24.3.2008 21:28:27
Tím, že katolíci požadují zrušení potratů rp.zákaz v této ateistické zemi, fakticky neovlivňují potratový zákon, jen se k tomu vyjadřují. Mohou tak maximálně zmírnit všeobecnou toleranci k potratům, nic jiného. Těžko si představit, že by něco takového mohli prosazovat třeba v rámci koaličních dohod.
Kritika jejich zvyků a představ proběhla nedávno na diskusi Revoluce a odsuzovala to, že katolík odmítá pro sebe bylinkáře, v tomto duchu jsem se vyjádřila k tomu, jestli snáším nebo nesnáším katolíky. "capo di tutti di capi" v tomto kontextu nedává smysl ani jako útok na mě či někoho jiného, je to machrování, ale nic si z toho nedělej, toho je plnej internet. |
24.3.2008 19:27:03
Libíku, pokud katolíci se ozývají zevnitř a ty čekáš, že se jim do toho nebude zvenčí mluvit, tak nechápu proč to zrovna ty očekáváš, ty jsi nějaký jejich capo di tutti di capi ?
|
24.3.2008 19:06:24
Já pokládám katolíky za zvláštní, ale nemám ráda, když se jim do toho zvenčí mluví.
|
madelaine |
24.3.2008 18:30:00
Já katolíky snáším (mám jich pár v rodině :)), ale holt mnohem lépe snáším liberály :)).
|
24.3.2008 18:16:41
Neznám žádného nerozhodnutého voliče, jehož by oslovil zákaz potratů, má dcera studuje na katolickém gymnáziu, takže vím, o čem mluvím a ani výzkumy nikde neuvádějí hlad po zákazu potratů. U nás to není tah na voliče, naopak to středové voliče odrazuje. Pokud tento evidentní fakt vyvolává pocit humóru na druhou, smíchu není nikdy dost a smát se můžeme čemukoliv.
Myslím, že i ti kteří nesnášejí katolíky, by těžko vyargumentovali, že KDU lživě volá po zákazu potratů, aby získala lepší volební výsledek. |
madelaine |
24.3.2008 15:20:24
„Nepopulistická role našich Lidovců“… řehtám se, až se za břicho popadám.
Fajn, křesťané věří, že život může darovat či odejmout jen Bůh. Vzhledem k tomu, že o tom, co Bůh chce nebo nechce, nepřinesli žádný exaktní důkaz, nemůže jejich přesvědčení brát sekulární stát za normotvorné. Snažit se můžou, na to mají právo, ale vydírání mně moc křesťanské nepřipadá. |
Barča 2 kluci |
• |
23.3.2008 21:12:10
pro zákon nějak mi to vypadlo
|
Barča 2 kluci |
• |
23.3.2008 21:11:29
Nezlob se, ale když jseš tedy o zákon proti potratu, jak se bude řešit "likvidace" neupotřebených oplodněných vajíček při umělém oplodnění. Nějak mi uniká rozdíl. To snad chceš zakázat zákonem i toto. Jak to vysvětlíš rodičům, pro které je to jediný způsob jak mít vlastní dítě ?
|
23.3.2008 19:48:08
No promiň, ale tady to snad není linka důvěry nýbrž diskuse na téma ano či ne potratu. V naší společnosti panuje taková tolerance k tomu aktu, že v každé životní situaci každý najde nějaké to alibi,proč jo.
Add. Lidovci. Lidovci sehrávají v naší společnosti v tomto ohledu velice nepopulustickou roli. Ani náznakem jim nehrozí významný vliv ve společnosti, nejsme prostě Polsko o nikdy jsme nebyli a pokud si řešej potraty,které viděj jako vraždu, tak jedině proti svým volebním preferencím. Jdu je volit. |
Barča 2 kluci |
• |
23.3.2008 16:53:45
Pokud to psal jako soukromá osoba tak nic proti, jen nechápu odvolání pro hlas v prezidentské volbě na Klause, když on byl pro Švejnara (podle jeho spolustraníků). Jestli to psal jako představitel vedení lidovců tak je to pro mě pokrytectví. Nechci to zlechčovat, ale nemyslím si, že zrovna potrat patří do jen tak snadné kategorie řešení problému. Já s potraty nesouhlasím, ale nedovolím si někoho odsuzovat nebo nutit do mého názoru. Ještě jsem nepoznala žádnou ženu (to zdůrazňuji), která by řekla při "nechtěném" otěhotnění skočím si na potrat. Většinou je to opravdu (dle mého názoru já v té situaci nikdy nebyla) těžké rozhodování a zvažování pro a proti.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.