, to co ta kožařka povídala. Moc jsem jí totiž nevěřila, protože jsem myslela, že jde o konkurenční boj. Jak už jsem naznačila, Adámkovi (1 rok), se objevil ekzém na čelíčku a na ručičkách i přesto, že jsem dodržovala vše potřebné. Ve svém příspěvku jsi se zmínila, že chodíš do jakéhosi sanatoria ve Štěpánský. Mohla bys mi napsat nějaký kontakt, nebo osvětlit mi systém léčby a popsat to sanatorium? Děkuji a jsem ráda, že jsem vás našla. Pa Mirka
zuzka,samko
  • 
8.8.2003 22:13:03
.........skorocelove kupele,to bolo to ,co pomahalo mne a bol to recept od mojej prababicky,takze mamina aj v zime odhrabavala sneh a pozerala ,kde by nasla na osvedcenych miestach nasej zahradky listy skorocelua potom ich prevarala a ja som s anasledne v tom kupala,pomahalo to aj proti,sladkym chrastam{na tie priladala prevareny skorocel,alebo vaticku namocenu vo v cajiku,ano bola to makacka,ale yplatilo sa}-prve vysledky boli po 2 tyzdnoch,vredom ,comukolvek,dufam,ze vam to pomoze,samozrejme,kazde dieta je ine,ale aj tak vam drzim palce,nech ste zdravi a nehc to usilie,prinesie ovocie
zuzulik
Milada.
12.2.2002 22:38:58
Milá Lucie S.,

jak už jsem psala v odpovědi níže (a i v našem článku) obě děvčátka teď pravidelně docházejí ke kožní lékařce dr. Šimkové (žákyně dr. Čapkové, mají i společnou čekárnu : -)) Musím napsat, že já na Terezku používám prakticky pouze plenky Pampers a problém s nimi nemá. Terezka naštěstí netrpí ani na opruzeniny.

Milada
Lucie S.matka dvojcat
  • 
11.2.2002 21:58:10
Maminkam Terezky a Magdalenky,mam12m.holcicky.Jedna z nich mela podobny problem jako vase holciny.Mely jsme to stesti,ze jsme dochazely k p.doktorce Capkove z FN v Motole.Ridime se jejimi radami a musim zaklepat,ekzemu jsme se zbavily.I kdyz ji stale promazavam a koupu obden v oleji jako vy,nastesti jsme se ho zbavily.Mazeme vitaminovou masti,Ambidermanem a masti na loziska.Pod plinky pouzivame jen rybi mast a musime pouzivat jen obycejne plenynapr.Tesco,Libero.Zadne Pampers,ale to se uz asi vas netyka.Preji hodne stesti a holcickam brzke vyleceni.
17.1.2002 11:58:38
Miško,
já osobně jsem si za to neúčtovala nic.Měla jsem cenu za hluboké čištění pleti asi 60,-Kč(už si přesně nevzpomínám) a jelikož se to dělá při tom hlubokém čištění,tak jsem to brala jaksi automaticky zadarmo,nebo to bylo v ceně čištění (jak si kdo domyslí).Pravdu řečeno nemám představu kolik by se za to mělo účtovat,je to malá ťupka,přijde mi absurní účtovat si to.Ale asi by se potom člověk měl zeptat jestli si to kosmetička účtuje zvlášť nebo ne,nebo spíš jestli milia odstraňuje.
Myslim si že je to spíš pohodlnost kosmetiček,že to nedělají.Musíš k tomu použít jednorazovou jehlu a tu nemůžeš vyhodiť do koše jen tak jako papír.Kosmetička musí mít uazveřenou smlouvu s nějakým třeba obvodním lékařem,kterému ty jehly bude nosit a on je bude likvidovat i se svým odpadem.Takže v tom je ten kámen úrazu,podle mně .
17.1.2002 8:44:23
Zuzko, a jaká je taková nějaká přibližná cena? U kožní se platí za počet...
Já zase psala ze zkušenosti z kosmetičkami - žádná si na to netroufla - alespoň ty, co jsem znala. Asi to nebyly ty dobré:)) Mám jich hodně kolem očí a tam je strašně jemná kůžička...
17.1.2002 8:31:06
Miško,
měla jsem kosmetický salon,prováděla jsem kosmetické procedůry a odtraňovala jsem i milia,takže jsem to psala z vlastní zkušenosti.U kosmetičky se to dá odstranit,je to bežné a provádí se to normálně.Je pravda,že kosmetička to musí umět odstranit,když píchně hlouběji milia neodstraní a objeví se kapička krve.Záleží na Terezce komu věří a kam půjde.Mně by zase nenapadlo s takovou "prkotinou" chodit na kožní.U kosmetičky se spojí příjemné s užitečným,celá procedúra je velice příjemná a žena si tam odpočine.S masáží trvá přibližně 1,5 hod. bez masáže 1 hod.
17.1.2002 8:17:47
Protože je mám a dost, byla jsem u kožní lékařky. Odstraňují je v období, kdy není slunce - podzim, zima. Po tomto zákroku se nemá chodit na slunce, protože mohou vzniknout skvrny - proto se mi zdá divné to, že by se chodilo tak často ke kosmetičce. Když jsem se ptala na ty, co jsou kolem očí, tak ty odstraňuje i oční lékařka, je to bezpečnější. Já sama vím, co ty potvůrky znamenají, takže osobně bych nešla ke kosmetičce, ale ke kožní lékařce. Jenže jsem na to moc líná a ještě k tomu to stojí dost peněz:))
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 105 [Dalších 35 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.