Barča, 2kluci |
• |
4.5.2007 13:37:32
Já to taky tak brala.
No samozřejmě, že se souložit může až v manželství to nevíš ? Ale můžeš se uklidnit to platí jen pro fanatiky. Já se tak stala černou ovcí u tchýně, byl to první důvod k odsouzení, že se vdávám těhotná a že nechodím do kostela. |
4.5.2007 13:21:08
Milá já samozřejmě že ta poznámka byla na tebe.Víš když tady nepoužíváš smajlíky tak se těžko pozná,že chceš odlehčit atmosféru.Myslím,že všechny jsme se tu nakonec shodly na stejném.Potraty z rozmaru se nám nelíbí.
Myslím,že pokud tu hodnotí někdo Bibli a nezná ji možná jen z doslechu což sama vím,že bývá zkreslené..tak by raději neměl říkat nic. Co se týče mládí a užíváni si.Přeju ti to.Ale opatrně hi hi.Zatím končím holčiny nebudte jedule mějte se krásně zase se ozvu.papa |
já |
• |
4.5.2007 12:49:48
Podle bible? :)) To se lavně souloží jen v manželství, tak otázka zda jsem vdaná není na místě. :))
Ano je to jen rýpnutí a nadsázka, trošku to tu odlehčit, moc se to tu pere. Já jsem proti interupci z rozmaru _ viz. jsem ještě mladá, chci si užít ......, nemám peníze ....., ale interupce, kde jde o život matky či dítěte, to bych za "vraždu" nepovažovala, už tak je to pro ženu těžké rozhodnutí. Stěkno, to nevím na koho ta otázka o té chytlavost byla. |
Barča, 2kluci |
• |
4.5.2007 12:34:46
Tohle rýpnutí je snad zbytečné, ale klidně pokud se tím řídíš a jseš vdaná (máš přítele) tak smekám. Pokud já vím, tak když se budu striktně držet bible - můžeš stejně souložit jen v případě, že chceš dítě počít.
|
4.5.2007 12:20:03
Taky znám holku co otěhotněla přes antik.,ale dítě si nechala.
Jestli jsi tak chytlavá tak to ti opravdu neporadím.Co třeba horm. antik. spolu s prezervativem? Anebo podvaz vejcocodů,když podle toho co píšeš musíš mít aspoň deset dětí nechtěných.Nebo promiň neplánovaných ,protože to je rozdíl,že? |
já |
• |
4.5.2007 12:14:09
Ano dá se mu bránit - nesouložit!!!
|
Barča, 2kluci |
• |
4.5.2007 11:54:53
No to dneska pěkně zmateně blábolím. Prostě nesouhlasím s potraty a je to jen můj názor, protože bych si to JÁ neodpustila. S vírou to nemá co dělat. Obdivuji maminky, které mají postižené dítě a starají se o něj (bez ohledu víry), nesouhlasím s potraty "bez důvodu". Souhlasím s tebou, že dnes je spousta druhů antikoncepce a dá se nechtěnému otěhotnění zabránit.
|
Barča, 2kluci |
• |
4.5.2007 11:44:30
Já s tebou souhlasím, já jen chtěla naznačit, že víra by se do toho vůbec neměla plést. Možná jsem to špatně napsala, ale prostě já jsem zodpovědná za svoje činy a je přece jendo jestli věřím nebo ne. Mě prostě jen vytáčí, že třeba mám názor a ten názor mám proto, že věřím (je jedno jestli jsem křesťan nebo mohamedán - tady se to totiž vždycky stočí jen na křesťany).
|
4.5.2007 10:55:44
Milá Barčo.
Určitě s tebou souhlasím,ale jediný kdo tu koho ¨zatím odsuzoval byly,zastánkyně potratů nebo ty,které ho podstoupily.Několikrát jsem uvedla,že je to samozřejmě věc každého.Co se těch "věřících" žen týče,také je to věc jejich svědomí ne?Soudit je nebudeme my,ale Bůh přece.Pokud něco odsuzuji a sama to dělám, jaký jsem to člověk?Pokud jde o jiné, mohu já dát ruku do ohně za všechny lidi,kteří se označují jako věřící?Jistě uznáš,že ne. Je to velice choulostivé téma.Myslím,že nemůžu fanaticky odsoudit jakukoli ženu,která potrat podstoupila.Spíš mi šlo o zamyšlení ,jak se v dnešní "vyspělé době", kdy máme k dispozici nepřeberné množství antikon. jedná nezodpovědně.Ale není to jen o potratech, jde i spoustu odložených nebo týraných dětí. |
Barča, 2kluci |
• |
4.5.2007 10:42:26
Já jsem taky proti potratům, ale nikoho nesoudím. Je lepší dítě nemít, než si na něco hrát a potom dítě odložit. Já zase znám "věřící" matku, která porodila postižené dítě a vydržela se o něj starat jen 1/2 roku. Pak utekla a dítě nechala otci. Chlapečkovi jsou už 4roky, tatínek se o něj stará našel si i přítelkyni a prostě žijí dál. Znám také věřící, která už podstoupila 3x potrat a to je vdaná, jenže děti jiného se jí asi do spořádané rodiny nehodily. Samozřejmě odsuzuji ty "matky", které prostě si řeknou - dítě nechci a opakovaně potrat podstoupí, pokud vůbec dítě nechci nebo už nechci další dítě dá se to zařídit jinak.
Já jen zastávám názor, že všechny odpůrkyně potratů a nebo čehokoli, kvůli jejich "čisté a upřimné" víře (jaké-koli) ať si nejdřív udělají pořádek mezi svými a neodsuzují. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.