| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co znamená roztroušená skleróza?

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 86 [Dalších 26 >>]
13.5.2005 15:41:43
Ahoj,
tenhle odkaz asi znáš http://www.ereska.cz, ale třeba ne. Zkus se kouknout do Klubu sklerotiků.
aja . B Krušné hory
  • 
8.5.2005 21:57:30
Helenko,tam u vás to máte těžší,to ano,ale myslím si že Váš syn dostane všechny léky co budou třeba.Já RS mám 8 let,z toho diagnostikována je teprve 2 roky. Těch 8 let trvalo,než jsem k lékaři šla,první příznaky byly slabé a nijak vážné. Helenko,je opravdu moc a moc důležité mít s touto diagnozou v rodině trpělivost,cit a pochopení. Víte,ono je to těžké,pochopit únavu,když se nedělá těžká práce,proč člověk s touto nemocí bývá depresivní,proč je někdy veselý,smutný nebo se zlobí. Je to hlavně tom,že si musí najít nové zájmy,neztratit sílu do života a hlavně mít kolem sebe milující lidi,kteří vědí co tato nemoc obnáší. Je dobré sehnat literaturu,letáky atd...a těm známým to dát pročíst,protože hodně lidí si myslí že jméno této nemoci je spojeno s bláznovstvím,zapomínáním a tak. Nic z toho není pravda,naše mentalita a IQ je stále stejná,velmi důležitý je ale psychický stav. Nejvíce pomůže nemocného vyslechnout,pochopit,ale moc nelitovat. Je to trápení,to jo,ale soucitný pohled bolí nejvíc.Všichni co tuto nemoc máme procházíme různými stavy a obdobími,zhodnocujeme každé pro a proti a hlavně co jsem četla a i já sama jsem úplně změnila celý svůj dosavadní život. Vašemu synovi přeji hlavně hodně sil s touto "Rózou" bojovat,nedat se hned porazit,byť jen myšlenkou a hlavně motivaci a sílu mít své zájmy a to co ho baví.MUSÍ BOJOVAT S NEMOCÍ,a Vám Helenko mohu jen napsat,nebuďte smutná,vím je to těžká životní situace,ale buďte hlavně silná vůči této nemoci.Váš syn potřebuje velkou oporu a porozumění.Povídejte si o tom,čtěte co tato nemoc obnáší,nebojte se ptát.Věřím,že veškeré léky dostane a jeho stav se stabilizuje,neříkám že vyléčí,ale průběh bude lehčí. Přeji mu hodně štěstí,sil,naděje a lásky od svých nejbližších a Vám jako mamince hodně trpělivosti,lásky,klidu a ještě hodně hezkých a klidných dnů.
Hanka Semrádová 40 let,dvě děti a zatím i manžel
  • 
6.5.2005 20:02:54
Lusio díky za tvoji zkušenost.Vím,že i pro tebe to muselo být velmi těžké ,ale mám pocit,že ženská musí vydržet všechno.Já se snažím i když mám momentálně pocit,že už nemůžu dál.Ale už kvůli svým dětem se s tím porvu.Ještě jednou díky.
Hanka Semrádová 40 let,dvě děti a zatím i manžel
  • 
6.5.2005 19:56:18
Moc díky za odpověď.je mi teď dost mizerně,je toho na mě moc.Děti jsou bezvadný i když je pro ně těžké vidět mě v situacích,kdy jsem na tom špatně.Asi nejhorší pro ně bylo poprvé se mnou vyjet na vozíčku,ele už jsme to zvládli.
helena
  • 
5.5.2005 22:28:10
dostal to moj syn 25 rocny.teraz diagnostikovali,ako ste sa stym dokazali vyrovnat.je to tazke.a co u nas na slovensku,tie reformi v zdravotnictve,dostane syn vsetko co je potrebne,
5.5.2005 19:04:20
Ahoj holky,

Lízo díky za rady ohledně toho astmatu, uvidíme jak dopadneme, určitě dám vědět.

Hanko, vím asi jak Ti je, alespoň trochu....

Moje mamka má taky roztroušenou sklerozu, zjistili ji to když mi byli dva roky, ale zřejmě ji to začalo v těhotenství se mnou. Po deseti letech nemoci si táta našel přítelkyni a otěhotněl s ní, s mámou se samozřejmě rozvedl. V tomto období měla díky špatné psychice nejvíce ataků. Před rozvodem chodila o berlích, po rozvodu už byla na vozíku. Vyzkoušela během své nemoci snad všechno co by ji mohlo pomoci. Teď to je už 27 let, co jí to začalo, je na tom dost špatně.

Všem nemocným bych přála, aby medicína byla úspěšná a jednou a to co nejdříve našli na tuto zákeřnou nemoc lék.

Hanko drž se!!!
Líza
5.5.2005 18:27:47
Hanko, to je teda pech s některejma chlapama. Jako by nevěděli, kdy mají člověka podporovat a stát při něm, co :-((.
Ale děti jsou velký a zdá se šikovný, to je fajn...jak se na to tváří, že bojuješ s nemocí? Zvládají to? Pomáhají ti?
Hanka Semrádová 40 let,dvě děti a zatím i manžel
  • 
5.5.2005 15:01:01
Mám syna Jakuba,je mu 22 let a teď studuje VŠ v Olomouci.Dcera Pavlína tedˇměla 15 let a končí zakladku.Zdárně udělala přijímačky na lyceum.Tak aspoň mám radost z dětí,protože mi začaly problémy v manželství.Nemůžu konkurovat mladší a zdravé přítelkyni mého manžela.Snad to všecno nějak zvládnu.
Líza
4.5.2005 18:27:54
Na takovou otázku se nabízí odpovědět: "Ne, a ty?" :-)))))
Koneckonců je přece jasný, že na vozíku jezdíš jen tak, abys byla zajímavá, co? :-)

Jak máš veliký děti?
Hanka Semrádová 40 let,dvě děti a zatím i manžel
  • 
4.5.2005 18:23:43
Tady u nás toho moc pro lidi s RS není.Každý spíš kouká na člověka na vozíčku jako na exota.Ještě jsem si nezvykla na zvědavé dotazy typu "jé ty máš něco s nohama?"Ale určitě to časem zvládnu.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 86 [Dalších 26 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.