| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Lidský život je lidský život. Tečka.

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 413 [Dalších 303 >>]
Simona1
  • 
1.4.2004 8:04:13
Přátelé diskutující,
za sebe jsem asi řekla už vše, co jsem schopná říct. Stručně shrnuto nejzákladnější:

1) je třeba se rozhodovat na základě upřímné úvahy a svědomí, ne na základě dojmů, strachu, donucení, snahy vyhnout se problému...;

2) nikdo nemůže říct, že ověřitelně ví, kdy začíná lidský život;

3) zrušení lidského života kdykoli po jeho počátku je zabití nebo vražda - záleží na tom, jestli byl úmysl zabít, nebo ne;

4) zabít nevinného člověka, který se nemůže bránit, bylo snad v celých lidských dějinách civilizovanými lidmi považováno za zlo, které nemá nikdo PRÁVO udělat, a podle většiny hypotéz, které ohledně toho na zemi kdy vznikly, nezůstává žádné zlo bez dalších zlých následků;

5) nesmíme ale žádnou ženu, která podstoupila interrupci, odsoudit (tak jako to nesmíme udělat u nikoho, kdo udělal chybu). Ani nesmíme ženám, které se pro potrat rozhodují, lacině radit bez nabídky konkrétního řešení (dát dítě k adopci a pod. O UMOŽNĚNÍ A ZJEDNODUŠENÍ TAKOVÝCH ŘEŠENÍ BY SE MĚLI STARAT NAŠI POSLANCI, a ne vymýšlet společností nepřijatelné, připotroublé zákony a brát na demonstracích Boží jméno na darmo!).

6) Pro ženy, které umělý potrat podstoupily a litují toho, je tu řešení: omluvit se Tomu, kdo jejich dítě vytvořil, nechat se od něj obdarovat a uzdravit ze strašného zranění, které si tím mimoděk způsobily. Má nás rád mnohem víc než my sami. Vy, kdo chcete, věřte mi, vím, o čem mluvím. Poznávám ho už víc než deset let... je to velmi dobrodružné... (ale žádná ulítlá pseudomystika, nebojte se).

7) Hlavně prosím nejednejte bez přemýšlení a nenechte se k ničemu dotlačit!

Už bohužel nemůžu věnovat svůj čas této diskusi, a ani to nepovažuji za účelné, opakovala bych se. Kdyby někdo stál o rozhovor se mnou, moje adresa je
simona.jonasova@seznam.cz
  • 
31.3.2004 19:47:01
Přátelé diskutující,
za sebe jsem asi řekla už vše, co jsem schopná říct. Stručně shrnuto nejzákladnější:

1) je třeba se rozhodovat na základě upřímné úvahy a svědomí, ne na základě dojmů, strachu, snahy vyhnout se problému...;

3) zrušení lidského života kdykoli po jeho počátku je zabití nebo vražda - záleží na tom, jestli byl úmysl zabít, nebo ne;

4) zabít nevinného člověka, který se nemůže bránit, bylo snad v celých lidských dějinách civilizovanými lidmi považováno za zlo, které nemá nikdo PRÁVO udělat, a podle většiny hypotéz, které ohledně toho na zemi kdy vznikly, nezůstává žádné zlo bez dalších zlých následků;

5) nesmíme ale žádnou ženu, která podstoupila interrupci, odsoudit. Ani nesmíme ženám, které se pro potrat rozhodují, lacině radit bez nabídky konkrétního řešení (dát dítě k adopci a pod. O UMOŽNĚNÍ A ZJEDNODUŠENÍ TAKOVÝCH ŘEŠENÍ BY SE MĚLI STARAT NAŠI POSLANCI, a ne vymýšlet společností nepřijatelné, připotroublé zákony a brát na demonstracích Boží jméno na darmo!).

6) Pro ženy, které umělý potrat podstoupily a litují toho, je tu řešení: omluvit se Tomu, kdo jejich dítě vytvořil, nechat se od něj obdarovat a uzdravit ze strašného zranění, které si tím mimoděk způsobily. Má nás rád mnohem víc než my sami. Vy, kdo chcete, věřte mi, vím, o čem mluvím. Poznávám ho už víc než deset let... je to velmi dobrodružné... (ale žádná ulítlá pseudomystika, nebojte se).

Už bohužel nemůžu věnovat svůj čas této diskusi, a ani to nepovažuji za účelné, opakovala bych se. Kdyby někdo stál o rozhovor se mnou, moje adresa je

PS Omlouvám se, jestli se to zobrazí několikrát, nějak to zlobí...
  • 
31.3.2004 19:41:33
Přátelé diskutující,

1) je třeba se rozhodovat na základě upřímné úvahy a svědomí, ne na základě dojmů, strachu, snahy vyhnout se problému...;

5) nesmíme ale žádnou ženu, která podstoupila interrupci, odsoudit. Ani nesmíme ženám, které se pro potrat rozhodují, lacině radit bez nabídky konkrétního řešení (dát dítě k adopci a pod. O UMOŽNĚNÍ A ZJEDNODUŠENÍ TAKOVÝCH ŘEŠENÍ BY SE MĚLI STARAT NAŠI POSLANCI, a ne vymýšlet společností nepřijatelné, připotroublé zákony a brát na demonstracích Boží jméno na darmo!).

• 
31.3.2004 19:35:55
Přátelé diskutující,

Boadicea
31.3.2004 17:48:14
Sosan, v tychto vedecky nedokazatelnych hypotezach sa bavime o svetoch mimo 3D, takze tie duse mozno zvladaju byt aj pri skumavke a zaroven aj pri matke. Ci si tak strasne viazany na 3rozmery, potrebujes vediet presne fyzikalne suradnice? Na to ti neodpovie nikto.
JaninaH
31.3.2004 17:43:54
Simono1,
píšeš mimo jiné To, jestli jsem schopná dítě vychovat, musím rozmýšlet před tím, než jednám tak, aby mohlo dítě vzniknout. Co se stane, nelze odestát - člověka nelze zrušit pomocí tlačítek CTRL+Alt+Delete. Máš pravdu, mělo by to tak být, ale není. Lidé už jsou takoví, chybují, leckdy
před "jednáním" nepřemýšlejí. Ale přesto, jediný, kdo má právo rozhodnout, zda počaté dítě přivede na svět, je MATKA. To je můj názor. Dobře to napsala Agata. Filosoficky a teologicky můžeme debatovat donekonečna, i těm ženám můžeme předkládat hypotézy o duši, ale nesmíme jim brát jejich PRÁVO na svobodné rozhodnutí.
Dnes je v MfD článek o poradně pro dívky a ženy, které nechtěně otěhotní a uvažují o interrupci. V té poradně s nimi, Simono1, učeně nedisputují o duši, ale snaží se jim poradit a prakticky pomoci, např. s bydlením, s péčí o dítě apod. Cituji z článku:
---------------------------
"Ale pozor, my ženy nepřesvědčujeme, aby si dítě nechaly. Jde o to, dát jim čas na přemýšlení. Aby věděly, že jim někdo pomůže ve chvíli, kdy se partner zachová jako sobec a kdy třeba vědí, že rodiče se z jejich těhotenství zblázní".
---------------------------
Tudy vede cesta - pomáhat. Ne zakazovat a kriminalizovat, jak navrhují naši křesťanští poslanci.
J.
P.S.: Telefonní číslo do zmíněné poradny je 603 210 999
Sosan
  • 
31.3.2004 17:30:34
A při umělém oplodnění vajíčka vyjmutého z těla matky ta duše lítá kolem té zkumavky?
31.3.2004 17:28:37
Petro (dve deti) a Alesi.

Nechapu proc by vztah k muzi, tereho nemiluji nebo muzi ke kteru mam vlazny vztah, mel byt stejne studeny v lepsim pripade vlazny jako k diteti?
Ja sama jsem zarny priklad toho, kdy se z nechraneneho a naprosto nezodpovedneho milovani pocalo dite. Prestoze chtel otec resit "maler" interupci, sve dite rozhodne porodim, protoze uz ted jej nadevse miluji, coz se o me naklonnosti k otci ditete rozhodne rict neda :o)
Simona1
  • 
31.3.2004 17:22:39
Tento názor nepatří do křesťanské teologie. Protiřečí některým všeobecně uznávaným principům (duše před vznikem těla neexistuje, člověk není složen z duše a těla ve smyslu, že by ho bylo možno prostě rozložit a zase složit, člověk může být po své reálné smrti znovu vzkříšen - znovu vytvořen, ale jediný, kdo ho může takto znovu vytvořit, je jeho Tvůrce).
Boadicea
31.3.2004 17:17:40
Co som si precitala o hypnozach a regresoch, vo viacerych zdrojoch sa uvadza, ze "dusa" je pritomna pri splynuti spermie a vajicka, nachadza sa v blizkosti rodicov (vypovede boli, akoze "poletuje" v okoli a je napojena na matku:) ), do tela matky kompletne vstupuje az okolo 5.mesiaca a potom akoby vnimala svet cez matkine oci.
Samozrejme v dalsich knihach to moze byt opisovane zas inak....nie vsetky som citala :)).
Toto nie su nijako vedecky dokazane fakty, samozrejme.
Rozni ludia a kapacity to vysvetluju roznym sposobom a na nic jednoznacne sa zatial neprislo, ale zaujimave to v kazdom pripade je :).
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 413 [Dalších 303 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.