| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co znamená roztroušená skleróza?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 86 [Dalších 56 >>]
olina 2děti
  • 
21.10.2006 22:08:57
Zdravím paní Marie.Jak se Vám daří? Myslím na Vás a doufám,že dobře.Víte,ono se mužským těžko dokazuje,že něco nezvládáme jako dřív.Mají nás za silné bytosti a pokud asi nepadnem úplně vyčerpané,ani neuvěří.Dejte mu přečíst pár článků o RS,třeba pochopí.Mluví s vámi o nemoci? Jak ne,máme asi stejný problém.Chceme s nimi o ní vůbec mluvit?
olina 2děti
  • 
21.10.2006 21:56:06
Omlouvám se,jestli jsi čekala mou odpověď dřív.Jaksi mi nezbýval čas.Musím ti ale říct,že mě tvá nabídka mile překvapila a pokud stále platí,ráda se ozvu.Jen ještě znát tvou adresu.
  • 
10.10.2006 22:46:06
Ahojky, az jsem se zalekla tech vykricniku :). Ne, vubec se necitim na to, ze bych mohla nekomu udilet rady, pripadam si v mnoha vecech jako miminko, jen proste znam nekoho, kdo ma RS a je obdivuhodne, jak to zvlada, a ze casto je ona tim motorem, kdo zene, ale take oporou a povzbuzenim pro nas ostatni. Takze si myslim, ze to muze byt i o Tobe. Ale taky si myslim, ze i silni maji pravo byt nekdy slabi. Takze se neboj vybrecet. Ani nevim, jak jsem clanek o RS na Rodine objevila, je uz hodne stareho data a do diskuzi se zapojuji jen zcela vyjimecne, ze by nejaka "nahoda"? Pokud by se Ti chtelo, muzes pisnout na mail, at to neresime vsechno "verejne". Jinak drzim pesti. L.
Olina 2děti
  • 
10.10.2006 13:42:32
Měli jsme manželství na dálku.Muž býval pracovně mimo domov.Společné chvíle jsme trávili jen o víkendech.Za tu dobu jsem se naučila všechny problémy řešit sama.Šlo mi to dobře až do chvíle,kdy mi začalo ubývat sil.I to byl jeden z důvodů,proč manžel přestal jezdit do světa.Abych nebyla na všechno sama.Nemůžu si na něj stěžovat.Vždycky jsme u něj byli na prvním místě,jsme vlastně pořád!!!Chyba je nejspíš ve mně.Nechci nikomu přidělávat starosti a tak se v tom plácám sama.Doposud jsem se snažila já pomáhat těm,kteří to potřebovali.Široké okolí mě má za jakousi vrbu.Moje životní krédo vždycky bylo-narodila jsem se pro druhé.Možná se ti to zdá nepochopitelné,ale je to tak.Otázka je,jestli to zvládnu!!! Cením si Tě!!! Obětuješ svůj čas cizí ženské,na kterou tvoje slova působí jako balzám!!!!!! Moc ti děkuji!!!!! Asi se poohlédnu po nějakém psychologovi.I když i já jsem takový poloviční.A vidíš,přesto někdy nevím,jak dál.Měj se moc hezky!!!!!!!
Lenka
  • 
9.10.2006 16:44:41
Oli,
to je mi moc lito, ze Te manzel "nedrzi". Pises, ze je Ti 39 a mate 2 deti, to uz asi spolu nejaky ten patek jste a prozili jste spolu urcite uz hodne veci - radostnych i tech mene veselych. Tezko se mi Vase situace posuzuje nebo pise nejaka drobna rada nebo povzbuzeni, nevim, jaky vztah jste meli drive, jak jste byli zvykli resit problemy, mluvit o nich a komunikovat vubec. Mozna jen manzel nevi, cim se trapite. Alespon moje osobni zkusenost je takova, ze meho muze casto nenapadne, ze bych se nad nejakou veci mohla trapit, protoze on to vidi zcela racionalne a problemy resi, az prijdou, kdezto ja uz dopredu vymyslim co by bylo kdyby. Treba je to i Vas pripad, kdy vas diagnoza napadla, ale on nema o tom vubec tuseni, takze ani nevi, ze se trapite. A nebo ceka az zacnete sama. Nevim. Taky mne napadlo, ze byste si mohla treba promluvit ss nejakou blizkou kamaradku nebo rodici nebo s detmi (pokud jsou dospele) nebo pripadne vyhledat psychologa, coz neni zadna ostuda. Taky by urcite nebylo spatne zkusit kontaktovat "kluby ereskaru", kde si myslim muzete najit oporu a radu, prip. kontakty. Drzte se. L.
Olina 2deti
  • 
7.10.2006 18:16:22
Moc děkuji za odpověď a dodání odvahy.Obzvlášť dnes,kdy se cítím pod psa.Netušila jsem,že jaro,podzim má na RS nějaký vliv.Zase jsem o něco chytřejší.Víte,mě by hodně pomohlo mluvit o ní s někým.Ne se litovat,brečet nad osudem-i z tohodle důvodu to před okolím tajím.Z počátku jsem si myslela,že vrbou mi bude manžel.Mrzí mě to.STRAŠNĚ!!! Místo toho máme jen problémy.Moje nervozita,únava.To,že den co den se někde schovám,abych se vybrečela,neví.Chci to změnit,ale nevím jak.Nějak mezi námi vázne komunikace.Mějte se moc hezky a ještě jednou DÍK!!!! Určitě začnu myslet pozitivněji.
Lenka
  • 
7.10.2006 0:47:33
Moc bych Vam prala, aby se podezreni na RS nepotvrdila, presto bych Vam chtela dodat trochu odvahy a snad i optimismu. Mam tchyni, ktera ma RS. Jiz 25 let. Prvni priznaky se ji objevili, kdyz mela dve male deti (syn - nyni muj manzel, mel 6 let a dcera v te dobe 3 roky). Bylo to pro ne podle vypraveni asi dost tezke obdobi, deti male, tatinek musel prat (a to nebyla doba automatek) a vubec jinak se podilet na jinych domacich pracech vic nez bylo pro muze obvykle, zvlaste na vesnici 80. let. Tchyne se po urcitem obdobi vratila do zamestnani, ale postupne presla z celeho uvazku na castecny, pak na nejakou praci doma a nyni je v plnem invalidnim duchode. Je vsak plne sobestacna, ba naopak oraganizuje ruzne prestavby domacnosti, zahrady, pomahala nam se stavbou naseho domu, a ted si uziva (alespon doufam) vnucky a vnuka. Jen si musi "delat" svym tempem. Jsou dny (predevsim na jare a na podzim), kdy vetsinu dne prolezi, ale ne v posteli v pyzamu, ale spis tak polehava v obyvaku, vklidu si uvari, da si kafco, odpocine si, jde se psem... a jsou dny, a tech je zatim, diky Bohu, stale vetsina, kdy hyri napady a energii. Chci tim rict, ze RS je velmi individualni nemoc, u kazdeho probiha jinak. A chci rict, ze jsou lide jako moje bezva tchyne, ktera s touto nemoci bojuje uz 25 let a jak ona sama rika, za tu dobu poznala, ze nejvetsi zbrani je optimismus, klid a pohoda, zadne rozcilovani. Chci Vam poprat, aby se RS u Vas nepotvrdila, a pokud ano, tak hlavne optimismus (i kdyz je mi jasne, ze je to nekdy velmi tezke). Drzim pesti. Lenka

P.S.: V priloze Prava, ted nevim jestli v sobotni nebo stredecni, predminuly tyden nebo tak nejak, vysel pekny clanek o zivote 3 lidicek s RS. A taky existuji www stranky o RS a o lecebnych centrech, napr.www.ereska.cz, www.klubsms.cz, www.roska-czmss.cz
olina 2 deti
  • 
6.10.2006 23:14:12
Co je lepší?Být apatická?Nebo vzteklá na lidi,které miluju?Můj velký problém je,že se nedokážu ovládat.Je mi to pak hrozně líto!!! Oni ani netuší jak moc!! Mám pocit,že tím mezi námi vzniká obrovská propast!!! Někdy bych se chtěla vypařit,jak pára nad hrncem.Nemám nikoho,komu bych řekla o strachu,který cítím.Před rodinou,v práci,prostě všude svou nepotvrzenou diagnózu tajím.Ví o ní jen manžel a jaksi nemá chuť se mnou o ní mluvit.Pitvám se v tom sama a bolí to čím dál víc!!!!!!!
Marie
  • 
5.10.2006 9:51:54
Mám stejný problém,magnetická rezonance ukazuje změny na mozku a lumbální punkce je negativní.Teď mě čeká její opakování,příznaky,jako mravenčení dvojité vidění,a občas nejistá chůze,stále pokračují.Mám problém v rodině,nikomu se stím nesvěřuji,lékař mi radí nenamáhat se,šetřit se, manžel pak myslí,že se vyhýbám práci,máme totiž dům.Začínám být apatická a je mi už všechno jedno.Nad vodou mě drží náš pejsek,jsem v důchodu a přemýšlím,co dál.
olina 2 deti
  • 
30.9.2006 21:32:45
Ozve se mi prosím někdo? Mám čím dál větší strach! Na nic jiného nemyslím.Může jít v mém případě o RS? Po neděli jdu na další vyšetření a skoro nespím!!!!
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 86 [Dalších 56 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.