| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Schovánek 16 - Čert nikdy nespí

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 40 [Dalších 20 >>]
  • 
23.2.2002 21:21:25
Plne s Vami souhlasime. Je to neuveritelne, ale take mame takoveho synka Tomaska. Po precteni Vaseho clanku, jsme si rikali zda nahodou nejsou dvojcata. Prave ted - je 21:15, jiz hodinu chovame, aby nerval jako tygr. Souhlasime i s tim, ze vetsina "dobrych" rad naprosto nezabira(strouhani brambor a ruzne domaci prace
jsou naprosta utopie). Momentalne potlacuje nas "121" pokus o ulozeni
neskutecnym revem. Myslim, ze nad nami vede 1000:1. Uvitame Vase rady a zkusenosti a poskytneme sve. Pokud Vam
to Tom dovoli spojte se s nami. S pozdravem Tomik, Eva a Radek.
Blanka
  • 
23.2.2002 14:35:06
Ahoj Jano po přečtení tvého článku jsem si připadala že buď píšeš o nešem Tomáškovi, nebo nás znáš.Snad jenom s tím usínáním večer je to o něco lepší, protože po okoupání v 19,00 a nakojení jde spát. Jak jsi napsla mám 3 hodiny do dalšího krmení volno.Vzhledem k tomu že i náš táta se jmenuje Jirka tak to bude nějaký začarovaný kruh.Pevné nervy do dalšího boje se spánkem přeje Blanka
Veronika, syn 8 měs.
  • 
23.2.2002 11:19:42
Přesně! Krásně napsáno, Alice. Také jsem si samozřejmě prošla těmi všemi stavy, dnes jsem zocelená :o) a vzkazuji všem maminkám: Vydržte! Udělejte to pro ty broučky - i když momentálně máte chuť je okamžitě jet vrátit do porodnice a lehnout a spát týden v kuse :o) Berte to tak - co je pár měsíců v životě dospělýho člověka? No co to je, tři, čtyři měsíce? Nic! A je na světě něco krásnějšího než váš vlastní človíček a jeho úsměv? Tak jim přece těch pár měsíců obětujem, ne? Pro ně je to přece naopak hrozně moc důležitý období. Věřte, že ve chvíli, kdy ty nejhorší galeje pominou, poznáte, že ten mrňousek vám to všechno milionkrát vynahradí a budete zpětně litovat každý vteřinky, kdy jste byly "sobecké" a snažily se ho zbavit za účelem nějaké šíleně nepodstatné činnosti jako je vlastní spánek, jídlo, žehlení ...
Vydržte!
22.2.2002 21:07:38
Ahoj Jano,chci ti podekovat za vyborny a velice vystizny clanek.Jelikoz u nas je to obdobne s rozdilem drivejsiho usinani zato casnejsiho vstavani.Myslim ze jsi presne vystihla co se nasim drobeckum honi hlavou v momente,kdy by meli jen na chvili zamhourit ocicka,nebo jak moc je "zajima" loupani brambor ci myti nadobi.Jeste jednou dekuju i kdyz vim ze v te ktere chvili to opravdu moc k smichu neni.
Zdenina, vdaná
  • 
22.2.2002 11:18:20
Aha, tak o tom stěhování jsem nevěděla. Ty už nebydlíš na Novodvorské?
Jana
22.2.2002 0:24:35
Ahoj Alice,
noční buzení řeším podobně. Tomášek spí do prvního nočního kojení v postýlce, pak si ho vezmu k sobě a při kojení skoro vždycky usnu. Tomášek toho samozřejmě využije a spí jako malý přicuclíček :o) Někdy po šesté ho kojím znovu a pak ho většinou vracím do postýlky. Kolem osmé je u mě zas - to už je vyspaný a chce si hrát. Teď je nejlepší hra trhání mých vlasů, ožužlávání uší a nosu (neznám nic horšího než když mi někdo brzo ráno slintá do ucha :o)))
Tom neřve (on málokdy brečí, většinou křičí a huláká, aby upoutal pozornost) schválně, uklidní se, jakmile ho vezmu do náruče. Je to malý maminčin závisláček.
J.
Jana
22.2.2002 0:17:03
Ahoj Zdeni,
Tomášek je fešák (po tatínkovi - vypadá jako malý obarvený JIrka :o)))
Jo, ZOO - stydim se a červenám, kvůli shánění bytu, stěhování a přestavování jsem zahodila za hlavu vše, co nesouvisí s přežitím :o) Ale napravím to. Tak přísahám! :o)
21.2.2002 23:22:37
Jano, nenech se mýlit, i malé, na první pohled tiché, holčičky dokážou vřískat tak, že se barák otřásá v základech :-)
A to nespaní u dětí... Před mateřskou jsem pracovala na dětský chirurgii, pět dní v týdnu byl operační den, takže pět večerů v týdnu jsme "drogovali" děti, aby v noci krásně spinkali... Velice často oddělení vypadalo tak, že všichni spali, jenom děti k operaci, které v sobě měli prášky na spaní, se mezi sebou živě bavili...
S.
Alice, dcera roky
  • 
21.2.2002 21:14:11
Ahoj Jano!
Vydrž!!!Já mám již 2,5letou dcerku, a když jsem četla tvůj článek,cítila jsem s Tebou. Má dcera se totiž chovala podobně. Kolikrát jsem myslela, že to nevydržím, že se zblázním, že snad uteču. Má to své klady. Nesmírně tě to zocelí. Nespaní a buzení v noci jsem vyřešila tak, že dceři, ktará ještě ke všemu nikdy nechtěla spát v postýlce, a ani tam nikdy nespala, jsem se k ní přitočila a v polospánku jí nakojila. Ona si zabořila nosík k prsu a klidně jsme obě usnuly. Já vím, že teď mnoho maminek asi lomí rukama, ale ukažte mi jakoukoliv mámu ve světě zvířat, která by např. malá medvíďata šoupla do bedny a šla sebou prásknout několik metrů daleko od nich pod strom. Každé mládě chce cítit maminku. V Japonsku vůbec nemají syndrom náhlého úmrtí kojence, protože je tam národním zvykem, že děti spí s mámou. Miminko cítí matky tlukot srdce a je citově v bezpečí.Dceru jsem kojila do 2 let a nemohu na to zapomenout, jak jsem vždy v noci, kdy už už to vypadalo na pláč dcerku nakojila a ta usla s tvářičkou na prsu. Žádný zlozvyk z toho nevzešel. Myslím, že děti neřvou schválně. Srovnávají se tady s novým světem a maminka je jediná jejich jistota. Dcera je pohodová, klidná a krásně spí celé noci sama.Čas pracuje pro tebe a bude to jenom lepší a lepší. Napadá mě jestli nepláče , že ho bolí bříško z prdíků.
21.2.2002 14:57:46
Jani,u nás tohle funguje spolehlivě.Když v noci k Petříkovi vztane manžel,tak se uklidní,že neni sám a zase usne,Když uvidí mě nedá pokoj dokud ho nenakojím.A večer to taky platí.Manžel Pétu drží za ruku a do deseti minut spí,ale jakmile zahlédne mě začne hulákat,smát se,kopat nohama.....
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 40 [Dalších 20 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.