| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Schovánek 16 - Čert nikdy nespí

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 40 [Dalších 10 >>]
  • 
21.2.2002 12:26:17
Ahoj Jani, jak tak koukám, tak z Tomáška roste náramný fešák. Z toho, že má přes 8 kilo v 7mi měsících si nic nedělej. Znám 4 měsíční miminko, které má 8,5 kila a také vypadá jako roční. Třeba do kolébkové autosedačky se už vůbec nevejde :-)) Ale zase je krásný, zdravý a usměvavý. Ještě jsem se chtěla zeptat: pořád čekám na nějakou reportáž s fotkama z vaseho vyletu do ZOO.
LENKA+K+K
21.2.2002 12:02:22
Ahoj Jano a Magdaleno,

stejně tak jako Vy, i já mám opravdu velké miminko, a proto jsem tady na Rodině založila auditko pro ty naše MALÉ VELKÉ DĚTI. Naší Káje už je devět měsíců a když to vezmu zpětně, tak kolikrát by se mi nějaká ta rada hodila. Řekla bych, že tyhle děti mají i své specifické "problémy". Proto bych Vás, ale samozřejmě i ostatní, pozvala do tohoto nového auditka (najdete ho mezi v Ostatní diskuzi).

Lenka
Jana
21.2.2002 0:12:52
Ahoj Magdo,
vydrž, vydrž.
Velcí synové jsou zvlášť příšerní, těžko se nosí, mají hooodně silné hlasy a hned tak se neunaví. Vydrží řvát déle a hlasitěji, než všechna ostatní miminka v okolí. Vím, o čem mluvím - kamarádka má malou, tichou holčičku, nevěřila bys, jak potichu umí miminko plakat :o)

Když měl Tom čtyři a půl měsíce, vážil 7,20 kg, v šesti měsících měl 8,55 kg a 70 cm, v sedmi měsících má 8,65 kg a vypadá na pěkného ročního chlapečka :o) Faldíčky se mi ztratily, je dobře stavěný, jen stehna má jak zápasník sumo.

Musíme si dát zase nějaké rande, máš u nás fotku Petříka ze ZOO.

Tom taky nějakou dobu usínal jen v kočárku na procházce - tak jsem chodila každý den v přesně stanovenou dobu na nákup do vzdálené sámošky, Tom se půl hodinky vyspal, já nakoupila a bylo to.
J.
Jana
20.2.2002 23:54:59
Moniko,
díky. Proti Vám máme tu výhodu, že Tom se v noci napije, skoro okamžitě zase usne a až do dalšího kojení za tři hodiny je skoro nevzbuditelný. Nějaké noční odbrkávání s tvrdě spícím dítětem na rameni jsem brzo vzdala. Naštěstí se v noci často nepokakává a já se jednoduše přesvěčím, že v pročuraných plenkách pampers sensitive mu zadeček neuhnije :o) Pro zachování vlastního života v noci nepřebaluju, pokud to není nevyhnutelné.
Utěšuju se tím, že až do puberty mě budit nebude. A že s dalším mrnětem to bude horší :o))
J.
Jana
20.2.2002 23:46:19
Ahoj Ivo,
jen co vyšel na Rodině tento díl Schovánka, tak se Tomášek rozhodl, že své rodiře ztrapní a stal se vzorným dítětem :o))) Ne, že by usínal v osm a budil se v deset dopoledne, ale už několikátý večer za sebou se nám podařilo skoro nemožné - usnul už kolem půl jedenácté!! Juch!!
Zjistili jsme zajímavou věc: když jdu Toma uspávat já, čeká krmení, srandu, mazlení a kdoví, co ještě. Takže když jsem blízko postýlky, propadá hysterickému nadšení z toho, že mě vidí. Když jsem dál od postýlky, propadá hysterickému šílení, že odcházím. S Jirkou si tyhle výstupy většinou odpustí a nechá se líp uspat. Sice na něj celou dobu vrhá pohledy typu "co tady dělá ten cizí, neznámý člověk??", ale usne.
Noční buzení zůstavá.

Ty vlásky jsou "rákosníčkového typu". Na šošolce blond čupřinka, nad oušky sotva vlásek a zezadu vypadá jako oškubaná slepičí prdelka. Světlovlasý je po mně, Jirka je jako Lucifer, tmavovlasý, tmavovousý, tmavooký.
J.
Míša, Junior *97, Beruška*2006
20.2.2002 10:27:48
Ahoj Jani,
já se zas moc nasmála nad Tvým článkem. Hlavně nad tím "pro vaše dítě bude přitažlivé pozorovat, jak škrábete brambory" - to mi totiž tvrdila nejen moudrá kniha, ale i vlastní matka ("prostě si ho posadíš na linku a on se bude koukat, jak vaříš"). Ha, ha, ha. Protože jsem zlomyslná, tak jsem ji to nechala vyzkoušet. Ještě ráda uznala, že tudy asi cesta nepovede :-))
Litanii proti strachu neznám a ani tu knihu doma nemáme, ale jinak je to poměrně přesné. No, možná to četlo nějaké jiné miminko a pak si to na písku pověděly, ne?
20.2.2002 8:44:32
zrovna včera jsem doufala,že umřu.Petřík se zrovna naučil hulákat a ječet.moc ho to baví a furt mi to chce předvádět.Musí vědět,že na to reaguju,jinak začne řvááááááááááááát.A mně včera hrozně bolela hlava.Byl to asi nejhorší den mého života.
Petřík už asi měsíc spí přez den jen venku v šátku nebo kočárku.doma ani minutu.Usíná asi v21,30 a budí se tak v 5,to se nají a následuje tak půl hodiny hulákání,když vydržím nereagovat ,usne ješte tak na hodinu.V 7 hodin prostě začíná den.
jo hlavně jsem se tě chtěla,kdy Tomášek přestal tak přibírat.Petřík má ve 4měsicích 8,2kg! a já se bojím,že nás za chvíly sní.
držím palce.
Katarina, Lucka - 26 mes.
  • 
19.2.2002 23:07:41
Ahoj Viky, ked som to citala, mala som pocit, ze pises o mojej dcere. Ver mi, prejde to, aj ked som tomu sama neverila. U nas sa v noci osvedcilo spanie so mnou v posteli, zacala spavat super. Co sa tyka denneho spanku, doma zacala spavat asi tak v 3/4 roku, a v 1 1/2 roku zacala poobede spavat dokonca 3 hodiny, co som predpokladala, ze sa nikdy nedozijem. Musim spavat ovsem s nou - cez den, v noci staci uspat a pridat sa k nej neskor. Ahoj
  • 
19.2.2002 23:06:48
To znáááám. Ráno si trošičku při¨spí. Po obědě usíná pouze v kočárku, a večer? Chvilinku si odpočině - tzn. 2-3 vteřinky je v klidu, pak sebou cukne, hodí nohama a chce si jít hrát - je to asi to nejjistější ochrana před tím aby člověk neusnul. Když je v postýlce a leží, mne si očička, převaluje se, sedá si a žvatlá. Než usne je to horor. Ale bylo hůř. Do 8 měsíců chodil spát okolo 23-24 hodiny, žvatlal, brečel, řval.....
Adéla + 1 dcera
  • 
19.2.2002 21:52:58
Milá Jano, soucítím s tebou, protože vím co prožíváš.
Nám dcera spala přes den 3-4 , ale vždy spala pouze 20 minut. V noci se budila na jídlo každé dvě hodiny. Navíc usla pouze, když jí někdo nosil. Nejíc to nesnášela v kočárku, kde nechtěla do 7 měsíců ani ležet ani sedět. Pořídila jsme si šátek, v tom spala krásně, ale když jsme se s ní natáhla na postel probudila se. Už jsme byla běsná z nevyspání a pak se nám osvědčila jedna věc, kterou jsme se dočetla myslím v knize Dítě a já. Zkrátka večer , když jsem jí ukládala jsme se s ní pomazlila , pohladila jí, položila do postele a odešla.První půl hodinu jejího řevu jsem k ní chodila každých 5 min. pohladila jsem jí , ale nevyndavala. Když řev neustal natáhla jsem interval na 10 min a po 30. minutách jsme jí kontrolovala každých 20 minut.
První týden to bylo utrpení . Brečela jsem pokaždé, když jsem od ní odešla, ale vydržela jsem a vyplatilo se to. Zvykla si, že řevem si nic nevybrečí a teď usíná kolem 19:45 hod, pak se zbudí v 3:30 na jídlo a pak definitivně stává v 8:15 ráno. Takže mám spoustu času se v noci vyspat a být v pohodě. Pravda ovšem je , že tato metoda vyžaduje opravdu pevné nervy , protože dětičky dokáží být neuvěřitelně vytrvalé. Hodně zdaru přeje Adéla
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 40 [Dalších 10 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.