| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Deníček atopického dítěte aneb máme doma ekzém 3

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 105 [Dalších 15 >>]
24.12.2001 13:20:17
Ahoj Milado,
Syn měl exem, dokud se v 9 měsících neodstavil (sám, kojení ho znudilo). Takže nakonec měl vyrážku z mateřiny. Teď má pleť zdravou.
A na jídlo jsem si pozor dávala.
Milada.
23.12.2001 22:45:52
Terezo,

nebylo by pro Vás řešením nechat udělat testy na potraviny Vašeho malého, aby jste alespoň Vy něco mohla jíst? Naše Terezka měla všechny potraviny, které jí udělali, negativní, tak alespoň už trochu něco jíst mohu. Bohužel neudělali lepek, bílek a žloutek:-(((((((((( prý jim nevyšel materiál (krev). Hlavně, že vím, že může celer, čokoládu, ryby. To je mi vážně platný, stejně jí z tohoto nic nedám. Ale i mléko vyšlo naštěstí negativní. Ovšem naše pediatrička řekla:Stejně dávejte Hypoalergenní BEBU. Když jsem pak uslyšela v lékárně cenu té krabice, byla jsem ráda, že můžu kojit:-)) a BEBU tudíž stále nedáváme a stále kojíme.

Milada
Milada.
23.12.2001 22:16:43
Ahoj Elo,

k tomu moři: naší Terezce bylo pouhých 9 měsíců, když jsme k tomu moři jeli. Na kožním nám lékařka říkala, že je celkem jedno, jestli k tomu moři jedem nebo ne, neboť v tomto věku prý to moc vliv na ekzém mít ještě nebude. Alergolog byl však jiného názoru, takže jsme jeli. Navíc ve všech příručkách píší, že se ekzém u moře první týden pobytu zhorší (i alergolog nám to potvrdil), takže jsme se i obávali ject někam daleko, kdyby se to opravdu velmi zhoršilo, abychom se mohli vrátit. Z tohoto důvodu jsme zavrhli letadlo (tudíž nám odpadlo Řecko atd.). Terezka cestu autem zvládla, naštěstí prakticky celou dobu spala, báli jsme se, aby nám neprobrečela v autě celou noc. Příští rok se snad odvážíme někam dál.
Ela
  • 
23.12.2001 15:59:13
Všechno popisované máme za sebou, dnes v 18 letech zůstal po ekzémech jen "zvýšený dermografismus". Chce to Jadran (nebo Řecko - ne Itálie a jiná špinavá moře!), v zimě saunovat, hodně sportovat a psychiku dítěte držet v klidu.
Hlavně vydržet!
21.12.2001 10:15:22
Zdravím Vás všechny.
Protože u našeho desíti měsíčního Matýska se objevil atopický ekzém, pročítal jsem různé věci na internetu o ekzému a narazil jsem i na tuto diskusi, chci se s vami podelit o to, co se tady v diskusi neobjevilo. Narazil jsem na stranky "www.samolecba.cz". Tam je zajimave rozebran ekzem z hlediska esoteriky.


Vzhled a citlivost pokožky nevyjadřuje pouze vnímavost, stupeň vývoje lidského ducha, ale též odráží vnitřní boje, něco vzdálené, v mysli zasunuté, co nás již potkalo, co jsme sami konali a co se nyní máme naučit zvládnout. Ekzémy vyjadřují zápas. Nesoulad mezi tím, po čem prahneme, po čem toužíme a co prožíváme. Mnoho dětí se rodí do manželství, kde často duše ženy, její chápání života ve dvou, ostře naráží a střetává se s názorem, muže, „pána tvorstva“ a neomylného vůdce. Muži tvrdnou, ženy chvíli láskou bojují, potom většinou sehnou hlavu, vnitřně pláčí a trpí. Děti v takových manželstvích často postihují ekzémy.

Ekzémy ukazují na vnitřní boj jedince. Nelíbí se mu, co vidí, co slyší. Jeho stav a věk (v případě dítěte) mu nedává jinou možnost, než ne slovem (přestože se také takto snaží), nýbrž zprostředkovaně nemocí, ekzémem, ukázat svůj nesouhlas. Ekzémem postižené dítě vyžaduje zvýšenou péči. Nemoc potomka může starostmi o něj stmelit jeho rodiče a srovnat různé nesváry. Rodiče, kteří máte děti postižené ekzémy, vnímejte zhoršování a zlepšování potíží dítěte v souvislosti s jeho psychickým stavem, s problémy a radostmi ve školce, škole a také ve spojitosti se souladem nebo disharmonií ve Vašem manželství. "

Po prvnim precteni mne to moc nepotesilo. Pri sledovaní Matýskova ekzému musím říct, ze se zhoršil s několika hodinovým zpožděním po nedorozumění s manželkou. Možná je to sugesce, ale něco na tom podle mě je.
Další věc. Jeden z našich nejznámějších léčitelů ing. Jiří Janča tvrdí, že drtivá většina ekzémů má svůj původ ve špatné funkci jater nebo žlučníku, ledvin. Ekzémy od jater a žlučníku začínají kolem loktů a kolen, od ledvin všude jinde. S Matýskem jsme byli u léčitele, kterého jsme před prohlídkou Matýska neinformovali o jeho problémech (kromě malého ekzému kolem uší a tváří má zúžený slzný kanálek u levého oka), Léčitel p. Jukl prohlásil, že má problém s pravou ledvinou. Po debate nám řekl, že spolu souvisí pravá ledvina s levym okem a ekzémem. Manželka, protože kojí a bylinné čaje by děti měli pít až od 14 měsíců, pije ledvinový čaj, ve kterém občas koupeme i Matýska. (Z koupele přecházejí prý potřebné látky z bylinek lépe než z čaje). Matýskovi přesto dokáží naskákat červené pupínky na tváři během deseti minut, ale někdy i tak sami rychle zmizí.
Ješte jsem si všimnul, že řada kloučků z této diskuse, které trápí ekzém se jmenuje Matěj.
Mějte se hezky.

  • 
19.12.2001 21:01:45
Milé maminky,
přečetla jsem si Váš článek a náhle se mi vybavily vzpomínky z doby před téměř třinácti lety, kdy moje dcera trpěla silným atopickým ekzémem. Také jsem různě experimentovala, v té době ale nebyly téměř žádné přípravky jako olejíčky, masti k sehnání. Také jsme byli s dcerou u léčitele a vařili čajíčky a louhovali bylinky... Byla jsem zoufalá, nic nepomáhalo. Pak jsme se dostali do Motola k paní dotorce Čapkové. A ta mi poradila, kromě mastí, olejíčků a způsobu péče o ekzematika (viz v článku zmíněná publikace) hlavně TRPĚLIVOST...
Aničce je dnes 13 let a do Motola docházíme stále. Ekzém je někdy horší, někdy lepší, ale situace je mnohem lepší v tom, že takhle velké dítě už samo ví, jak o sebe pečovat, co si oblékat, čeho se vyvarovat.I když někdy se strašně do krve škrábe, hlavně na předloktí a pod koleny. Na druhou stranu má krásnou pleť na obličeji, ani náznak problémů s akné jako její vrstevnice.
Myslím zkrátka, že žádný zázračný lék na atopický ekzém neexistuje, ale že dítě z něj postupně "vyrůstá", protože se naučí ho samo zvládat. A to je přece skvělé!!! Věřte, že to nejhorší, tj.první rok, už máte s ekzémem za sebou!
A, abych nezapomněla, synovi je 11 let a je na tom úplně stejně.
  • 
17.12.2001 21:23:11
Ahojky vsem,

musim se priznat, ze jsem cely clanek necetla, ale zbezne jsem ho prolitla. Muj mrnousek nema tak obrovsky ekzem jako obe holcicky z clanku - ma jen mensi skvrnky na zadech a na zatylku. Neskrabe se jen s toho duvodu, ze si na ty zadicka jeste nedosahne. Cim ovsem se mu opravdu velmi ulevilo, byly dve veci - olejicek firmy Aveeno (myslim, ze ji v CR nesezenete, ale mozna by se vyplatilo zajet do prvni lekarny za nemeckyma ci rakouskyma hranicema). Mensi skvrnky mu zmizely behem tydne uplne a ty vetsi se premenily na jakasi zacervenala mistecka. Proti svedeni zabral krem firmy ROC "Enydrial - extra zvlhcujici". S tim bude jeste vetsi problem, nez s olejickem, ale kdyz se zeptate v lekarne, treba bude nekdo ochotny ho objednat.
Olejicek se da pouzivat jako pridavek do koupele, nebo primo misto mydla, kremikem mezeme telicko 2x denne.
Ja vim, ze se vam muj pripad muze zdat jako prkotina, ale kdyby to vasim ratolestem melo alespon trosicku pomoct (a pokud se vam podari neco z toho sehnat) stoji to za optani a zkousku. Smysluplnejsi se mi zda kosmetika Aveeno (a pro maminky z CR take lepe k sehnani). Maji celou radu, vcetne kremu atd.
Kdyz to pomuze poskytnu i slozeni produktu (treba vam lekarnik namicha neco podobnyho, nebo kozar doporuci), napiste mi na muj e-mail, co jsem udala.
Mejte se fajn, prekrasny svatky vsem, bohatou nadilku a stastnej Novej rok!!!!
  • 
15.12.2001 17:30:34
Ahoj
Terezka byla plně kojená do půl roku a pak se objevil EKZEM.Chodili jsme na kožní,mazali vším možným koupali také v ledasčem , ale jediné co opravdu a nadlouho pomohlo bylo moře a to v Chorvatsku. Je tam prý nejslanější a na ekzém nejlepší.Je také dobré aby pobyt přesáhl 9 dní. Terka nejdřív do vody vůbec nechtěla hodně to pálilo( byly jí 2,5 roku)a nakonec jsme tam museli naházet oblíbené hračky aby si pro ně došla a namočila tak místa s ekzémem.Do 8 dne to bylo mnohem horší než doma (červené,pálivé ,svědivé)ale pak se postižená místa oloupala , Terce se voda zalíbila ,už nepálila a hlavně to vydrželo až 3 měsíce po návratu od moře.
Mořskou kůru jsme aplikovali znovu za dva roky a se stejným výsledkem.
Ted ekzém pomalu mizía je nahrazován hodně suchými místy a hrubou hroší kůží.Stále to občas svědí, ale zlepšuje se to.Rozhodně jsme nepoužili nikdy nic mimo bavlny aparadoxně se to zhoršuje v létě kdy už se chce parádit a chodit v šatečkách.

Váša to má taky , ale mírnější.
Lékaři tvrdí,že by se to s věkem mělo ztrácet tak tomu věřím


Hodně štěstí do dalšího roku
Pavla
Milada.
12.12.2001 23:08:04
Ahoj,

chtěla bych jen říct, že my jsme s Terezkou byli u homeopatů dokonce 2x. Psala jsem o tom v minulém dílu deníčku a je to na http://www.rodina.cz/scripts/detail.asp?id=2160

Milada

Adéla, syn 15. měs.
  • 
12.12.2001 20:10:12
Nas kloucek ma ekzem teprve nekolik mesicu, ale uz jsme take navstivili zminovanou pani doktorku na koznim v Motole. Mazeme stejnymu pripravky jako ostatni a neni to lepsi, takze jsme minuly tyden navstivili vyhlaseneho pana homeopata. Ted cekame na "ucinky" jeho homeopatickych kulicek. Rozhodne se mi ale homeopaticka cesta zamlouva vic nez kortikoidni masticky a miliony dalsich preparatu. Uvidime, jak pochodime.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 105 [Dalších 15 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.