| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Deníček atopického dítěte aneb máme doma ekzém 3

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 105 [Dalších 25 >>]
17.1.2002 7:19:15
Ahoj Terezo,
jestli se můžu vrátit k tvým ošemetným miliím.Milia jsou laicky řečeno jak si napsala,bílé tečky či pupínky.Ač je to asi trochu nepříjemné pro toho kdo je má,dají se odstranit.A to je výhoda např.proti akné.Akné musíš léčit atd,ale mília ti může odstranit šikovná kosmetička.Je to bez bolesti a rychlé.Jednorázovou jehlou ti kosmetička naruší strukturu kůže v místě milia a jednoduše ho vymačkne.Pleť musí být ale napařená,většinou se to dělá při hloubkovém čištění pleti.Úplně odstranit se je nepovede na první pokus,jsou to mrchy,několik krát se znovu vytvoří.Ale kdyby si návštěvu kosmetičky několikrát opakovala (většinou k ní stačí zajít 1x do měsíce),odstranili by se milia natrvalo.Zkus o tom popřemýšlet,určitě by to stálo za zkoušku.Přeju hodně štěstí.
16.1.2002 20:43:01
Ahoj Milado,

Vydrž! Musíš si říkat, že jsou na tom pořád relativně dobře oproti jinak nemocným a postiženým. Problémy s kůži jsou velmi nepříjemné, zvlášť pro holčičky v pubertě. Sama jsem si to prošla. Nejenom, že jsem byla každou chvíli rozškrábaná, ale ještě k tomu mám drobné bílé pupínky po celém obličeji, jako kdybys stříkla fixírkou. Říká se tomu milia. Takže jsem byla fakt krasavice. Milia mám pořád, jen s tím exémem je to trošku lepší. Jediná výhoda byla ta, že jsem to měla odmalička a byla jsem na sebe zvyklá.
Zatím se můj pediatr k žádným testům u dětí nechystá. Matěj má zatím jen hrubou a suchou kůži a Vendu si musím "vychytat".
Dostala jsem pro ně excipial, tak budem promazávat a pak se uvidí.
Poradím se s alergologogem, až si v únoru půjdu pro léky, protože ty co mám doma jsou už prošlé. Musím se připravit na první jarní sluníčko, protože jsem alergická na břízu a ta kvete vždy, když týden svítí první sluníčko.
Držím palec.

Tereza
Milada.
11.1.2002 22:22:17
Terezo,

palce držím a je mi to líto. Budou dětem dělat specifické IgE, abys věděla kvůli kojení (a i kvůli dětem)co můžete jíst? Já jsem momentálně v depresi, kluk mi má jít k zápisu do školy a stále nemůže kvůli ekzému své sestřičky vůbec do školky. Konečně ji totiž i očkují a tak být prostě nemocná nemůže. Chodil tento školní rok celých 8 dní a loňský 11 dní.

Milada
11.1.2002 21:15:27
Ahoj holky, u nás jsou veliké novinky.
Po svátcích jsem Vendulce našla na pravém lokti první vystouplý suchý červený flek. Začala jsem hned plašit s lupenkou, protože loket je pro ni typické místo. Pediatr mi doporučil na týden Locoid, který občas používám i já. A pak promazávat. Dávala jsem jí ho 3 dny. Flek zmizel, ale poškozená kůže ne. Po vysazení je to stejně, jak před kortikoidem. Ale to jsem čekala. Před silvestrem jsem objevila trošku menší flek na druhém lokti. Po Novém roce se přidalo podkolení. Není to lupenka.
Dnes má Mates rok a stejné fleky jsem našla i u něj na loktech. Asi je to tím, že je druhej, tak to má dřív.
Před svátky jsme si s Matějem poleželi v nemocnici díky laryngitidě. Nabrali mu krevní obraz a našli zvýšený počet eosinofilů. Já to mám taky. Je to sice ne úplně průkazný, ale je to jeden ze znaků alergie.
Myslím si, že se jim ekzém objevil díky mrazům a taky díky malému vánočnímu vybočení ze standartního jídelníčku.
Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Ale mám čisté svědomí, že jsem aspoň udělala všechno proto, aby to neměla.
Když se to do měsíce nezlepší, začnu s nimi chodit do Štěpánský do sanatoria, kam chodím i já.
Držte mi palce.
Tereza
Milada.
10.1.2002 8:16:20
Tak ještě jenou, nějak mne ten počítač zlobí:

Milá DáMo,

poslala jsem Ti na mail tu komunikaci ohledně mastí z Nového Boru (Helče kdysi spadl počítač a ty maily už nemá).
Jinak chci ještě doplnit názvy těch mastí z Nového Boru: NESTAR ung. (na promazávání večer) a NESBEL cremor F (na ráno).
Klidně napiš, rády odpovíme na cokoliv.

Milada (i za Helču)
Milada.
10.1.2002 8:12:26
Milá DáMo,

Poslala jsem Ti na mail tu komunikaci s (Helča kdysi spadl počítač a ty maily už nemá).
Jinak chci ještě doplnit názvy těch mastí z Nového Boru: NESTAR ung. (na promazávání večer) a NESBEL cremor F (na ráno).
Klidně napiš, rády odpovíme na cokoliv.

Milada (i za Helču)

Lynxová a tři :c) :c) :c)
9.1.2002 23:05:50
Ahoj,
ohledně mastí z Boru. Kamarádka a já jsme rozhodily sítě, ona napsala dopisy lékařům, na zmiňovanou komoru a tam ji odkázali zase na jiného specialistu který tuto kauzu řešil. Všichni odpověděli zamítavě. Zmiňovali se o silném charisma Dr. Houngbedji - což skutečně má. K rozboru mastí jen tolik - dá se provést, ptali jsme se nazávisle na sobě na různých místech, stojí prý kolem 10.000,- ale problém je v tom, že údajně dokáží odhalit jen látky používané českou medicínou a tudíž zahraniční ( což v případě Boru by mohlo být) nemusí vůbec nic odhalit, popřípadě pokud najdou něco neznámého pak identifikovat. Takže v podstatě nejsou zaručeny výsledky a tudíž ztrácí smysl tento rozbor dělat.V nejlepším případě vyjde prohlášení že mast byla testovaná a neobsahuje žádné známé škodlivé nebo zakázané látky. Náš problém byl konzultován s primářem kožního oddělení kladenské nemocnice, který k reakci na vysazení masti řekl, že je téměř 100% jistota u obsahu kortikosteroidů v masti. Pokud by totiž pokožka byla vyléčená, proč by o 12 hodin později tak volala po své dávce? Protože vůbec nebyla vyléčená, jen se potlačovaly příznaky ekzému. To jsou slova pana primáře. Jak jsem koupila - prodávám. To je vše. Pokud se rozhodnete podnikat něco dál, prosím. My tři jsme ale tuto riskantní cestu odmítly. Samozřejmě vím, jak bylo milé mast používat. Bylo to víc než příjemné....Děkujeme za reakci na článek a pokud bys měla zájem o ty dopisy od lékařů můžeme je dát k nahlédnutí.Pro další informace můžeš použít mail. Ráda si o tom promluvím. Ahoj Helča
9.1.2002 19:46:30
Reaguji poněkud později, ale moc by mě zajímalo, jaké masti z Nového Boru jste používali. My totiž (na doporučení známých a ujištění o čistě bylinném složení) zakoupili Nesbel Cremor F (nyní je v novém obalu, bez "F", ale zato je na něm i složení -a také je dražší!) a tím syna s velmi slabými projevy ekzému mazali a to i jen tak "preventivně" a i na obličejík! Takže mi po přečtení Vašeho Deníčku pěkně zatrnulo. Zvláště když dosud (je mu již 16 měs.) nepoužíváme žádnou kosmetiku ani mýdla. A tento krém byl tak "příjemný" na ta suší či hrubší místečka. Ještě se nám vysazení krému po přečtení Vašeho článku sešlo s očkováním proti spalničkám a syn se pak osypal a po natření dětským mlékem s TTO se (prvně) dokrve rozškrábal - takže už vím, o čem píšete při těch přebalováních a převlékáních apod. Naštěstí se vše zase uklidnilo, jen přibylo těch suších místeček, která teď nevím čím mazat (Indulona se mi zdá stašně špatně roztiratelná). A tak nevím, zda to celé byla reakce na očkování (to asi spíše), či na vysazení onoho krému.
Ještě bych se chtěla zeptat, kde všude jste se pídily po skutečném složení oněch mastí. Ráda bych se totiž přičinila o jejich zviditelnění (tedy jejich skutečného složení) a bylo by zbytečné podnikat stejné kroky, kterými jste již patrně prošly Vy.
Zmiňujete se ještě o známém lékaři. To je pro pro lékařskou komoru takový problém zjistit, zda mast obsahuje kortikoidy či nikoli? Nebo jaký podnět k tomu potřebují? Vzorek mohu samozřejmě poskytnout. Proč zústávají jen u podezření? Pokud Vás napadá, jak postupovat dále, kam se obrátit, koho oslovit... Budu ráda, když mi odpovíte. Myslím, že by to pomohlo všem, kteří se k "lékaři" z Nového Boru obrátili a věřili mu nebo o tom uvažovali.
Jinak samozřejmě přeji dcerkám co nejméně problémů a Vám objema díky za toto "zpravodajství".
Lenka, syn Ondra
3.1.2002 9:34:34
Milado,
slíbila jsem ti přes Jitku, že se ti ozvu a tak to teď konečně plním.
Musím říct, že když jsem před časem četla deníček, vzbudil ve mně jednak ohromný obdiv a jednak vzpomínky na moje opupínkovaný miminko.
Ondrovi začal ekzém ve dvou měsících. Osypal se během několika dnů kompletně celý, ve vláskách, na očních víčkách, snad jen na dlaních a chodidlech ho neměl. Všichni mě chlácholili, že to není ekzém, ale já jsem na to byla připravená (jsem alergička a kdysi jsem ho taky měla) a tak jsem na to nedala. Dostali jsme nejdřív dehtovou mast, zničili jsme část oblečení a výsledky to nemělo prakticky žádné, spíš mi připadalo, že se to stále horší. Pak nám paní doktorka předepsala Locoid (kortikoidní mast) a tím bylo všechno vyřešeno. Mazala jsem malilinko a jenom ta nejhorší místa. Stačilo namazat dvě noci po sobě a po víc jak týden byl klid, po půlroce věku jsme mazali až jednou za tři týdny. Mnohokrát denně jsme pak mazali jenom Lenienskou mastí, nosili jsme si jí domů po kilech. Koupali jsme zásadně v olejových koupelích (nejlepší Linola, pak Balneum Hermal, pak Balmandol, ale pomáhaly všechny). Samozřejmě jsme museli dávat pozor na pocení (Ondra byl tou dobou určitě poměrně otužilé miminko), praní, čistotu a na jídlo. Mně se bohužel kojení moc nedařilo a tak jsme od měsíce přikrmovali a od pěti krmili jen Nutrilonem, později nic alergizujícího, obiloviny začal prakticky jíst až v roce a půl.
Okolo roku věku se ekzém přesunul do ložisek v loketních a podkoleních jamkách a přestal dobře reagovat na Locoid. Změnili jsme ho na ?Elocom? (nevím jistě), namazali jsme tak pětkrát a zhruba do 18 měsíců věku ekzém zmizel. Teď jsou Ondrovi 4 roky, od té doby je naprostý klid. Jen asi dvakrát se mu trochu vyrazila oční víčka, ale opravdu jen slaboulince. Alergický asi bude, počítám s tím.
Trnulo mi, když jsem četla váš deníček. Ondra na tom ani zdaleka nebyl ak špatně. Vzpomínala jsem na dobu, kdy jsem se musela rozhodnout, jestli přistoupím na kortikoidy nebo ne, byla to dost špatná doba. Možná toho jednou litovat budu, ale asi jsme se tím vyhnuli boláčkům a jiným komplikacím. Taky jsme díky té masti mohli chodit na plavání a toho si cením.
Milado a vy ostatní maminky s ekzémem. Vzpomínám si, jak jsem občas brala do ruky jiné děti a ty měly jemňoučkou hlaďoučkou voňavou kůžičku. Bitva s exémem byla v našem případě velice krátká. Moc vám držím palce a jsem ráda, že vás znám. Škoda, že jsem se tehdy nemohla svěřit vám, poradit se.
Lenka
Milada.
24.12.2001 23:23:35
Milá Ilono,

na otázku kojení či nekojení při ekzému se ptám každého odborníka se kterým přijdu do styku. Na kožním, na alergologii, pediatričky, zde na Rodině v rubrice o Kojení(vede dr. Paulová) atd.... Vždy jsem dostala odpověď ANO, kojit, co to jde. Naposledy jsem se ptala naší pediatričky zhruba před 14 dny, kdy jsem obdržela některé potravinové testy naší dcery. Přesto, že naše peditrička mi u syna v jeho 9 měsících doporučovala přestat kojit (argumentovala tehdy tím, že při déletrvalejším kojení jsou pak děti na maminkách závislé - kojila jsem ho nakonec 12 měsíců a týden a závislý byl pouze na tom, že ho to uspávalo a u ničeho jiného neusnul), nyní u dcery jednoznačně řekla:Pokud ještě trochu můžete, vydržte, je to pro ni lepší. Takže chci ještě vydržet, teď už i něco jíst mohu.


Milada
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 105 [Dalších 25 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.